Un notar bun este excelent profesionist, dar și empatic

autentificare acte notar BîrzuÎn România actuală, importanța notarului devine tot mai mare. Această realitate poate să fie un lucru bun sau nu, în funcție de perspectiva din care privești lucrurile. Ideea este că fără el nu prea se mai poate. Avem nevoie de notar când dezbatem o succesiune, când divorțăm, când cumpărăm sau vindem o locuință, când ne trebuie o procură sau pur și simplu trebuie să dăm o declarație.


Cabinetele notariale: criterii de alegereNotarul poate să fie ales în funcție de apropierea de domiciliul clientului, de reputația pe care o are, de pe net sau pe baza unei recomandări.


De regulă, dacă în cazul unui avocat cel mai bine funcționează recomandările, mai puțin reputația sau apropierea de domiciliul celui interesat, când vorbim de un cabinet notarial cei mai mulți preferă să se adreseze la acela din cartier pentru un plus de comoditate.


Notarul, pe lângă autentificarea unor acte îl sfătuiește pe client și pe toate etapele procesului. Cel puțin așa ar fi normal. Tocmai de aceea este de preferat ca să existe o relație de încredere între cele două părți, notar - client, încă de la început.


E bine ca să mergi pe la mai mulți notar până găsești unul potrivit pentru tine. Până la urmă totul ține de empatie.


Deși există o competență teritorială stabilită prin lege, în municipiul București notarii nu sunt împărțiți neapărat pe sectoare, așa încât se poate apela la orice notar fără nicio opreliște. Așadar, nu e musai să mergi la cabinetul notar de cartier dacă nu te trage inima.


Puține persoane cunosc faptul că este posibil inclusiv să își schimbe notarul, dacă în timpul unei proceduri pe care acesta o realizează, clientul nu mai are încredere în el din diverse motive.  

Taxele notariale sunt mari, deci alege-ți cu grijă notarul!Nu trebuie uitat nici faptul că un notar colectează în numele statului, al autorităților locale, un set de plăți care poartă denumirea generală de taxe notariale, la care se adaugă prețul serviciului propriu-zis (onorariul notarial).


Problemele cele mai mari apar atunci când este vorba de achiziția unui imobil.


Cumpărarea sau vânzarea de bunuri imobiliare reprezintă un act de mare importanță pentru oricine, așa încât este foarte bine ca să aveți încredere deplină că notarul vă va apăra interesele în diferite situații, indiferent dacă sunteți cumpărător sau de vânzător și vă va oferi cele mai bune sfaturi în materie.


Trebuie menționat că tot ceea ce discutați la notar este confidențial, totuși este bine ca să vă interesați în prealabil și ce se știe despre acel notar, folosind inclusiv internetul.


Important este ca acesta să poată să explice corect care este soluția în fiecare caz în parte, să știe să asculte și să explice consecințele angajamentelor pe care contractanții și le vor lua, să răspundă la întrebări, să își facă timp să vorbească în termeni clari cu părțile, nu în limba de lemn a vocabularului juridic pe care nu toată lumea îl înțelege.


Pentru dezbaterea unei succesiunii, moștenitorii aleg de obicei în comun la ce cabinet notarial să meargă. Dacă unii dintre ei nu sunt de acord cu numele unui anume notar se poate merge la altul (care are competență legală în cauză) sau, în cazuri extreme, se poate ajunge la instanță.


Alegerea propriu-zisă a notarului este gratuită, dar serviciile notariale se plătesc! 


Nimeni nu poate ca să impună unui client un anume notar (unica cerință este aceea legată de competența conferită prin lege, precum am spus mai sus). 


Evident, este valabilă și reciproca: nici un notar nu poate să fie obligat să presteze servicii notariale unei persoane, dacă profesionistul dreptului nu dorește acest lucru.


Pe de altă parte, activitatea notarială se poate presta la
notar Loredana Bîrzu
cabinet, dar în anumite situații el se poate deplasa și la domiciliul clientului (de exemplu pentru întocmirea unui testament), la spital sau în alte locații.


Vârsta nu e întotdeauna un criteriu relevant când vrei să îți alegi un notar bunUn notar mai în vârstă va avea de cele mai multe ori experiență relevantă în materie. Cu toate acestea poți avea încredere și în cineva mai tânăr, deoarece un astfel de notar nu este blazat, dispune de o empatie ce permite crearea unor legături de încredere cu clienții, care s-ar putea extinde pe tot parcursul vieții.


Un astfel de notar apropiat de clienți are avantajul că nu mai adaugă stres și o durere suplimentară acelora care vin să dezbată o succesiune sau să divorțeze.

3 reguli sunt de baza la alegerea unui notar un notar bun:- să fie bun profesionist;

- să își facă timp ca să îți explice tot ce te interesează;

- să fie de încredere și empatic. 

Vrei o sugestie de notar bun dacă ești din București?  Ia încearcă tu acușica la Notariat Bîrzu de pe Titulescu! S-ar putea ca să ai o surpriză foarte plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!