Ce comportamente ale copiilor trebuie sa ii ingrijoreze pe parinti?Fiecare parinte este constient ca alaturi de grija pentru asigurarea nevoilor materiale ale copilului, a unei alimentatii sanatoase, conditii optime pentru dezvoltarea lui armonioasa, este extrem de importanta atentia cu care il vom supraveghea, pe masura ce creste, mdoul cum acesta se comporta in diverse situatii. 
Evident, nu trebuie sa reactionam exagerat la orice reactie usor iesita din tipare a celui mic, dar trebuie sa fim atenti daca anumite comportamente nepotrivite vor persista. Astfel, din anumite cauze, unele usor de descoperit, altele necunoscute, sunt situatii cand copilul isi schimba comportamentul obisnuit, iar parintii pot constata o serie de modificari in felul lui obisnuit de a fi. 
Parintii pot remarca faptul ca cel mic nu mai este la fel de comunicativ, prezinta de la un timp o sensibilitate emotionala deosebita, vezi anxietate tratament, este mai retras si deloc dornic sa explice ce anume il supara. 
De asemenea, la polul opus, unii copii se pot manifesta cu agresivitate fata de tovarasii lui de joaca, intrand mereu in conflict cu acestia, fata de cei din familie sau educatorii de la gradinita. 
Poate fi constatat de catre parinti ca, de la un timp, copilul isi exprima doleantele pe un ton foarte ridicat, tipa si, asa cum se mai spune, bate din picior pentru a-i fi indeplinite cererile, multe dintre acestea exagerate, vezi clinica psihiatrie Bucuresti, fara a mai tine cont de regulile stabilite in familie, referitoare la ce i se cuvine si ce nu. 
O alta modificare de comportament este cea prin care copilul refuza sa isi mai indeplineasca micile sarcini ce ii reveneau pana acum, de exemplu, mentinerea ordinei intre lucrurile si jucariile sale, de care altadata se achita fara a avea prea multe obiectii. Lipsa de energie obisnuita, inapetenta pentru joc, comunicare si fata de alte activitati care pana nu de mult ii faceau mare placere, instalarea unei stari de lene, sunt alte semne care trebuie sa ii ingrijoreze pe parinti, daca persista mai mult timp si nu este doar o toana a copilului sau o simpla indispozitie de moment, situatii care sunt firesti si nu au nimic alarmant. 
Dand dovada de rabdare, blandete, dorinta de a le asculta nemultumirile cu tact si mult calm, consecventa  in regulile stabilite si fiind totodata un model pentru copil, parintii pot solutiona astfel de tulburari de comportament, iar daca aceasta stare de lucruri persista in pofida eforturilor lor, solutia este apelarea la serviciile unui psiholog.

autor: D.M.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!