Un cuptor de patiserie de calitate, șansa preparării unor produse variate

echipamente horeca
Cuptorul este inima oricărei bucătării, dar mai ales al unui laborator de patiserie. Aspectul cuptorului seamănă cu un cuptor convențional, prezent în orice bucătărie profesională. Dar că dimensiunea camerei de coacere este una mult mai generoasă, de aceea vei putea să-l folosești pentru a coace simultan un număr mare de produse. 

Principiul funcționării unui cuptor de patiserie se bazează pe un fenomen fizic - convecția, motiv pentru care ele se mai numesc și cuptoarele cu convecție. 
Criterii de alegere a celui mai potrivit cuptor de patiserie

Un cuptor patiserie profesional nu este simplu de ales, dar dacă îi contactezi pe consultanții de la TC Romania Crown Cool, cu siguranță o să reușești să găsești acel echipament de copt care este cel mai potrivit pentru unitatea pe care o deții.

Capacitatea cuptorului este primul criteriu de care trebuie să ții seama atunci când comanzi un astfel de echipament HoReCa pentru afacerea ta.

Dacă vei intra pe site-ul tcromania.com vei descoperi acolo diverse modele de cuptoare de patiserie cu capacități mai mici sau mai mari exprimate în litri.


Evident, pentru a alege cel mai potrivit utilaj de copt pentru tine va trebui să calculezi exact câte produse de patiserie trebuie să coci pe parcursul unei zile de vârf și care sunt perspectivele creșterii acestor cantități în viitorul apropiat și mediu.

Funcțiile acestui echipament de patiserie sunt și ele extrem de importante atunci când vorbim de un cuptor patiserie profesional, deoarece cu cât acesta este mai versatil va permite și gătirea mai multor tipuri de preparate, ceea ce va conduce implicit și la creșterea substanțială a profitului.

Coacerea automată este extrem de utilă la echipamentele moderne, deoarece cu ajutorul unor programe prestabilite, utilajul respectiv este în măsură să analizeze și să regleze singur gradul de temperatură și umiditate din compartimentul de coacere și pe această bază să stabilească când este gata produsul finit.

Așa se face că și începătorii în tainele patiseriei profesionale vor putea să obțină niște preparate extrem de gustoase, utilizând doar acest mic secret de proiectare al cuptorului. În cazul utilizării unui cuptor convențional acest lucru nu ar putea să se petreacă decât după foarte mulți ani de experiență.

Programarea digitală este așadar o mare găselniță a producătorilor de cuptoare specializate, fie ele de patiserie sau cuptoare moderne pentru pizza, așa încât chiar merită să ai un astfel de echipament de top în laboratorul unității tale.

Nu putem vorbi despre un cuptor de patiserie, fără a ne referi și la existența funcției abur, deoarece folosirea aburului vine drept completare a procesului de coacerea a plăcintelor, a biscuiților și fursecurilor.  

Marja de temperaturi între care echipamentul poate funcționa. Atunci când urmează să comanzi unul sau mai multe cuptoare de patiserie pentru laboratorul tău este bine să analizezi cu atenție temperatura minimă și maximă până la care utilajul de copt poate să lucreze. Trebuie să fii sigur că poți să setezi temperatura de care ai nevoie corect. Aceasta trebuie să fie menținută cât mai stabil în timpul procesului de preparare gastronomică, așa încât produsele de patiserie să fie la final cu adevărat gustoase și drept urmare foarte bine apreciate de către consumatori.

Metoda de curățare a cuptorului de patiserie este și ea importantă mai ales, atunci când se dorește a se avea o productivitate mare în cadrul unității.

a) Piroliza este o metodă care susține curățarea în fapt se ard anumite resturi la o temperatură foarte mare pentru ca apoi să se îndepărteze cu ușurință din compartimentul cuptorului.  Chiar dacă ele au un preț mai mare, este bine să se achiziționeze cuptoare care au funcția aceasta, deoarece ele sunt mai ușor de întreținut pe parcursul folosirii lor.

b) Cataliza este o soluție un pic mai ieftină de igienizare a unui cuptor și se bazează pe anumite inserții catalitice situate pe pereții interiori ai cuptorului. Din nefericire, acestea trebuie înlocuite la anumite intervale de timp, iar costurile lor se adaugă costului inițial al cuptorului.

c) O altă variantă de curățare a unui cuptor modern este curățarea cu abur care presupune pur și simplu înmuierea resturilor alimentare rămase în camera de coacere. Ulterior, acestea sunt eliminate extrem de simplu prin ștergerea cu o lavetă.

Iluminarea compartimentului de coacere este foarte importantă, deoarece astfel se pot vedea produsele fără a se deschide cuptorul de patiserie, lucru extrem de important mai ales în cazul acelor preparate delicate care au nevoie de o temperatură constantă și care se pot deteriora dacă suferă șocuri termice. 

Consumul cuptorului de patiserie este un criteriu pe care, vrând-nevrând, trebuie să îl avem în vedere în prezent. Cele mai convenabile pentru profesioniști sunt cuptoarele de patiserie pe gaz, consumatorii subliniind eficiența acestora. Cuptoarele electrice din noua generație devin și ele în ultima perioadă tot mai performante, mai rentabile pentru unitățile HoReCa de profil.

Fără un cuptor de patiserie este dificil să obții profitul dorit. Acest echipament facilitează foarte mult producția de calitate. Modelul pe care îl alegi va depinde doar de tine. La TC Romania Crown Cool găsești o selecție largă de asemenea echipamente, cu caracteristici și prețuri diverse. 

Dă click acum pe tcromania.com pentru a le analiza pe îndelete!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!