Espressoare home cu dichis, pentru iubitorii de cafea

Nimic nu egalează gustul aromat și revigorat al unei cafele calde, de calitate, băută dimineața, înainte de a pleca al muncă.


Espressorul, un aparat prezent în tot mai multe case


Unii preferă încă să prepare această licoare dătătoare de energie în dulcele stil clasic, la ibric, alții preferă mijloace mai moderne de preparat o cafea bună.

Până la urmă rezultatul este acela care contează.

Dar, mai ales dacă vorbim de tinerele generații de băutori de cafea, a avea un espressor în casă este acum deja o normalitate, la fel cum este existența în bucătărie a unui cuptor cu microunde și a unui robot de bucătărie complex.

Împrumutat din italiană,termenul de espressor provine din cuvântul "espresso" care înseamnă "stors", "comprimat".

În traducere liberă, o cafea făcută la espressor este o cafea făcută din boabele măcinate la o presiune ridicată cu apă caldă.

Dacă privim lucrurile din altă perspectivă, cuvântul espressor ne duce automat cu gândul și la rapiditate, la ceva făcut expres  (evident, excludem din discuție trenurile expres din România care se supun unor legi doar de ele știute!!!).

Inițial, acest tip de echipamente pentru preparat cafea a făcut parte dintre dotările horeca întâlnite în cafenele și restaurante, deoarece le permitea angajaților să prepare băutura respectiv cu maximă viteză, la solicitarea clienților.

Evident, fiind vorba de niște dotări profesionale, inițial espressoarele erau foarte scumpe, de dimensiuni relativ mari și de multe ori destul de complicat de folosit.

Pe parcurs însă, progresele tehnologie au făcut ca ele să fie tot mai suple, mai frumoase din punctul de vedere a design-ului. 

Iubitorii de cafea și-au dorit tot mai mult ca să aibă și ei o astfel de mașinărie electrică de preparat băutura revigorantă care le trezește simțurile și cumva au pus presiune pe producători ca să realizeze și modele de espressoare pe care să le așeze la loc de cinste în bucătăria de acasă.

Ce poate să fie mai minunat decât să ai oricând la dispoziție posibilitatea de a-ți prepara o cafea aromată în intimitatea căminului tău, la un echipament compact, care să arate bine și să nu ocupe mult loc pe blatul de lucru?

Există tot felul de modele de espressoare în magazinele online specializate, multe dintre acelea care fac parte din ultima generație oferind utilizatorilor posibilitatea ca să nu se mai rezume doar la cafea tip expresso, ci și la cappuccino, ciocolată caldă și chiar ceai.

Se pot comanda acum diverse tipuri de sortimente de cafea, ceea ce permite pasionaților ca să se cufunde în noi și noi experiențe ale simțurilor când le savurează.

Criterii de selecție a espressorului perfect pentru acasă

- varietatea de băuturi pe care o poate prepara;
- tipul de alimentare cu pudră de cafea sau capsule speciale;
- capacitatea rezervorului;
- puterea și consumul de energie electrică;
- presiunea (gradul de compresie).


Unele mașini de preparat cafea utilizează capsule speciale, altele pliculețe sau pulberea de cafea clasică, turnată direct în compartimentul special al dispozitivului.

Dacă vrei  să îți achiziționezi un aparat de tip espressor, ar fi bine ca să verifici în prealabil ce tipuri de băuturi poate să pregătească. Poate că vrei să bei o cafea cu lapte, de exemplu!). Cu atât mai mult e nevoie de verificare cu cât  capsulele espresso de un anumit tip se potrivesc doar unui model de echipament, nu oricărui tip.

Capacitatea rezervorului unui espressor este un criteriu foarte important când vrei ca să îți cumperi un astfel de echipament pentru acasă.

Ce înseamnă mai exact această capacitate? Volumul de apă pe care îl poate procesa echipamentul de preparat cafea la o tură de funcționare.

De regulă, un espressor home poate pregăti cafea pentru 2 – 4 membri ai unei familii. Rezervoarele acestora au în medie între 700 ml și 2000 de ml.

Puterea espressorului este un alt element pe care trebuie ca să îl aveți în atenție în momentul în care o să vă cumpărați un astfel de aparat electrocasnic modern.

Specialiștii ne învață cum să calculăm această putere pe unitatea de timp: capacitatea de lucru raportată la consumul de energie al mașinii de făcut rapid cafea.

În mod concret, pentru a calcula câți kw consumă un astfel de dispozitiv electric, se împarte la 1000 puterea specificată de producător în datele tehnice. Adică, dacă un aparat are o putere de 1.000 de W, rezultă că ea folosește un 1 kw pe ora de funcționare.

Nu e deloc mult, dacă ne gândim că o cafea se prepară extrem de rapid (uneori în mai puțin de un minut!).

Presiunea de care aminteam la începutul acestui articol se referă la forța de compresie exercitată asupra boabelor măcinate (capsule sau pulbere). Cu cât presiunea este mai mare, cu atât băutura este mai savuroasă.

Ca unitate de măsură, presiunea se măsoară în bari. Conform celor din domeniu, un espressor bun trebuie să aibă în medie o forță de compresie destul de mare. Așa o cafea care va avea și spuma aceea specială, atât de căutat de obținut de către cunoscători.

2 tipuri de espressoare care merită cumpărate



Espressor Semi-Profesional La Pavoni La Grande Bellezza


espressor semi-profesional



La Pavoni este un brand care de șapte decenii produce espressoare extrem de calitative din punct de vedere tehnic, dar și ca design.

Modelul retro La Grande Bellezza poate să stea cu mândrie în orice bucătărie cu personalitate.

Acest model deosebit are portafiltru pentru cafea măcinată și monodoze. El prezintă o capacitate suficientă pentru o familie numeroasă, dar în egală măsură și pentru o pensiune, deoarece are capacitatea de a prepara nu mai puțin decât 16 cafele consecutiv.

Rezervorul are 1,6 litri și este din alamă cromată.
Are indicator pentru nivelul apei, termostat de siguranță cu resetare manuală, manometru, indicator luminos.

Consumă 950 W și este extrem de suplu, având dimensiunile de 20 x 29 x 35 cm.

Deși pare relativ fragil, aparatul are o greutate de 6,5 kg, suficientă pentru a-i asigura o bună stabilitate pe blatul de din bucătărie.

Un espressor ca acesta, în care se împletesc fericit culorile metalizate de aur, argint și cupru, va face cinste oricărei bucătării în care este așezat.

Tot la Webcaffee.ro mai găsiți și un espressor extrem de ieftin, dar de calitate, perfect pentru un cuplu de tineri care de-abia acum își încep viața în doi.

Espressorul Delonghi EC 7.1 


 espressor ieftin


Iată un produs compact ideal pentru a prepara cafeaua de dimineață.

Deoarece are Cappuccino System, poate să combine perfect dozat aburii, aerul și laptele, pentru o cafea excelentă. 

Un alt sistem de mare utilitate este Sistemul Vario care permite persoanei ce îl utilizează ca să seteze ușor tăria cafelei.

Espressorul menționat poate prepara două cești de cafea simultan și o putere de 800 W.

Aparatul electrocasnic menționat are dimensiuni de 30,5 x 25,5 x 30 cm și o greutate suficientă, de 1,6 kg, pentru a putea fi exploatat fără teama că s-ar putea răsturna ușor din neatenția utilizatorului.

La Webcaffee.ro se găsesc o mulțime de modele de espressoare, pentru toate gusturile și buzunarele, așa că intrați pe site și alegeți-vă de acolo modelul preferat.


Date de contact Web Coffee SRL

Comenzi online: www.webcaffee.ro
Telefoane: 0726.788.555 sau 0729.037.973
Sediu: Str. Negoiu nr. 41, sector 3, București
Program de lucru: L-V 08:30-17:00




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!