Economisește inteligent, planificat, pentru a-ți atinge obiectivele personale!

prosperitatea post-pandemie
Nu economisi de dragul economisirii! Economisește focusat pentru a-ți atinge obiectivele personale dorite. Dacă ai o destinație a banilor în minte, vei face din obiceiul de a economisi și de a investi unul permanent. Iată ce își sfătuiește clienții Kruk Romania. Și bine face!

Fii atent cu cine te însoțești pe drumul prosperității

Economisirea pentru economisire chiar nu este logică, până la urmă trebuie să avem obiective în spatele acestui obicei financiar important.

Unii oameni sunt foarte organizați financiar, extrem de disciplinați când vine vorba de economii, dar cu toate astea nu au niște obiective clare privind utilizarea banilor pe care îi pun într-o categorie de rezervă.

Ai auzit de „contagiunea financiară socială”? Cu toții suntem influențați direct de cei din jurul nostru când vine vorba de bani, iar acest fenomen este deja dovedit științific. 

Alege să ai în preajma ta oameni cu aceleași obiective financiare ca și tine. Asta ca să nu fii tras înapoi! Dacă este posibil, înconjoară-te doar de persoane care deja sunt cu o treaptă mai sus pe drumul împlinirii viselor personale (nu mai mult de atât, pentru ca să îți fie ușor să îi urmezi!). Ei te vor ajuta moral ca să urci și tu.

De ce este important ca să ne stabilim motivul clar pentru care economisim?

Nimeni nu este obligat să facă nimic: nici măcar să economisească bani! Cu atât mai puțin să aibă un obiectiv clar în minte sau notat pe hârtie ce poate fi realizat cu banii economisiți. 

Cu toate acestea, dacă ne vom opri un pic și vom cugeta, vom vedea că banii în sine sunt doar niște bucăți de hârtie. Ceea ce este valoros pentru noi emană din avantajele pe care ni le pot aduce acești bani economisiți în mod planificat, ritmic.

Haine frumoase, mâncare bună, o mașină, o casuță de vacanță, călătorii și așa mai departe! Acestea și multe alte lucruri compun viziunea noastră despre o viață mai bună și este acel far luminos care ne dă speranță, ne face ca să mergem mai departe.

Este motivația complexă care ne conduce la decizia de a renunța la cheltuirea tuturor veniturilor obținute și să economisim o parte din ele în scopul conștient de a avea mai mulți bani de cheltuit în viitor și, astfel, să ne atingem obiectivele financiare planificate.

Când faci economii focusează-te pe scop, nu pe bani!

Banii sunt esențiali în viața tuturor, dar trebuie să fie la dispoziția noastră și nu invers. Cum să faci asta? Având obiective clare care servesc ca stimul pentru a folosi resursele acumulate spre a ne face viața mai plăcută.

Când economisim fără scop putem lua chiar o decizie corectă din punct de vedere financiar (aceea de a nu da banii pe lucruri inutile), dar pentru că nu avem obiective bine stabilite legate de ceea ce vom face cu acești bani puși deoparte, nu va fi clar ce vom obține la final dacă economisim și vom renunța la acest obicei bun după o perioadă.

În acel moment fatidic, toată acea autodisciplină financiară se va pierde în neant și cineva care și-a petrecut multă vreme fiind o persoană strînsă la pungă va cheltui tot ce a economisit cu multe restricții autoimpuse și chiar ceva mai mult decât atât, putând chiar să ajungă în ingrata postură de datornic. Se întâmplă asta cu o frecvență impresionantă!

Dacă ai început deja să economisești și tu, dar fără o țintă clară, definește destinația acestor bani cât mai curând posibil, deoarece banii sunt mijlocul, nu scopul în sine!!!

Se pot împărți obiectivele în trei categorii: scopuri pe termen scurt, mediu și lung. Deci, banii pe care îi economisești și pe care îi investești te vor ajuta să îți atingi obiective mai mari în viitorul mai îndepărtat, dar te vor ajuta, de asemenea, să atingi și categoria de obiective mai mici în doar câteva luni.

Unul dintre aceste obiective pe termen scurt sau mediu este și achitarea tuturor datoriilor pe care le ai din trecut și care te urmăresc ca niște animale de pradă înfometate. Este esențial ca să scapi definitiv de ele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!