Ai nevoie de un implant dentar în 2020?

Ar trebui să mă duc la stomatolog când amenințarea coronavirusului bântuie peste tot?


Iată o întrebare care ne frământă pe toți de când pandemia Covid-19 a îngenunchiat crud întreaga planetă.


Serviciile stomatologice greu încercate în vremuri pandemice Durerile de dinți te sperie în mod sigur și pe tine, iar acum apariția lor este chiar mai îngrozitoare decât în trecut.


Vrem sau nu, urgențele dentare se întâmplă în cel mai incomod moment  cu putință. Nu se vor opri ele doar din cauza unui focar de coronavirus. 


Autoritățile au pus la mijloc de martie 2020 lacătul pe majoritatea cabinetelor stomatologice, doar puține dintre ele reușind să reziste în pandemie prin luarea unor mijloace de protecție foarte stricte.


În aceste condiții omul de rând chiar este pus în mare dificultate…


Se știe că nu se poate ignora o urgență dentară, mai ales din pricina durerilor atroce ce o însoțesc. Plus că acestea sunt semne clare că la nivelul cavității bucale există o infecție care, netratată la timp, se poate răspândi cu ușurință spre creier sau inimă și poate pune uneori viața pacientului în pericol mai ceva decât periculosul Covid-19.


Dacă nu este vorba de o urgență stomatologică, pentru siguranța echipei medicale și a altor pacienți, este totuși recomandabil ca să amânați pentru o perioadă programarea la dentist dacă ai febră, tuse, ai călătorit în afara țării recent sau ai fost în contact strâns cu cineva care a fost depistat sau pozitiv la coronavirus.


Auspiciile sub care începuse 2020 erau bune pentru România, serviciile stomatologice fiind apreciate inclusiv de românii din străinătate sau chiar de cetățenii altor țări. Explicația rezidă în faptul că nu doar medicii și dotările sunt tot mai bune la noi în țară, dar și că tarifele practicate sunt cu 70% mai mici comparativ cu țările dezvoltate ale Europei.


De exemplu, un implant dentar costă la noi de trei ori mai puțin decât în Elveția, lucru extrem de atractiv pentru pacienții din străinătate!


Cluj-napoca era un asemenea loc din ce în ce mai căutat în ceea ce privește turismul medical de natură stomatologică, dovadă că tot mai mulți străini au auzit deja de TripnHeal.com.


Deși România a trebuit ca să își oprească un pic motoarele în privința turismului stomatologic, cu certitudine după ce lucrurile vor reintra din nou în normal a își va întări și mai mult poziția de lider european în domeniu. Va crește mai mult ca sigur și numărul acelora ce vor alege țara noastră pentru tratamente stomatologice mai simple sau mai complexe. Înainte de începerea pandemiei, conform statisticilor făcute, cam 15% dintre pacienți erau din străinătate, mai ales din Italia, Spania, Marea Britanie.


Nici pacienții români cu parodontoză nu pot beneficia prea rapid de implanturi dentare acum!Până atunci, după 15 mai 2020 se pare că medicii stomatologi se vor focusa mai ales pe pacienții români. Regulile de igienă vor fi draconice, dar este singura cale de a evita infecția cu agresivul Covid-19.


Totuși, mai ales aceia care suferă de parodontoză nu pot să mai aștepte, deoarece situația danturii lor se poate agrava extrem de mult.


Sistemul imunitar, ne tot spun medicii,  începe în gură. Riscurile grave asociate cu sănătatea orală deficitară, inclusiv un risc crescut de boli de inimă, accident vascular cerebral, diabet zaharat apar și datorită problemelor stomatologice ignorate. Așadar, fix acele probleme pe care le au majoritatea persoanelor decedate de noul coronavirus ce ne-a dat tuturor viața peste cap!


Boala parodontală, care afectează aproximativ 65% dintre pacienții adulți, conform statisticilor internaționale, este încă diagnosticată târziu, din cauza absenței simptomelor inițiale. Este un tip de infecție bacteriană care evoluează cronic și poate conduce cu timpul la pierderea osului care susține dinții, generând mobilitatea dinților, abcese parodontale, buzunare parodontale și retrageri gingivale.


În condițiile în care accesul la stomatolog a fost și va mai fi încă restrâns pentru majoritatea oamenilor din pricina coronavirusului, s-ar putea ca să asistăm în continuare la o explozie de cazuri care vor da mult de furcă medicilor.


Principala cauză a bolii este placa și tartrul, în care există o floră parodonto-patogenă foarte agresivă.


O parodontită de nivel incipient poate fi ținută în frâu cu o igienă orală profesională regulată. O formă neglijată a bolii poate fi limitată însă doar printr-o intervenție chirurgicală și consultații regulate.


Dar mai bine să previi, decât să tratezi în aceste luni atât de dificile pentru întreaga omenire.


Altfel, pierderea dinților este iminentă, plus apariția unor infecții extrem de periculoase pentru întregul organism al bolnavului.


Trebuie amintit totuși că parodontita nu este o contraindicație pentru o operație de implantare. Implantul nu are ligament, este ținut diferit în țesutul osos. Dacă pacientul parodontita este în remisie, atunci se poate face implantarea. 


Dar de ce să se ajungă prea devreme la implanturi dentare și să nu se acorde atenția cuvenită igienei dentare stricte? Plus că și tratarea parodontozei nu e deloc simplă și durează uneori luni întregi. 


Mai bine să avem noi românii o dantură mai sănătoasă, iar la cabinetele dentare să meargă mai mult aceia din alte țări, care vor să îmbine utilul cu plăcutul: să-și rezolve și problemele stomatologice, dar și să își petreacă o vacanță de neuitat în țara noastră. Așa cum apelează la tripnheal.com pentru acesta și vizitează și frumoasele locuri clujene.
Evident, dacă locuiești în alt oraș din România, dar vrei să faci și tu în viitor turism dentar la Cluj, merită!


Datele pentru aceia din străinătate sau din țară care vor să contacteze Tripnheal pentru detalii sunt următoarele:mobil: 0754 694 104
             0756 660 29e-mail: contact@tripnheal.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!