Uși de sticlă pentru niște case cu stil


Dacă ne referim la o casă, spre deosebire cu un apartament sau garsonieră, trebuie ca să recunoaștem că există mult mai multe oportunități pentru experimente îndrăznețe, demne de a crea un design unic. 

Amenajarea casei pornește de cele mai multe ori de la a lua în considerare nevoile proprietarului, dar transformarea ulterioară depinde mai mult decât am putea crede de imaginația proprietarului. 


Ușa realizată parțial sau integral din sticlă amplasată la intrarea în imobil este o soluție interesantă, foarte revoluționară în ceea ce privește designul, funcționalitatea, protecția și fiabilitatea pe care le oferă.


Ce determină prețul de comercializare al unei uși de sticlă?


În comparație cu produsele tradiționale, costul ușilor de intrare din sticlă este mult mai mare. Suma finală ce trebuie plătită pentru un astfel de produs special este influențată de următoarele nuanțe:


  • dimensiunile ușii;

  • caracteristici de proiectare ale ușii de sticlă;

  • grosimea sticlei din care este confecționată ușa respectivă;

  • cantitatea și calitatea armăturilor;

  • metoda de prelucrare a sticlei;

  • complexitatea instalării ușii de sticlă;

  • elementele de siguranță (dispozitive de blocare, automatizare etc.).


În ciuda faptului că astfel de produse au un cost puțin mai mare decât modelele tradiționale de uși, ele câștigă în mod activ popularitate în sectorul rezidențial, datorită fiabilității lor excelente, durabilității, excelentelor date externe și a altor date.


Există diverse opțiuni pentru o ușă de intrare din sticlă la o casă în care locuiești în mod obișnuit sau chiar pentru o casă de vacanță. 


Și totuși… Ce factori trebuie luați în considerare în primul rând pentru ca designul să facă față perfect obligațiilor impuse acestuia, să facă plăcere ochiului?


Uși de intrare realizate din sticlă specială


Funcția principală a ușii din față este de a proteja casa de frig, vânt, dar și de a ține departe intrușii de respectiva proprietate. 


Aspectul ușii este un fel de carte de vizită la scară mare nu doar a locuinței respective, dar și  a proprietarului. Primul lucru care atrage atenția când vedem fațada unei case este veranda (dacă există) și, întotdeauna, ușa din față a locuinței. Aceste două elemente influențează radical prima impresie și pot spune multe despre caracterul și preferințele proprietarului imobilului respectiv.  


Sticla s-ar părea că este cea mai puțin potrivită pentru a oferi protecție la intrarea într-o casă. Cu toate acestea, datorită dezvoltării intensive a tehnologiilor, a fost posibilă combinarea unor tehnologii avansate ceea ce a făcut din aceste elemente constructive unele cu o rezistență foarte ridicată și un grad de fiabilitate deosebit. 


Aspectul ușii poate fi realizat în stilul general al fațadei. Se pot repeta anumite elemente de decor sau poate fi vorba de unul sau mai multe accente originale, care să o distingă de fundalul general al fațadei prin design, culoare și stilul său personalizat.  


Chiar și structurile de sticlă mată, opace din exterior, vor permite luminii naturale ca să intre în locuință. Se pot alege din multitudinea de modele de la Rom Decor uși care pot avea nivele diferite de transparență sau opacitate.


Ușa de intrare din sticlă - avantaje:


Fiabilitatea. Ușile de sticlă pentru intrare se caracterizează printr-un grad mare de fiabilitate și de rezistență la efracție. Datorită tehnologiilor moderne de prelucrare, a fost posibil să se creeze produse cu calități unice (soliditate, rezistență la îngheț, la foc, la efracție etc.).  


Lumina zilei. Realizarea din sticlă a ușii din față crește cantitatea de lumină naturală care intră în casă. Acest lucru face posibilă utilizarea luminii diurne pe holurile întunecate pe tot parcursul zilei. O ușă de sticlă este o alternativă chiar mai bună decât o fereastră. Prin intermediul acesteia poți vedea o parte însemnată din curte direct din cameră sau de pe hol.


Grad de izolare termică și fonică excelent. Ușile de intrare din sticlă se realizează folosind tehnologii speciale, astfel încât acestea au un nivel ridicat de izolație atât împotriva variațiilor de temperatură, cât și a zgomotelor nedorite. Sunt rezistente la îngheț, nu sunt afectate de soare, nu se tem de ploaie, nu putrezesc, nu ruginesc. 


Aspect atrăgător. Sticla este o opțiune de design originală pentru o ușă exterioară. 


Un comentariu:

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!