Produse BIO si Vegan Friendly, cosmetice naturale sanatoase

In ultima vreme, consumatorii sunt mai constienti de cauzele de mediu si preocupati de sanatate si bunastare. O tendinta care creste in fiecare zi este frumusetea vegana. Cercetarile Grand View Research indica faptul ca piata globala a cosmeticelor vegane este de asteptat sa atinga 20,8 miliarde de dolari pana in 2025, o rata anuala de crestere de 6,3%.


Pe site-ul mycosmetics.ro gasesti o multime de produse bio si vegan friendly.


Iata doar doua pe care le poti oferi cadou acum, la final de an:


  • Set de baie Cadou in cosulet rotund impletit Natural Oil, IDC Institute


  • Set machiaj complet, Vegan Beauty, Magic Studio


Cele mai bune cosmetice actuale


Cosmeticele naturale sunt produse care nu au aditivi chimici in compozitia lor. Aceste produse sunt compuse de obicei din circa 95% din materii prime naturale si doar maxim 5% din substante sintetice (vestitele chimicale!). Asta ca sa nu mai vorbim de diversele substante interzise in Uniunea Europeana (amoniac, silicon, coloranti sintetici), dar si testarea produselor pe animale etc.).


Aceste ingrediente pot fi intr-o concentratie mai mare sau mai mica intr-un produs cosmetic. Deoarece nu exista o definitie legala, este obisnuit sa se recurga la organisme de certificate private si sa se respecte parametrii acestora pentru a oferi garantii serioase  consumatorului.


Din nefericire, in tara noastra mai exista inca multe produse cosmetice sunt comercializate ca fiind naturale, pe considerentul ca au in formulele lor si ingrediente de origine naturala, dar asta nu inseamna ca sunt produse naturale in proportie de aproape 95%, ci doar o cantitate redusa de substante naturale. Mai mult decat atat, in compozitia lor sunt prezente de cele mai multe ori si materii prime periculoase, nu doar vreo cateva permise.


Cosmeticele organice, la tot mai mare cautare


Cosmeticele ecologice sunt produse din agricultura fara pesticide, bazata pe durabilitate. Cosmeticele de acest tip prin definitie nu pot contine substante precum derivati din petrol si trebuie sa primeasca un sigiliu de certificare inscris la loc vizibil pe eticheta.


Continuand ceea ce am afirmat in primele paragrafe, cosmeticele ecologice trebuie sa aiba cel putin 95% din materii prime certificate ca fiind organice. Restul de 5% pot fi formati din apa si alte ingrediente naturale.

Cosmetice vegane, care nu sunt testate pe animale


Termenul de „cruelty free” este deja cunoscut in intreaga lume si se refera la acele produse (medicamente, cosmetice) care nu sunt testate pe animale. Aceste produse pot, totusi, sa contina ingrediente de origine animala. Deci, pe cale de concluzie, produsele “cruelty free” nu sunt neaparat vegane.


Veganismul in forma lui pura este cu mult mai mult. Reprezinta o filozofie care urmareste sa excluda consumul de produse generate din exploatarea animalelor. Prin urmare, un produs cu specific vegan, pe langa faptul ca nu este testat pe animale, nici nu are in compozitie vreun ingredient de origine animala. In literatura de specialitate se enumera cateva dintre cele mai cunoscute: lapte, miere, ceara de albine, lanolina, colagen de natura animala, albumina etc.


Cosmetice naturale: ingrediente de origine naturala din formulele lor


Pentru a tine pasul cu aceasta miscare, companiile din intreaga lume au investit in produse vegane si cruelty free, adica produse care nu sunt testate pe animale. Chiar si vedete precum Lady Gaga si Rihanna au intrat pe aceasta piata si au lansat marci de machiaj angajate in cauza animalelor.


Desi pare simpla, categoria „cosmetice naturale” cuprinde o serie de optiuni naturale diferite, variind de la formulari complet naturale la altele cu o cantitate considerabila de ingrediente sintetice. 


Pentru a fi considerat natural, un ingredient trebuie sa fi fost extras din surse naturale. Argila , de exemplu, este un ingredient natural mult pretuit in tara noastra, este luat direct din natura.


Materiile prime organice sunt cele care sunt cultivate sau extrase fara utilizarea ingrasamintelor chimice sau a pesticidelor. 


Aceasta categorie a castigat din ce in ce mai multa importanta, in urma unei miscari care are loc si in cadrul dietelor in trend la ora actuala. 


In ceea ce priveste viitorul, mai este nevoie de schimbari pentru ca frumusetea vegana sa castige mai mult spatiu in piata si in obiceiurile de consum ale populatiei.


Daca putem ca sa folosim produse cosmetice naturale care nu dauneaza pielii noastre, de ce sa nu le folosim, mai ales ca ele nici macar nu aduc daune mediului?


Totusi, interesul pentru utilizarea unui produs cosmetic organic trece dincolo de a nu consuma ceva daunator pentru tine si se extinde asupra tuturor celor implicati in fabricarea lui. De la cultivarea materiilor prime, organicele pastreaza sanatatea fermierilor, a solului, a raurilor si a animalelor din acel ecosistem.


Pe langa faptul ca niciunul dintre ingrediente nu este de origine animala, de cele mai multe ori, ambalajul este sustenabil, fiind realizat din materiale reciclabile, returnabile.

Date contact:


M&L COMIMPEX CONST. SRL


Adresa - sediul social: str. Calea Vitan, Nr. 104, Bl.V42A, Sc.1, Ap.23, 031298 Bucuresti, Sect.3


Telefon: 0771412153 

Luni-vineri: 08:00 – 17:00

Email: office1@mycosmetics.roNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!