Delicii cu ciocolată neagră belgiană, de la noi, de la Brașov

Întotdeauna când merg la munte nu uit să îmi pun în rucsac și niște ciocolată. Nu există un energizant mai bun când parcurgi un traseu dificil decât o bucățică din acest aliment miraculos.


Mai nou, am descoperit la firma Luado din Brașov delicii cu ciocolată așa cum nu am mai gustat până acum nicăieri.


E ciudat că nu am auzit până acum de ei, deoarece nu cred că este ceva mai nimerit decât să îți recapeți forțele când pătrunzi în Templul Muntelui decât cu Original Hot Energy Ultra Dark (o cană cu ciocolată caldă neagră) preparată cu niște apă fierbinte din termos sau, de ce nu, cu niște caise în ciocolată neagră.


Unii strâmbă din nas când e vorba de ciocolată neagră, spunând că este amară, dar greșesc. Acest tip de ciocolată conține antioxidanți prețioși care au darul:


  • de a îmbunătăți circulația sângelui pompat înspre și dinspre inimă;

  • pot reduce riscul apariției cheagurilor de sânge;

  • pot scădea tensiunea arterială. 


Rezumând, cine mănâncă ciocolată neagră poate reduce apreciabil riscul de accident vascular cerebral și de a se îmbolnăvi grav de inimă.


Ciocolata neagră - hrana zeilor


Istoricii spun că vechii locuitori ai Americii de Sud au fost primii care s-au delectat cu ciocolată. Săpăturile arheologice au arătat că  ei preparau o băutură din cacao cu un grad mare de consistență. Evident, fiind atât de valoroasă din punct de vedere al beneficiilor pe care le aducea, nu era accesibilă pentru oamenii de rând. Fiind considerată ca fiind rezervată doar zeilor, doar oamenii foarte bogați o puteau bea. 


Are ciocolata un soi de magie pe care, oricât am vrea, nu o putem ignora.


Până și numele de ciocolată s-ar părea că provine de la de la cuvântul aztec “xocolātl”, care înseamna „apă amară”. Și chiar era foarte amară, ce-i drept!


La începutul secolului al XVI-lea în America, dar și în Europa, ciocolata neagră și-a câștigat faima ca medicament. Era folosită ca adjuvant în multe boli: febră, tuse, boli ale tractului gastro-intestinal și ale ficatului. În 1577, exploratorul spaniol Francisco Hernandez a scris că mexicanii mâncau boabe de cacao prăjite, zdrobite în pulbere, ca remediu pentru dizenterie.


Chiar și în prezent, orice ciocolatier poate să vă spună că un desert de lux ce conține ciocolată nu se poate face cu o ciocolată cu lapte sau cu un sortiment de ciocolată care un conținut mic de cacao. Un desert deosebit nu se poate face decât cu o ciocolată neagră ce are un conținut foarte mare de cacao foarte mare.


Da, ciocolata adevărată este foarte amară. Așa se prezintă în forma sa naturală, fără îndulcitori. Este folosită la gătit atunci când bucătarul dorește să regleze independent nivelul de dulceață al unui preparat. Și este, de asemenea, baza pentru toate tipurile de produse din ciocolată pe care le cunoaștem azi.


Revenind la azteci, Montezuma al II-lea considera ciocolata caldă o băutură divină care mărește rezistența și luptă împotriva oboselii. Ea permite unei persoane să stea toată ziua fără să-i fie foame.


Păi ce băutură mai bună și-ar dori un montaniard în aceste condiții, decât o cană cu ciocolată caldă de cea mai bună calitate, precum aceea de la Luado - Brașov?


Original Hot Energy Ultra Dark 


Este o ciocolată caldă cu 70% cacao, cu o valoare energetică de 2255kJ/539kcal.


ciocolată caldă neagră


Merită să o testați și voi, deoarece este cu adevărat delicioasă!


Nici măcar nu este scumpă, așa încât, decât să bei cafea când urci pe munte, mai bine o astfel de licoare care îți aduce un boost de energie de care cu siguranță ai nevoie în momentele în care simți că te lasă puterile când te avânți spre piscurile unde doar caprele negre sunt stăpâne.Caise în ciocolată neagră


Caisele trase în ciocolată neagră de la Luado sunt speciale pentru vegani, dar asta nu înseamnă că nu pot să se bucure de ele și ceilalți.


caise în ciocolată

Aceste delicii de ciocolată îmbină gustul dulce- aromat al caiselor cu cel amărui al ciocolatei negre de cea mai bună calitate. Este un desert grozav de mâncat în zilele de sărbătoare, dar și în momentele în care ai terminat urcușul și te odihnești un pic sus pe platoul montan, admirând peisajul care îți taie respirația. Poate fi un premiu pentru învingătorul care ești, acela care și-a depășit toate limitele și a ajuns acolo unde și-a propus: mai aproape de nori și de tărâmul zeilor.


LUADO Chocolate - Date de contact:


  • tel: 0737 390 000 (disponibil la telefon: 8-16)

  • e-mail: office@luado.ro


Magazine proprii:


  • Luado Chocolate

str. Poarta Șchei nr. 2

Centrul Vechi, Brașov 


  • Luado Chocolate Coresi

str. Zaharia Stancu nr.1

Tractorul, Brașov

Coresi Shopping Resort


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!