Cum să alegi o folie cu bule potrivită pentru ambalare? Caracteristici și tipuri

 Folia cu bule de aer este un material de ambalare polimeric care combină straturi de polietilenă netedă și cu bule. Lucrurile fragile sunt învelite într-o astfel de peliculă pentru a le proteja în timpul transportului sau căderilor neintenționate. Poate fi tip rolă, pungi, servețele.

folie bule


Micile emisferele umplute cu aer absorb presiunea și impactul. La impact, energia este absorbită în compresie, astfel încât nicio lovitură nu ajunge la obiectul ambalat. Astfel, bunurile sunt protejate de fisuri, așchii, ciocniri și alte daune.


Dacă întinderea este produsă prin suflarea unei topituri de polimer, atunci materialul cu bule este format de un extruder pe un tambur perforat. Dimensiunea orificiilor de pe suprafața tamburului corespunde cu dimensiunea bulelor de pe filmul finit.


Materialul de ambalare cu bule este fabricat din granule de polietilenă. Punctul de topire al filmului cu bule este, în medie, de 280 grade Celsius.


Tipuri de folie cu bule


Acest material de ambalare - folia cu bule, este comun în viața de zi cu zi și în industrie, este folosit în depozite și logistică. 


Unde se mai folosește folie cu bule în afară de ambalare?


În funcție de densitatea și tipul filmului, metodele de aplicare a acestuia diferă. Se folosește folie cu bule de aer: 


  • În agricultură. Un astfel de film cu bule de aer este ideal pentru crearea de sere, de aceea se mai numește de către mulți legumicultori și folie de seră. Reține căldura în interiorul serei și protejează plantele în timpul înghețurilor de 80 de ori mai bine decât sticla. Adesea, compoziția filmului de seră include un aditiv special - antiaburire. Protejează împotriva condensului. 


Acoperirea unei sere cu polietilenă simplă nu este o idee bună deoarece nu face nimic pentru a o izola. Dacă însă vorbim despre o folie cu bule (folie cu bule umplute cu aer), datorită structurii sale deosebite, poate reține aerul cald în interior. 


Foarte interesant de subliniat, chiar de la data apariției, producătorii chiar au afirmat că acest material este atât de bun încât îi face concurență  altuia deosebit de popular: policarbonatul.


Materialul inovator care este folia cu bule a fost de fapt creat acum aproximativ 50 de ani de oamenii de știință americani. Curios poate pentru mulți, la început produsul a fost destinat ca să formeze o bază pentru… tapetul lavabil!!!



Caracteristicile foliei cu bule pentru ambalare:


  • moale;

  • rezistentă la rupere;

  • elastică;

  • ușoară;

  • transparentă.


Revenind la folosirea în agricultură, fabricarea din polietilenă de înaltă densitate ecologică, o face posibilă ca să rezolve eficient problemele menținerii calde, la adăpost, a legumelor sau a florilor.


Datorită calităților indicate, a ajuns ca până la urmă materialul nu a fost folosit pentru fabricarea tapetului. Dar structura fină a produselor cu bule s-a dovedit a fi o soluție excelentă pentru unele dintre manipulările din agricultură. 


Materialul, creat pe baza polietilenei standard de calitate alimentară, și-a păstrat caracteristicile unice într-o gamă largă de temperaturi: de la -60 la +80 de grade Celsius. În plus, această opțiune are proprietăți excelente de izolare termică și umiditate.


  • În construcții și reparații. Folia cu bule este izolează pereții și tavanele, poate servi și ca strat suplimentar atunci când se așează conducte și fitinguri.


  • În timpul transportului și depozitării mărfurilor. O peliculă densă cu bule reține bine căldura, deci este utilizată la transportul mărfurilor pentru care este important să se respecte regimul de temperatură. De asemenea, protejează în mod fiabil împotriva spargerii și deteriorării în timpul șocurilor și căderilor, astfel încât bunurile antice și obiectele fragile (sticlă, oglinzi, electrocasnice) sunt ambalate în el.


Principalele caracteristici ale filmului cu bule de aer


Filmul cu bule de aer, în funcție de compoziție, poate avea proprietăți diferite. Aditivii suplimentari sub formă de agenți antistatici fac posibilă utilizarea acestuia pentru ambalarea pieselor și dispozitivelor electronice.


Atunci când alegi un astfel de material de ambalare, este necesar să studiezi principalele sale proprietăți:


  • Numărul de straturi. Există două tipuri principale de filme: cu două straturi și cu trei straturi. Primele sunt realizate prin lipirea unui strat neted și unul în relief, cu bule. Foliile cu bule de aer cu trei straturi sunt un „sandwich”, în care cele două straturi exterioare sunt netede, iar între ele este unul de bule.


  • Dimensiunile rulourilor de folie cu bule. În funcție de tipul de încărcătură, alege următoarea lățime a rolelor de material de ambalare:


 - pentru mobilier - 1 m; 1,2 m; 1,6 m; 

-  pentru echipament - 0,8 m;

- pentru ambalaje din sticlă - 0,3 și 0,4 m. 


Sfaturi simple despre cum să împacheteze corect bunurile în folie cu bule


  • asigură-te că bulele sunt intacte;

  • înfășoară bine articolul cu bule înăuntru; așa se va distribui sarcina uniform la impact;

  • utilizează materiale de ambalare suplimentare, precum ar fi banda de lipire sau folie extensibilă.


Din magazinul online BBoffice.ro poți cumpăra pe bază de comandă personalizată folie cu bule pentru o gamă largă de utilizări. Intră să vezi produsele disponibile chiar acum!



Pentru detalii și pentru comenzi poți folosi datele de contact de mai jos sau folosind formularul de contact:

  • Departamentul Vânzări
  • Email : office@bboffice.ro
  • Telefon fix : 0358 401 056
  • Ciprian Popa – 0724 358 957
  • Cristian Dragomir – 0726 228 744
  • Pagina de facebook: Best Business Office


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!