Caracteristici ale unei cutii pentru pizza bune

Pizza este un fel de mâncare la mare cinste în unitățile de catering. Se comandă de către clienți nu numai în cafenele și restaurante, ci și acasă sau la birou. Pentru ca produsul să nu se răcească și să nu-și piardă gustul, se livrează într-o cutie specială. 





Asta pentru că ambalajul este la fel de important ca și echipamentul de preparare a unei pizze de calitate.


Scopul cutiei de transport pizza nu este doar de a păstra integritatea și prospețimea produsului ambalat.


Și totuși.. Hai să aflăm până la urmă cum ar trebui să fie o cutie de pizza de top!


Cerințe de ambalare pizza de la origini până în prezent


  • Serviciul de livrare de pizza a apărut în îndepărtatul secol al XVIII-lea. La acea vreme, tehnologia de producere a ambalajelor din carton nu era larg răspândită și, prin urmare, curierii (livratorii) foloseau cutii metalice masive ca ambalaje pentru transportul produsului. 


  • Acum, ambalajul trebuie să fie realizat din materiale certificate (prietenoase cu mediul). Utilizarea în producția sa a unor coloranți chimici agresivi care pot provoca reacții alergic clienților este strict interzisă.


  • Ambalajul trebuie să fie rezistent la căldură sau îngheț, după caz. Mai ales dacă ne referim la cutia de carton pentru pizza fierbinte. Ea trebuie să reziste la fluctuații mari de temperatură fără vreo deformare vizibilă. In plus, trebuie să aibă și calitatea de a reține căldura cel puțin 1-2 ore (să fie un soi de “termos de carton”). Cutia pentru o pizza congelată nu trebuie să-și piardă nici ea aspectul atractiv și caracteristicile originale în timpul procesului de dezghețare.


  • Ambalajul pentru pizza mai trebuie să fie realizat dintr-un material dens și durabil, care să fie în măsură ca să reziste la presiuni mari de stivuire. De asemenea, trebuie să fie etanș și rezistent la umiditate și grăsime.


  • Fiabilitatea modurilor de închidere ale cutiilor, canelurilor și îmbinărilor blocante este un indicator al calității ambalajului. Capacul trebuie să se deschidă fără niciun efort.


  • La fel de important este designul cutiei de pizza. Ar trebui să fie simplu și generos pentru depozitare. Totodată, nu trebuie să uităm că ambalajul nu numai că îndeplinește o funcție de transport, ci reprezintă și o platformă de publicitate accesibilă pentru firma ce a produs pizza respectivă.


Tipuri de cutii de pentru pizza


Tipurile de ambalaje pentru pizza pot fi foarte diferit. Principalele criterii pentru diferența lor sunt:


  • materialul din care sunt fabricate;

  • mărimea;

  • forma și originalitatea depunerii.


  1. Materialul universal pentru fabricarea cutiilor de pizza este un tip de carton ondulat cu trei straturi de culoare maro sau alb. Pe părțile exterioare și interioare ale ambalajului se efectuează imprimarea într-o culoare sau în două culori, design-ul depinzând de strategia de marketing a companiei. Cea mai bună opțiune de material este cartonul cu straturi de celuloză. Deși costă mai mult decât hârtia reciclată, este ideală pentru livrarea pizza fierbinte.


  1. Mărimea


Dimensiunea si volumul cutiei depind direct de diametrul pe care pizza îl are. O opțiune convenabilă este și formatul "mini" - un pachet din carton microondulat cu dimensiunea de 15-20 cm. Mărimea standard a cutiei rămâne totuși cea de 30 cm. Soluția optimă pentru o pizza mare este o cutie cu diametrul de 50 cm.


  1. Forma „clasică” de ambalare a pizza este pătrată (în special, cutiile cu colțuri teșite). Există și cutii sub formă de dreptunghi. Se folosesc mai ales la calzone - placinte italiene sau pizza în formă de semilună. Cutiile triunghiulare sunt folosite pentru a livra mai multe tipuri de pizza pentru degustare. Mai rare sunt cutiile rotunde, deși sunt de mare efect.


Dintre toate tipurile de ambalaje enumerate, cea mai ieftină opțiune este cutia de pizza pătrată. Costul său scăzut se datorează ușurinței de asamblare și absenței pieselor inutile. În plus, într-o astfel de cutie, diametrul pizza pare să fie mai mare decât este în realitate, lucru foarte important în comerț din punct de vedere psihologic.


Vrei să cumperi cutii de carton pentru pizza?


Atunci este important să acorzi atenție la trei factori principali:


  • calitatea materialului;

  • conformitatea cutiei cu standardele sanitare și igienice actuale;

  • prezența branding-ului care se potrivește cu strategia de marketing a companiei tale.


Alege acele cutii de pizza pe care poți plasa imagini creative, poezii amuzante sau urări în exteriorul sau în interiorul ambalajului. Un astfel de truc de marketing nu numai că va trezi apetitul gastronomic al clienților tăi, dar le va oferi o mulțime de emoții pozitive și, cu timpul, îți vor deveni clienți fideli, mai ales dacă și pizza va fi foarte gustoasă.


De unde poți comanda niște cutii pizza din carton de calitate? De la ProPack - Ambalaje!


Iată datele lor de contact:


Propack Ambalaje din carton Adresa: Str. Calarasi, nr.10. Sebes, jud. Alba, Romania Telefoane: 0258 733 644; 0751 200 882; 0751 200 883. E-mail: office@propackambalaje.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!