Cum și de unde alegi o carne de vită de calitate premium?

Preferința pentru diferite tipuri de bucăți de carne de vită se schimbă în funcție de fiecare generație, popor, cultură, dar există multe variante care se pot potrivi gustului oricărui pofticios, pentru că această carne poate fi de-a dreptul delicioasă, atâta timp cât este aleasă și pregătită în mod corect.


Carnea de vacă este o prețioasă sursă de proteine ​​și fier, conține vitaminele A, C, B și minerale: calciu, seleniu, magneziu, potasiu. Ea stă la baza multor preparate culinare, de la supe simple până la preparate simandicoase din categoria gourmet. Mâncărurile din carne de vită vor fi foarte gustoase și fragede nu numai datorită rețetelor unice. Gustul va depinde și de cât de proaspătă și suculentă a fost carnea de vită.


Cumpără prioritar carne proaspătă de vită! 6 criterii de alegere


Carnea proaspătă este întotdeauna apreciată mai mult decât aceea congelată. Există mai multe motive: 


  • este complet gata pentru a fi gătită;

  • este mai simplu de  ales.


  1. Culoarea frumoasă. Carnea de vită proaspătă, tânără, obligatoriu are o culoare roșie bogată, fără pete verzui, albicioase sau închise la culoare. Carnea unei vite bătrân are o nuanță maronie, deloc suculentă. Ferește-te de ea! 


  1. Grasimea. Grăsimea trebuie să fie albă pal și densă, pentru că doar așa, carnea este considerată a fi de înaltă calitate. Un secret este acela că la carnea de vită tânără, grăsimea chiar se sfărâmă puțin. Este bine de știut că grăsimea galbenă indică duritatea cărnii. Alege cu precădere o bucată de carne de vită marmorată deoarece este considerată a fi cel mai bun tip produs pentru gurmanzi. Pentru că reprezintă o carne plină de straturi mici de grăsime. Această carne este greu de deteriorat în timpul procesului de gătire: preparatele din ea vor deveni cu siguranță suculente tocmai pentru că grăsimea este albă și se sfărâmă ușor. Chiar dacă este ceva mai scumpă, merită s-o cumperi!


  1. Suprafața exterioară a cărnii. Atenție ca să nu existe pete sau cruste pe bucata de carne de vacă aleasă. Carnea de vită proaspătă este întotdeauna fermă și uscată la atingere. Marginile tăiate pot fi ușor suculente. Un test pe care bucătarii îl știu: pentru a verifica această calitate a cărnii de vită, trebuie să se pună mâna pe bucata respectivă: palma trebuie să rămână uscată. Sub nicio formă nu ar trebui să cumperi carne de vită care zace în bălți de sânge, chiar dacă e la reducere. Preferabil este să cumperi carne proaspătă sau, dacă nu este posibil acest lucru, alege o carne preambalată. Ce deducem de aici? Carnea de vită proaspătă este întotdeauna uscată.


  1. Miros. Nu întotdeauna este posibil ca să simți mirosul cărnii de vacă la magazin, dar dacă vânzătorul îți permite să faci asta, profită de această șansă. Carnea proaspătă miroase plăcut, fără vreun iz respingător. Dacă ți se pare ceva suspect, este mai bine să nu o cumperi o astfel de carne de vită.

 

  1. Elasticitatea bucății de carne de vită. Dacă este posibil, merită să faci un test simplu pentru carnea de bovine: dacă apeși cu degetul, orificiul format în carne trebuie să se netezească imediat. Așa ai de-a face cu o carne proaspătă care merită cumpărată.


  1. Preț. Problema prețului este destul de complicată, deoarece toată carnea este cam în aceeași categorie de preț, iar acesta și în 2023 tinde să urce până la cote amețitoare. Dar merită să ne amintim că carnea vacilor hrănite ecologic va fi de mai bună calitate și mai scumpă decât carnea de vaci dintr-o fermă obișnuită, industrială. Dar, per ansamblu, carnea de vacă de calitate superioară nu poate fi ieftină, oricât ne-am dori noi să se întâmple acest lucru.


Evident, mai există și varianta de a cumpăra carne de vită congelată. Magazinele sunt pline de carne de acest fel.


Dacă am decis că alegem o bucată de acest gen, carnea proaspătă nefiind întotdeauan la dispoziția noastră din diferite motive, atunci e bine să urmezi anumite reguli simple.


Când este înghețată și dezghețată corespunzător, carnea congelată este aproape imposibil de distins de carnea proaspătă. Doar cunoscătorii o pot face. Secretul este ca dezghețarea să fie făcută cu multă răbdare, nu pe repede înainte. Acest proces ar trebui ca să se producă doar prin lăsarea în frigider: cu cât mai mult timp, cu atât mai bine. Evident, pe parcursul dezghețării trebuie să se elimine sucurile ce se scurg din carnea respectivă (apă, sânge).


Ca să nu greșești, mai ales că este vorba de o carne scumpă, o idee ar fi ca să apelezi la Premium Angus.


Este vorba de un magazin online care trimite produsele comandate de clienții săi oriunde pe teritoriul României.


Prin ce se caracterizează carnea de vită Angus?


Animalele sunt pasc natural pe pășunile valoroase din Ardeal. Vitele fericite au și o carne de calitate, care îndeplinește toate regulile enumerate mai sus: frăgezime, aspect marmorat, maturată.



Mai mult decât atât, carnea de vită Angus a luat și o medalie de argint pe plan internațional, lucru deloc de neglijat.


Pe site-ul premiumangus.ro găsești inclusiv pachete speciale cu carne de vită pentru copii.


  • BABY PACK - carne de vită pentru bebeluși



Este un produs special venit de la ferma din Sibiu ce conține:


- 1,5 kg. de nucă;

- 1 kg. rasol alb.



Este o carne de calitate, ideală pentru diversificarea hranei sugarilor, având un conținut scăzut de grăsime și paletei extinse de moduri de gătire. Proteine, minerale, vitamine, găsești de toate în aceste specialități de carne de vacă.


  • KID PACK - pentru copii

Dacă ai micuți în familie cărora vrei să le oferi o hrană de calitate, acest pachet special merită comandat cu încredere.


Este compus din 3 kg de carne de vită cu un conținut sărac în grăsimi:


- 1 kg. pulpă (capac);

- 1 kg. fricandou;

- 1 kg. chiulotă.



Află mai multe despre carnea de vită Angus urmărind videoclipul următor:




Datele de contact ale celor de la PremiumAngus:


  • www.premiumangus.ro
  • Strada Octavian Goga nr. 1, 550370 Sibiu, România
  • +40 374 941 646
  • info@premiumangus.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!