Nectar de cătină cu miere - remediu solar din zona Apusenilor

Cătina a fost folosită din cele mai vechi timpuri în multe locuri de pe glob, inclusiv pe meleagurile noastre.  Cătina este cea mai valoroasă dintre toate plantele cunoscute în România în ceea ce privește cantitatea de vitamine, microelemente, acizi, precum și alte substanțe utile organismului uman.


Iar dacă este vorba de medicina tradițională a strămoșii noștri, ce loc mai binecuvântat decât satul Gârbova din județul Alba? Localitatea este situată în sudul Podișului Secașelor, la contactul cu prelungirile nordice ale Munților Cindrel. Aici, s-au găsit urme arheologice ce arată viețuirea oamenilor neîntreruptă încă din perioada comunei primitive.

Nectar de cătină cu miere - un produs ecologic valoros produs produs în județul Alba, la Gârbova


Cu siguranță că ți-ai dori și tu un suc de cătină obținut prin presare la rece din fructe ce au crescut pe un astfel de pâmânt ce vibrează de energiile strămoșilor noștri. Dacă se mai adaugă și miere din Munții Apuseni rezultă un NECTAR DE CĂTINĂ magic.


Apasă pe poza de mai jos și o să citești tu însuți ce proprietăți fantastice are acest produs - nectarul de cătină cu miere care nu conține adaos de apă, zahăr sau conservanți.



Nectarul de cătină cu miere este obținut din sucul rezultat în urma presării la rece a fructelor de cătină (70%) și din miere de albine (30%). 


O singură asemenea sticluță de nectar, precum cele de mai sus, este suficientă pentru a acoperi nevoia de vitamine a corpului uman pentru o săptămână întreagă! 


Eu, când am fost în cea mai recentă vacanță petrecută în județul Alba  am venit de acolo nu doar cu amintiri de neuitat, dar și cu niște sticle cu produse naturale extrem de prețioase, Și de câte ori gustam dintr-un suc sau luam o linguriță cu nectar de cătină mă teleportam instant în acele locuri însorite vindecătoare.


Dar cum leacurile amintite aduse cu mare grijă până la București s-au cam terminat, uite că am găsit oportunitatea de a-mi reface provizia de remedii naturiste comandându-le online de la firma SC Fresh Sundrops SRL. Un clic pe https://www.nectarcatina.com/despre-catina/ și oricine poate pătrunde în universul mirific al catinei.

Este suficient să consumi zilnic 2-4 linguri de suc de cătină, iar necesarul zilnic de această vitamină va fi pe deplin satisfăcut!


Fructele de cătina mai sunt supranumite și fructe sfinte, pentru că au peste 190 de nutrienți. Spre exemplu, deși au o mărime redusă, ele conțin de 10 ori mai multă vitamina C decât citricele, motiv pentru care sunt mereu de preferat. Mai ales acum când ne cam ferim de lămâile din supermarket, chiar și de acelea așa-zis bio, deoarece nu avem garanția că într-adevăr nu au fost stropite cu substanțe periculoase pentru organismul uman.


Nu e și cazul plantației ecologice de cătină de la Gârbova, unde fructele din care se extrage sucul și se prepară tot felul de alte bunătăți vindecătoare sunt cu adevărat sigure pentru consumul celor mici și mari, pentru persoanele suferinde, dar și pentru cele sănătoase.


Cătina și-a găsit cea mai largă paletă de utilizări în medicină. Îmbunătățește metabolismul, întărește pereții vaselor de sânge, făcându-le mai puțin permeabile, are proprietăți antioxidante excepționale.

Compoziția și caracteristicile sucului de cătină


Pentru prepararea sucului de cătină se folosesc fructele plantei. Băutura pregătită corespunzător păstrează toate beneficiile fructelor acestora ce par picături desprinse din soare.


Sucul de cătină este acrișor și ușor acidulat la gust. Compoziția bogată a produsului finit este una remarcabilă. Iată în ceea ce constă aceasta:


Vitamine. Paleta B-urilor este vedeta, dar și vitaminele C, E, F, P și PP. O astfel de abundență de compuși chimici importanți ajută la menținerea echilibrului lor optim.


Acizii grași nesaturați. Acidul ursolic accelerează vindecarea rănilor și ameliorează inflamația. Acidul Oleic restabilește circulația sanguină normală și o stimulează. Acidul succinic neutralizează impactul asupra organismului al unor factori negativi precum antibioticele, radiațiile, stresul.

Minerale. În total, sunt cel puțin 15 dintre ele, dar în cantitate mai mare în sucul de cătină se găsesc: calciu, mangan și fier. Aceste elementele sunt absorbite de organism aproape în totalitate, ceea ce nu se întâmplă cu acele suplimente pe care le luăm din flacoanele de la farmacie.

Sucul de cătină mai conține, de asemenea, caroten, catechine, flavonoide și fitoncide. Aceste componente ajută la întărirea sistemului imunitar și la stimularea proceselor metabolice. Datorită lor, consumul băuturii vindecătoare amintite accelerează recuperarea și promovează o recuperare mai rapidă după o boală mai ușoară sau chiar mai gravă.

Beneficiile pentru sănătate ale sucului de cătină


Sucul de cătină are o listă mai impresionantă de proprietăți utile. Utilizarea regulată a unui astfel de produs natural contribuie la:


Îmbunătățirea activității sistemului cardiovascular. E suficient ca să bei, dacă ești adult, o jumătate de cană de suc pe zi (este mai bine să împărțiți acest volum în mai multe doze), pentru a-ți putea normaliza circulația sângelui, presiunea și ritmul cardiac. Densitatea sângelui va scădea, iar vasele de sânge vor fi curățate de plăcile de colesterol. Eliminarea problemelor articulare. Nu este necesar să bei suc de cătină (deși este recomandabil!); el poate ca să fie utilizat și extern, pentru că are efecte nemaipomenite și așa. Dacă ungi cu această licoare vindecătoare zonele articulațiilor, componentele benefice din compoziția sa vor pătrunde în piele și vor începe să acționeze pe principiul unui agent antiinflamator. Acest lucru va reduce severitatea simptomelor caracteristice artritei, gutei, reumatismului. Nu e fantastic? Tratamentul răcelilor și al bolilor virale. Sucul de cătină, diluat în apă fiartă, se bea pentru a elimina durerea în gât. Chiar și în cantități mici, acest produs reduce inflamația și atenuează durerea. Tratamentul bronșitei și al bolilor cronice. Beneficiile sucului de cătină în aceste cazuri se datorează faptului că lichidul acționează pe principiul antibioticelor. Unde mai pui și că atunci când este folosit, ficatul nu suferă și microflora intestinală nu este perturbată.

Menținerea tinereții și a frumuseții. Măștile și loțiunile pe bază de suc de cătină au proprietăți cosmetice pronunțate, femeile știu asta de mii de ani. Ele luminează pielea, îndepărtează toxinele și substanțele nocive, conferă țesuturilor netezime și elasticitate


Nu uita să te înscrii și pe pagina lor de Facebook pentru că au acolo inclusiv concursuri foarte atractive!


Apasă pe poza de mai jos ca să ajungi acolo!





Totuși, chiar dacă este un remediu atât de valoros pentru sănătate, dacă vrei să începi o cură cu suc de cătină, dacă în organism există procese acute sau cronice, este recomandat să consulți un medic înainte de a lua suc de cătină sau alte produse realizate din aceste fructe solare.


 O băutură de origine vegetală poate avea un impact semnificativ asupra calității tratamentului pe care tu îl urmezi în mod obișnuit, așa că nu uita acest lucru și nu te trata după ce îți recomandă rudele și prietenii sau după ceea ce citești pe Facebook. Tocmai pentru că este un remediu atât de puternic, întreabă medicul de familie dacă poți să faci o astfel de cură și în ce cantități zilnice se poate consuma.


Datele de contact:

  • S.C. FRESH SUNDROPS S.R.L.
  • J1/811/2022/ CUI 46355400
  • Sediu: strada Principală, numar 80, sat Carpiniș, comuna Gârbova, județul Alba
  • tel.: 0755 812 555
  • nectarcatina.com
  • nectar.catina@gmail.com
  • https://www.facebook.com/nectardecatinaalbaiulia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!