"12 plante", un supliment de sanatate din panerul daruit de Mama Natura


"12 plante" este  acel  supliment natural ce ne poate reapropia treptat de Mama Pamant, pe care, din nefericire, incepem sa o respectam tot mai putin, uitand-o sau chiar batjocorind-o de-a dreptul, prin actiunile noastre nesabuite, pe masura ce ne inconjuram de artificialitatea unei asa-zise civilizatii.

Am pierdut capacitatea de a ne conecta cu spiritul  diferitelor plante, uitand ca fiecare creatie divina are un suflet al sau, unic, inconfundabil, particica dintr-o retea infinita, de natura divina, iar lumea vegetala nu este deloc muta, si nici tampa, asa cum am putea crede, ci incearca sa comunice permanent cu noi, folosindu-se de inteligenta sa vegetala, cu noi, cei din ce mai aroganti sau doar mai autisti.

Plantele ne-au fost insotitori de nadejde in drumul nostru evolutionist, nu doar in calitate de terapeuti vegetali, ci si de invatatori, de maestri spirituali. Samanii cunosteau extrem de bine aceste lucruri si aveau un respect deosebit pentru orice forma de viata vegetala.

Ei stiau ca vindecarea reala nu este un proces mecanicist, avand la baza principiul: "inghit un hap si imi trece boala", ci un drum lung, anevoios, cu obstacole, cu mai multe faze: mai intai  de imprietenire cu afectiunea respectiva, de rezolvare a unor aspecte dizarmonice din viata bolnavului, refacerea sufleteasca fiind aceea care, in final, conduce la indepartarea bolii si la regasirea sanatatii pierdute, primordiale.

Plantele au fost din cele mai vechi timpuri ghizi spirituali in drumul spre armonie, de regasire a vibratiilor inalte ale Universului. Stramosii nostri stiau asta...

Incercarea de a intelege ceea ce plantele doresc sa ne comunice nu reprezinta altceva decat o reintoarcere la gradina Edenului, in care vegetatia luxurianta oferea armonie, o stare de bine continua, de integrare in simfonia Vietii Eterne. 

Din pacate, multi dintre semenii nostri considera, in prezent, ca ne putem dispensa de lumea plantelor, pe care o califica dispretuitori drept inferioara, ca putem inventa surogate pentru tot ceea ce Mama Natura ne-a daruit cu generozitate. Poate ca aparent putem fi co-creatori ai vietii pe care o ducem, destul de nefericita se pare, dar nu putem insufla creatiilor noastre artificiale si scanteia aceea divina, adica exact ceea ce face diferenta.

Nu ne putem face ghid spiritual nici din paharul de plastic, nici din pleiada fara de sfarsit a aditivilor alimentari cancerigeni, nici din prefabricatele custilor-locuinta in care ne-am inchis singuri.

Cineva spunea ca suntem "oamenii cutiilor"... Ceea ce e mult mai grav si decat a fi "oamenii cavernelor".

Locuim in cutii suprapuse denumite apartamente, din blocuri ce sunt niste cutii mai mari, coboram cu lifturi-cutie, ne deplasam in masini-cutie spre birouri-cutie, unde lucram la calculatoare-cutie, pentru a obtine niste bani din seifuri-cutie, pentru a merge la magazine-cutie, unde sa ne procuram alimente la cutie....

Cutii... cutii... cutii...

Din acest motiv suntem tot mai  rupti de noi, cei adevarati, avem sufletele fracturate, datorita intreruperii conexiunilor cu lumea vie, din care, ce surpriza pentru unii (!), facem si noi parte.

Poate ar fi vremea sa facem apel la prietenele noastre plantele, cu  radacinile lor vegetale, care sa patrunda prin peretii cutiilor mici si mari, redandu-ne libertatea pierduta, sa ne scoata din sclavia cutiilor.

Suplimentele  naturale ce contin plante bine alese, intr-un dozaj minutios stabilit, incearca sa repare macar putin din ceea ce, de multe ori, noi insine am stricat, prin modul defectuos de viata (alimentatie saraca in principii vitale pentru organism, traiul intr-un  mediu poluant, stresul ce atinge uneori cote paroxistice, obiceiuri nocive ce  ne ataca sanatatea si ne reduc dramatic speranta de viata si, evident, cutiile...).

"12 plante" este un asemenea produs, 100% natural, ce reuneste unele dintre cele mai puternice remedii naturale, totul pentru regasirea tonusului vital pe care il  aveam in copilarie, pastrarea si ameliorarea starii de sanatate. Ce-i drept, si el vine tot intr-o cutie, dar deja am stabilit ca suntem sub dominatia absoluta a Cutiei.

In cutia "12 plante" pulseaza insa si un pic de viata vegetala...

Salcia, alaturi de un corolar de inca unsprezece alte plante miraculoase: migdal, mesteacan pufos, tei argintiu, coacaz negru, magnolie, ghimbir, soc, urzica, orz verde, stejar si ginkgo biloba incearca sa refaca o punte peste regnuri, mergand la esenta ultima, pana la reconectarea cu Sacrul si cu Mama Natura.

Cele 12 plante propuse de Plantina, culese cu grija, in perioadele favorabile, ne dau prilejul de a ne intoarce catre Natura, de a medita macar putin la conditia noastra in aceasta lume, unde cu siguranta nu am venit pentru a ne lupta cu Mama Natura, ci pentru a invata de la ea, Marea Invatatoare, unde nu am sosit pentru a fi stapani, ci locuitori vremelnici ai unei planete inzestrata candva cu plamani puternici vegetali.

"12 plante", este un produs ce poate fi privit mai mult decat un simplu supliment alimentar. Poate fi si o invitatie de a petrece mai mult timp in natura, de a ne schimba putin perspectiva egocentrista de a privi Lumea si de a actiona, dupa putinta fiecaruia, pentru a face din coltul nostru de Univers un micut paradis personal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!