Campania "12 plante": Scurta calatorie in lumea plantelor tamaduitoare

Suplimentul alimentar "12 plante" strange in aceeasi cutie unele dintre cele mai importante remedii vegetale, incepand cu salcia si sfarsind cu gingko biloba.

Alaturi de ele, in terapeutica hora vegetala a principiilor destinate regasirii unui tonus ridicat, s-au mai prins migdalul, mesteacanul pufos, teiul argintiu, coacazul negru, magnolia, ghimbirul, socul, urzica, orzul verde si stejarul.

Unii ar putea spune ca sunt mult prea multe plante intr-un singur supliment natural, ca ar putea exista riscul sa intre in conflict unele cu altele.

Acest pericol este exclus datorita alegerii unor plante compatibile, precum si dozajului, minutios calculat, asa incat utilizatorul produsului "12 plante" sa poata sa se bucure de toate efectele pozitive ale unui asemenea supliment alimentar, fara nicio temere.

Totusi, avand in vedere bogatul buchet de remedii vegetale, hai sa vedem cum procedeaza samanii din zonele amazoniene pentru a afla care planta este benefica unui anumit bolnav, suferind de o anume boala. Pentru ca, stim deja, nu exista boli, ci doar bolnavi.

Paracelsius, in "Doctrina semnaturilor", mentiona inca din secolul al 16-lea, ca Divinitatea si-a pus amprenta asupra fiecarei plante de leac, pentru a indica utilizarile pe care le are in medicina.

"Lumina naturii, iar nu vreo lampa de farmacie, este aceea care m-a condus pe cale", scria marele alchimist in vestitul sau tratat.

Salcia, ca sa ne referim doar la una dintre plantele incluse de producator in suplimentul natural "12 plante" de la Plantina, creste pe teren umed, iar acesta este un indiciu ca ajuta in tratamentul reumatismului.

Mama Pamant, Gaia, este considerata de catre tot mai multi savanti actuali drept un organism viu, inzestrat cu o inteligenta proprie, pe care ar trebui sa o respectam si sa incercam sa o intelegem.

In urma cu multi ani, pe cand haladuiam prin poienile din tara, in cautarea unor plante de leac, instruita in acea vreme de o batrana tare inteleapta, mi s-a predat o adevarata lectie despre inteligenta Naturii.

Functie de plantele ce cresc in numar mai mare intr-un anumit areal, intr-un anumit an, putem stabili care este incidenta unor boli in acea zona, mi s-a spus. Si, din observatiile mele, recunosc empirice, cam asa par sa stea lucrurile.

In plus, daca o persoana sufera de o anumita boala si strabate (cu intentie) o zona plina cu diverse plante tamaduitoare, este foarte probabil ca Dumnezeu sau Mama Natura, sa se milostiveasca de suferinta ei si sa ii scoata in cale, daca este atenta la semnele din jur, tocmai buruiana de leac ce o poate ajuta, alaturi de medicamentele alopate, la rezolvarea afectiunii cu pricina.

Este doar un singur exemplu despre conexiunile foarte stranse existente in Univers, despre modul in care putem stabili o punte de comunicare intre vegetal si uman.

Din nefericire, in ultima vreme, se tinde tot mai mult la taierea acestor legaturi atat de firesti candva, prin aparitia organismelor modificate genetic (OMG). Aceste surogate sunt mici frankensteini vegetali, lipsiti de vlaga si de forta vindecatoare. Pentru ca nu isi pot depasi conditia de creatii ale omului, vor ramane simple imperfectiuni hade, pete canceroase pe obrazul Mamei Pamant.

In afara de sanatate, samanii din jungla amazoniana cred ca anumite plante au valente multiple, prin parfumul pe care il imprastie, fiind adevarati magneti pentru prosperitate, dragoste, noroc pe toate planurile.

Calatoriile samanice sunt un mijloc foarte util pentru a intra in universul vegetal, a ajunge in rezonanta cu reprezentanti ai lumii vegetale, cu spiritele unor plante tamaduitoare.

Aceste expeditii in alt plan, al vietii vegetale, sunt relativ simplu de facut, chiar daca locuim in orase civilizate, nu in padure.

Nu trebuie nici macar sa plecam in expeditii initiatice, in Peru, Brazilia sau Mexic, nici macar sa dispunem de ayahuasca.


E mult mai simplu...


Pur si simplu trebuie sa ne gasim un loc linistit, chiar la noi acasa, unde pentru un sfert de ora sa nu ne deranjeze nimeni si sa ne linistim mintea de bruiajul continuu al gandurilor. Muzica este aceea care ne va ajuta.


Daca dorim sa aflam care dintre plante ne poate fi aliat intr-o problema de sanatate anume, pur si simplu ne focusam pe acesta intentie, ne punem o muzica de tobe (exista cd-uri speciale) si ne asezam intr-o postura de calatorie  (cea mai simpla este urmatoarea: ne intindem pe covor si ne punem bratul drept peste ochi, pentru a nu ne deranja lumina) si, avand in minte dorinta de a afla raspunsul la intrebarea: "Care este planta de leac ce imi poate fi aliata in lupta cu boala?", ne lasam purtati de muzica samanica.


Vor aparea rapid simboluri: imagini, sunete, culori, mirosuri... pe ecranul mintii, ca la cinematograf...


Exista mari sanse sa gasim solutia la intrebare, dupa o asemenea focalizare simpla.

Puteti incerca sa aflati care dintre cele 12 plante din produsul de la Plantina este cea mai de trebuinta pentru dvs., pentru a va gasi starea de bine de demult, dupa ce veti primi, in urma comenzii facute online, cutia cu pricina.


Nu este un exercitiu periculos, primejdia cea mai mare ar fi doar aceea ca... ati putea cadea intr-un somn odihnitor.

Chiar si insusi faptul ca nu "vedeti" nimic pe scena  mintii voastre este un semn. Probabil ca sunteti intr-un grad extrem de avansat de oboseala, atacat din toate partile de o gramada de factori stresanti. 

Evident, nu trebuie sa porniti intr-o asemenea expeditie in subconstientul dvs. daca nu credeti in asa ceva. pentru ca va programati din start pentru esecul demersului respectiv.

In cazul in care primiti insa diverse "trageri de maneca" si un remediu vegetal s-ar parea ca e bun pentru dvs., incercati sa cautati cat mai multe date despre planta respectiva in carti, pe net, dar si discutand cu medici specializati in fitoterapie, care va pot face si o schema de tratament corecta.


Chiar si suplimentele naturale din plante nu se iau "dupa ureche", ci dupa sfaturile cuiva avizat.

Evident, nu eliminati niciodata tratamentele alopate recomandate de medic din schema de tratament, fitoterapia doar ajutand, nu vindecand singura afectiunile cronice.


"12plante" este un supliment alimentar eficient, nu uitati, doar daca vine in completarea unei alimentatii corecte, cat mai naturale, nu reprezinta sub nicio forma un panaceu universal. 

In plus, fiind vorba de plante, trebuie sa aveti suficienta rabdare, pentru ca, in situatia administrarii unor asemenea tratamente, binefacerile lor terapeutice apar cam dupa 2-3 luni de administrare regulata.


Sanatatea verde vine mai lent, dar efectele sale sunt de lunga durata, intodeauna binefacatoare.


"12 plante" are avantajul, comparativ cu alte produse similare, ca este extrem de usor de administrat, cu 150 ml. de apa sau ceai, doar o singura doza pe zi, cu jumatate de ora inainte de masa. In plus, pretul mic, avand in vedere compozitia complexa a produsului, il face accesibil unui evantai larg de consumatori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!