Lamaile care salveaza vieti: de la Alexandra Scott la Iulian Limonada

Daruind vei face o lume mai buna!


Mai  intai a fost un mesaj primit aseara pe Facebook... Un gand referitor la faptul ca oceanul este atat de puternic doar datorita nenumaratelor picaturi de apa ce il compun.

Pentru ca azi este ultima zi a Campaniei „Automatul de Colinde”, propusa de Blogal Initiative in parteneriat cu Coca Cola, dar si pentru ca am scris un prim articol despre o septuagenara care a reusit sa mobilizeze o multime de oameni, implinindu-si visul de a ridica o biserica monumentala, as vrea sa scriu acum despre o alta eroina, aparent la fel de neputincioasa, aflata nu la anii senectutii, ci la inceputul vietii.

Alexandra Scott a fost o fetita din Statele Unite care, la patru ani,  a aflat ca este bolnava de cancer si, ca orice inger trimis pe pamant cu o misiune precisa, a decis ca trebuie sa face ceva pentru a-l ajuta pe medicul ei sa gaseasca un leac pentru aceasta boala ingrozitoare a civilizatiei.

Dar ce poti face cand nu ai decat 4 ani si o familie ingrozita ca te va pierde?

Poti, de exemplu, sa daruiesti limonada oamenilor in schimbul unor donatii cat de mici...

Ajutata de familie, ideea a prins contur si, pana in 2004, cand boala a rapus-o pe Alexandra, „Alex's lemonade stand” a devenit faimos in intreaga lume.

Fundatia a contribuit cu  milioane de dolari la dezvoltarea cercetarilor in domeniul cancerului infantil.

Motto-ul sub care se desfasoara strangerea acestor fonduri:”Nicio donatie nu e prea mica!” , demonstreaza, daca mai era nevoie, cat de important este fiecare dintre noi, tanar sau batran, bolnav sau sanatos, daca tinta este de a produce o schimbare in Bine in lume. Iar lungimea vietii chiar nu conteaza, ci doar intensitatea cu care traim si putem astfel sa reusim sa schimbam lumea, incepand prin a produce schimbari mai intai in interiorul nostru, atunci cand apar mari provocari, pe care suntem nevoiti oricum sa le depasim.

Macar sa facem in asa fel incat sa innobilam suferinta si sa o metamorfozam in motorul unei schimbari in Bine: a noastra, dar si a celorlalti.



Insasi compania Volvo a inceput sa ofere premii, dupa moartea fetitei, copiilor care aduc schimbari majore in lume, dupa ce a aflat de povestea micutei Alexandra.

Mai aproape de noi, un tanar extraordinar de sufletist, Iulian Vacarean, a infiintat Asociatia Beneva, reusind cu „Limonada lui Iulian” sa ajute alti copii de cancer.

Misiunea Fundatiei Beneva este aceea de a strange fonduri pentru Sectia de Oncopediatrie a Spitalului Marie Curie – Bucuresti. Mai multe detalii despre planurile lui Iulian de a schimba in bine viata unor copii loviti de soarta gasiti pe site-ul www.pasispreviata.ro si pe pagina lui de Facebook.

Si el merge pe principiul: „Daca viata iti ofera o lamaie, fa din ea o limonada!”



Spor la colindat si la facut fapte bune in anul ce vine!

Nu uita: fiecare picatura din ocean este importanta. Fii una dintre ele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!