Rostiri: Raptor (RO)Rex (autor: Marin Ilca)


Până la urmă m-am hotărât: Raptor Rex, varianta meltean-mioritică şi actuală, este o etichetă mult mai aproape de adevăr decât "varan", atunci când vrem să exprimăm în cât mai puţine cuvinte - pentru că nu merită să pierdem timpul cu specia respectivă - felul în care se comportă cei care ne conduc....spre prăpastie.

Probabil am ales respectiva variantă de a descrie acest accident al istoriei, reprezentat de actualii conducători, pentru că nu mă pot dezbăra de ticul strămoşesc al optimismului (ştiut fiind că Raptor Rex este de domeniul trecutului) sau poate din cauză că nu mai înţeleg lumea în care trăiesc şi impresia că totul s-a transformat în Jurassic Park.

Exact cum la fel, anumite fenomene naturale au fost capabile să schimbe lumea în urmă cu milioane de ani, aşa şi acum, fenomene (nenaturale) au schimbat lumea mea, făcându-mă străin în contemporaneitate.

Schimbări rapide şi dezastruoase, cu prolificitate de bacterii şi rezultate de molimi, încearcă să-mi modifice devenirea spre opusul a ceea ce-mi doream şi pentru ce luptam să fie.

Sunt oameni pe care greutăţile îi fac slabi şi neputincioşi, cedând în faţa lor, aşa cum sunt şi oameni pe care încercările grele îi călesc şi îi fac mai puternici. Aş vrea să întâlnesc cât mai mulţi din a două categorie. Şi prin asta nu instig la "dating", ci la a strânge rândurile, NOI, cei aleşi.

Marin Ilca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!