Rostiri: Ferma de varani (autor: Marin Ilca)

Îmi pare cel puţin ciudat să constat uimirea unora, care până acum, din varii motive, au sprijinit perpetuarea şi înmulţirea acestei specii fără o planificare întru propria siguranţă.

Nu pot să cred că doar incapacitatea, poate genetică, de a desluşi reflexia realităţii imediate şi consecinţele pe termen scurt ale actelor dictate de reacţia normală faţă de acestea, au dus atât de repede spre un final cel puţin la fel de uşor de anticipat, ca şi bubele aduse de pojar.... Poate n-au avut pojar sau poate n-au învăţat nimic din experienţa respectivă...

Cred că doar la noi, într-un timp atât de scurt, se pot transforma guşterii în şobolani, şobolanii în hiene şi căpuşele în găuri negre, cu acordul, ajutorul şi susţinerea celor care încep... să se mire.

Scriam cu luni în urmă despre iminenta răsturnare a valorilor, despre rescrierea Mioriţei, despre o nouă ordine ce se va instaura, cu alte reguli, dar cu aceiaşi mânuitori de bici, mai puternici şi mai egoişti. Mai scriam despre importanţa prezenţei la vot, sperând nu neapărat în decimarea lighioanelor mai sus amintite, cât măcar în slăbirea lor, tocmai ca să nu ajungem în situaţia de a întreţine FERMA DE VARANI !

Spuneam la început că îmi pare ciudată mirarea ACELORA... şi asta din cauză că îi consideram iremediabil pierduţi.

Acum înclin să cred că suntem CU TOŢII pe cale de a fi... iremediabil pierduţi.

Dar poate ne ajută de data asta....ca măcar să ştim ceva SIGUR.

Marin Ilca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!