Plantina Cluj: 12 plante ce ne daruiesc bogatiile ascunse in roua subterana


Suplimentul alimentar "12 plante", marca Plantina Cluj, inmanuncheaza unele dintre cele mai importante plante de leac utilizate in tratamentele naturiste: teiul argintiu, salcia, stejarul, gingko biloba, migdalul, coacazul negru, magnolia, ghimbirul, socul, urzica, orzul verde si mesteacanul pufos.

Aceste remedii vegetale culese din laboratorul miraculos al Naturii, au nevoie, pentru a creste viguroase, in afara de lumina, aer, temperatura si un substrat corespunzator, mai ales de APA (absorbita atat din surse externe, cat si interne, din sol). 

Specialistii impart apa inmagazinata in substrat in apa acesibila (cedabila) plantelor si in apa fiziologic moarta ("rezerva de apa moarta" a solului).

Apa accesibila plantelor are un rol deosebit in dezvoltarea fiintelor din lumea vegetala, deoarece au calitatea deosebita ca reprezinta un agent de dizolvare al substantelor minerale, existente in pamant, precum si un mijloc de transport al acestora, pana cand plantele o intalnesc si o absorb prin intermediul radacinilor, realizandu-se astfel o nutritie completa, care sa le asigure o buna dezvoltare vegetativa.

Aceste substante minerale sunt parte integranta in cadrul circuitului natural, deoarece, la momentul cand frunzele plantelor se usuca si cad,  descompunandu-se, nutrientii respectivi ajung din nou in sol. 

De aceea, se si spune ca, intre copacii dintr-o padure si solul in care acestia cresc, exista o stransa corelatie, arborii determinand procesul de evolutie al solului, iar acesta, prin nutrientii sai, furnizand hrana necesara pomilor.

Mai mult, insasi inradacinarea plantelor depinde in mare masura de insusirile solului, dovada ca pe solurile sarace in substante nutritive si/sau uscate la suprafata, sistemul de radacini este mult mai dezvoltat, radacinile mai lungi intinzandu-se pe sub pamant in cautarea hranei vitale, necesare pentru buna lor dezvoltare.

In afara de apa din precipitatii, precum si de cea infiltrata din stratul freatic, importanta este si "roua subterana" ("roua interna"), formata prin condensarea vaporilor.

"Roua subterana" este formata datorita diferentelor de temperatura ale straturilor solului, diferente ce produc miscari ale vaporilor de apa, functie si de conditiile climatice existente in mediul extern. Aceasta roua interna are un rol important in asigurarea unor plante viguroase, care sa dispuna  de o vitalitate deosebita.

Asadar, nu doar roua externa are proprietati miraculoase pentru sanatatea umana, dovada ca si exista o terapie cu roua, ci si roua interna, pe care plantele o absorb cu ajutorul radacinilor, pentru ca, mai apoi, sa ne-o daruiasca noua, alaturi de fiinta lor vegetala.

12plante.ro este site-ul unde veti afla ce beneficii va pot aduce fiecare dintre cele douasprezece plante enumerate la inceputul articolului si cum va puteti achizitiona acest supliment alimentar, furnizor de vitalitate pentru intreaga familie.