Suplimentele alimentare pot avea si efecte negative. Cum le evitam?

Campania "De ce 12?", initiata de Plantina Cluj, in colaborare cu Blogalinitiative, doreste sa promoveze un supliment alimentar 100% natural, sub forma de capsule, in care sunt reunite nu mai putin decat dousprezece plante, extrem de eficiente in terapiile bazate pe remediile Naturii.

Poate ar fi bine sa vedem si ce trebuie sa avem in atentie, atunci cand dorim sa apelam la un asemenea produs naturist, pentru a ne completa alimentatia si a ne asigura o stare de bine, care sa  ne permita sa facem fata cu brio provocarilor vietii cotidiene. 

Un set de reguli minimal ne va putea da siguranta ca ne putem bucura de toate lucrurile bune oferite de suplimentul "12 plante", eliminandu-le in totalitate pe cele nedorite.

Consider ca, inainte de toate, trebuie sa ne raspundem cu sinceritate, dupa o informare cat mai completa, la urmatoarele intrebari:

1.Ce beneficii asupra sanatatii  mele imi aduce acest produs?

2.Care sunt riscurile la care ma supun daca iau acest supliment naturist?

3.Care este doza corecta din acest supliment alimentar pe care trebuie sa o iau, pentru a avea eficienta maxima?

4.Cum se administreaza (se inghite cu apa, cu ceai?), cand (in ce perioara a zilei, inainte sau dupa masa, la ce interval de timp?) si pentru cat timp il pot lua fara niciun risc?

In afara de obtinerea unor raspunsuri pertinente la aceste intrebari, specialistii din diverse colturi ale lumii, din centre universitare prestigioase, ne dau si niste sfaturi generale, de bun-simt, in legatura cu aceste produse naturiste:

1.Pastrati suplimentele alimentare in dulapiorul destinat medicamentelor, sub cheie, departe de copii si animalele de companie.

2.Atunci cand luati un supliment naturist, trebuie sa aveti in minte permanent ideea ca acesta doar completeaza regimul dvs. alimentar, nu il inlocuieste, asa cum este o iluzie si faptul ca un asemenea produs ar vindeca diferitele afectiuni, mai ales daca vorbim de cele cronice.

3.Intreabati obligatoriu medicul de familie sau nutritionist, inainte de a lua un supliment alimentar, deoarece un produs care i-a facut bine vecinei, prietenului sau surorii dvs., nu este obligatoriu sa aiba aceleasi efecte si la dvs., pentru ca fiecare dintre noi este unic, iar organismul poate raspunde diferit la ingerarea acestuia.

4.Daca un produs naturist este mult prea laudat, daca beneficiaza de o reclama agresiva, nu inseamna ca este neaparat foarte bun, ci doar faptul ca firma producatoare dispune de un fond generos pentru construirea unei imagini  pozitive privind produsul cu pricina. Imagine care poate reflecta sau nu realitatea.

5.Daca urmati un tratament medicamentos, dati dovada de precautie atunci cand vreti sa luati un anume supliment naturist, deoarece plantele din compozitia acestuia pot fi extrem de active si, in unele cazuri, pot interactiona cu substantele din medicamentele de sinteza, provocandu-va prejudicii grave, prin efectele neasteptate pe care le pot declansa in organismul dvs.

6.Daca luati suplimente alimentare, nu va bazati pe ele mai mult decat trebuie. Incercati sa aveti o alimentatie echilibrata, din care sa nu lipseasca sub nicio forma cerealele integrale, fructele si legumele, pestele. Si nu uitati nici de miscarea in aer liber!

7.Sub nicio forma nu luati o doza mai mare decat cea recomandata din suplimentul alimentar respectiv, pentru a va feri de eventualele efecte negative ale acestuia.

8.Femeile gravide, precum si cele care alapteaza, este bine sa renunte la a lua "dupa ureche" astfel de suplimente alimentare, fie ele si naturiste, deoarece nu s-au facut suficiente teste ale unor asemenea produse pe aceste categorii de persoane, de aceea. nimeni nu poate afirma cu certitudine ca nu au efecte nedorite asupra mamelor si copiilor nenascuti inca sau a celor sugari.

9.Daca urmeaza sa fiti operati, este bine ca inainte cu cateva saptamani, precum si dupa o interventie chirurgicala, sa nu luati din proprie initiativa asemenea suplimente alimentare (cu motivatia ca v-ar ajuta sa rezistati mai bine la interventia respectiva), fara a va consulta in prealabil cu medicul personal, deoarece pot aparea lucruri nedorite in desfasurarea corespunzatoare a operatiei, precum si in perioada de refacere de dupa.

10.Fiti constienti ca "natural" nu inseamna neaparat si "sigur", asa ca, inainte de administrare, incercati sa va informati nu doar despre compozitia produsului respectiv, dar si cu privire la provenienta ingredientelor, locul unde se produce respectivul supliment, conditiile de productie, care sunt opiniile consumatorilor, dar si ale medicilor, farmacistilor,  ale nutritionistilor (renumiti, nu a acelora aparuti asemeni ciupercilor dupa ploaie!) cu privire la produsul in speta.

Internetul inseamna mai mult decat Facebook, Youtube si Trilulilu, fiind si o sursa extraordinara de informatii, de aceea, inainte de a ajunge la specialistii enumerati mai sus, este bine sa va faceti o lista cu intrebarile pe care sa le puneti acestora (dupa ce faceti o cautare cat mai amanuntita despre produsul in discutie, in general, precum si despre fiecare planta in parte, in special). 


Daca, mai apoi, aveti unda verde din partea oamenilor cu pregatire medicala, puteti sa va bucurati pe deplin de binefacerile produsului "12 plante" de la Plantina.



Pentru informatii suplimentare accesati site-ul www.12plante.ro, de unde va puteti si comanda online acest supliment naturist.

Multa sanatate si lumina in suflet va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!