Cora, hipermarketul ce sfideaza criza economica


www.cora.ro
www.cora.ro
Anul trecut, cand publicatiile ce abordeaza teme economice anuntau sec faptul ca BERD (Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare) a incuviintat un imprumut sindicalizat de pana la 210 milioane de euro, in beneficiul grupului franco-belgian Louis Delhaize, in vederea edificarii si deschiderii a inca 17 hipermarketuri in Bucuresti, dar si in alte orase ale tarii, multi s-au uitat piezis la demersul celor de la Cora. 

Sa construiesti in vreme de criza? Sa iti intinzi aripile, pregatindu-te pentru viitorul zbor spre inalturile comertului de supermarket, in vreme ce altii stau chirciti, asteptand vremuri mai bune pentru a-si face din nou planuri indraznete?

Sa fie oare o decizie inteleapta sa faci imprumuturi bancare tocmai acum, cand te afli in ochiul furtunii economice, tocmai intr-una dintre cele mai sarace tari ale Europei? Cam asta se intrebau carcotasii...

Ei bine da, marii economisti ai  lumii chiar asta ne sfatuiesc: sa construim atunci cand economia este prabusita si preturile in acest sector sunt mai mici, pentru ca dupa ce prapadul va trece, sa avem deja spatiile comerciale ridicate si deschise, tocmai bune pentru a le tura motoarele la capacitatea maxima...

Cora, prezenta in Romania din 2003, joaca aceasta carte cu mult curaj, dar tocmai de aici pot aparea profiturile viitoare.

Indrazneala in afaceri, manifestata la momentul oportun, reprezinta insasi cheia de aur a succesului.

Daca in lumea reala Cora se construieste de zor si hipermarketurile se deschid unul dupa altul (Cora Alexandria din Bucuresti fiind doar un exemplu in acest sens), iata ca aceeasi ofensiva a fost declansata si in online, specialistii informaticieni din cadrul companiei dovedind aceeasi temeritate, in demersul lor de a prinde viteza si a castiga un avantaj cat mai mare in fata concurentei, prin schimbarea din temeliile virtuale a website-ului mult prea clasic, mult prea banal, deja in disonanta cu noua viziune Cora.

Asa se face ca un site modern, pe alocuri socant vizual, se cladeste in ultimele luni caramida virtuala cu caramida virtuala, buton cu buton, pagina cu pagina, widget adaugat cu widget adaugat.

Asemeni unui brad de Craciun pe care il impodobesti podoaba cu podoaba, cora.ro isi asteapta vizitatorii, pentru ca acestia sa se bucure de darurile pe care le vor gasi pe noul website Cora.

Multitudinea de facilitati, fie ca vorbim de widgeturi care duc la retelele sociale cele mai populare, cursul principalelor valute, dar si  cataloagele specializate, stilul original de navigare printre "geamandurile internistice", plasate pe pagina principala ca intr-un joc, fac din accesarea website-ului Cora o calatorie amuzanta, in care descoperim informatii folositoare, care ne vor face sa revenim atat in mediul virtual, pe cora.ro, dar si sa iesim din casa si sa mergem in hipermarketul Cora din lumea reala cel mai apropiat, pentru a avea o experienta directa, nemijlocita de vreo interfata, de cumparator offline, care studiaza direct la raft diversele produse pe care le-a analizat anterior pe internet, rasfoind cataloagele electronice cu oferte.

Un site bine construit si aflat intr-un permanent proces de dezvoltare, asa cum se intampla si cu reteaua de magazine mijlocii si mari Cora, in continua extindere, este solutia de reusita in competitia cu ceilalti adversari redutabili aflati sus, pe Everestul comertului prin intermediul hipermarketurilor.

Site-ul Cora  ofera un plus de credibilitate, fiind o carte de vizita virtuala memorabila, ce va ramane in mintea clientilor, deoarece mesajul este incarcat si cu o doza buna de emotie pozitiva. Emotia de a redescoperi dimensiunea noastra ludica, bucuria din copilarie cand mergeam la cumparaturi cu parintii nostri, cautand jucaria mult visata, plimbatul cu caruciorul de cumparaturi printre rafturi, explozia de culori, muzica invaluitoare din trecut, toate ne cheama sa le regasim. Iar aceste lucruri, trezite mai intai in online, pot fi retraite la maxim doar in supermarketurile reale Cora.



La zece ani de la intrarea pe piata romaneasca a concernului Louis Delhaize, Cora demonstreaza ca a inteles modul de gandire al consumatorului din acest colt de Europa, obiceiurile lui in materie de cumparaturi si incearca sa se plieze cat mai bine pe acestea.

Cora demonstreaza prin tot ceea ce face ca viitorul apartine celor temerari, care au indrazneala sa isi asuma riscuri bine calculate, in vederea obtinerii unei profitabilitati maxime, prin satisfacerea unei baze de clienti in permanenta extindere.

Asa cum se prezinta lucrurile, cu siguranta vor reusi!