In art.92 Cod procedura civila legiuitorul a prevazut modalitatile in care procurorul poate participa in cadrul proceselor civile:
"(1) Procurorul poate porni orice acţiune civilă, ori de câte ori este necesar pentru apărarea drepturilor şi intereselor legitime ale minorilor, ale persoanelor puse sub interdicţie şi ale dispăruţilor, precum şi în alte cazuri expres prevăzute de lege.
(2) Procurorul poate să pună concluzii în orice proces civil, în oricare fază a acestuia, dacă apreciază că este necesar pentru apărarea ordinii de drept, a drepturilor şi intereselor cetăţenilor.
(3) În cazurile anume prevăzute de lege, participarea şi punerea concluziilor de către procuror sunt obligatorii, sub sancţiunea nulităţii absolute a hotărârii.
(4) Procurorul poate să exercite căile de atac împotriva hotărârilor pronunţate în cazurile prevăzute la alin. (1), chiar dacă nu a pornit acţiunea civilă, precum şi atunci când a participat la judecată, în condiţiile legii.
(5) Procurorul poate să ceară punerea în executare a oricăror titluri executorii emise în favoarea persoanelor prevăzute la alin. (1).
(6) În toate cazurile, Ministerul Public nu datorează taxe de timbru şi nici cauţiune."
27 mar. 2013
Sfat juridic: Cum poate participa procurorul la un proces civil?
Șosete femei, scurte și colorate, pentru un plus de vitalitate!
Știai că și dacă cumperi un set de șosete scurte pentru femei “made in Romania” poți să ajuți la supraviețuirea afacerilor autohtone anul a...


-
Suntem inaintea luminoasei sarbatori a Invierii Domnului si toti ne dorim sa avem casele cat mai frumos aranjate, de aceea "Operatiune...
-
Mi-am cumparat de cateva luni un domeniu .ro si, in fine, iata ca acum, pentru ca tot a inceput vacanta de vara, am decis sa imi caut o fir...
-
Despre o renumita formatie evenimente formatialaurentiucaldararu.ro, eu am aflat de pe net pur intamplator, pe cand cautam informatii ...
