Toyota Corolla - a 11-a minune automobilistica din Tara Florilor de Cires

 Toyota Corolla, care de putina vreme poate fi achizitionata si din showroom-urile auto din Romania, intr-una dintre cele 3 versiuni (Terra, Luna si Sol), este intruchiparea celei de-a 11-a generatii a unei fantastice masini, care incepand din anul 1966 a strabatut continentele si vremurile, ducand mesajul constructorilor sai niponi pe intreaga planeta.


Asemeni misterioaselor femei-samurai onna bugeisha, care in urma cu secole participau cot la cot cu barbatii la aprige lupte, Toyota Corolla a strans intr-o suma de petale stralucitoare: frumusetea, curajul, forta, vitalitatea, in dorinta de a iesi pe locul intai in fata faimosilor sai competitori europeni si americani in privinta satisfacerii depline a nevoilor utilizatorilor sai.

Iar acest lucru s-a intamplat, transformand visul masinutei din Tara Florilor de Cires in realitate, dovada ca peste 40 de milioane de clienti de pe toate continentele s-au lasat fermecati de alura sa zvelta ce ascunde, condensata in caroserie, o putere de care, la prima vedere, nu ti-ai fi imaginat-o a fi in stare.

Intr-o imbinare perfecta a traditiei unui popor care apreciaza in egala masura atat supletea, delicatetea, cat si spiritul razboinic si cel inovativ, noua Toyota Corolla este deopotriva eleganta si puternica.


Asa se face ca, in prezent, Toyota este cel mai valoros brand auto de pe glob, conform clasamentului Interbrand 2013.

Frumusetea sa interioara si exterioara a avangardistei Toyota este ridicata la inalte cote de catre elementele definitorii ale filosofiei din Tara Soarelui Rasare, condensate intr-o corola cu cinci petale pretioase, simbol al rezistentei in fata vitregiilor sortii, dar si al optimismului, al sperantei intr-un viitor luminos:


Respectul pentru MEDIU, provenind de la stramosii ce venereau zeitatile naturii, de care japonezii sunt atat de legati;

CALITATEA unui produs nipon, cladita in decenii de productie a acestei marci auto, care, generatie de generatie, este tot mai sigura, atingand tot mai inalte cote de fiabilitate, dar si mai frumoasa datorita materialelor de top utilizate in constructia ei si a tehnologiilor futuriste;

GARANTIA ca Toyota Corolla este un produs deosebit, de la un brand cu o notorietate castigata printr-o munca perseverenta, multa seriozitate, disciplina, spirit creativ si competitiv;

SERVICE-ul dedicat, care permite Toyotei Corolla sa functioneze la cei mai inalti parametri;

FINANTAREA – ce transforma in realitate sloganul: „Toyota ta este si Toyota mea!”, contrazicandu-i pe aceia ce cred, eronat, ca este o masina doar pentru cei cu un venit de trai ridicat.

Frumusetea pentru noua Toyota Corolla inseamna nu doar un aspect fizic de invidiat datorat unui design novator interior si exterior, ce o diferentiaza dintre toate autoturismele ce ruleaza in diferite colturi ale lumii, dar si durabilitate, precum si un confort sporit, dublat de o fiabilitate excelenta.

Lucruri mici fac diferenta si in cazul noii Toyota Corolla, precum redimensionarea masinii cu 8 cm pe lungime, 1,5 cm latime si o reducere de doar 0,5 cm a inaltimii sale, care au adaugat un plus de stabilitate autoturismului.

Toyota Corolla este destinata acelor clienti care iubesc lucrurile frumoase si bine facute, acelora care doresc un produs care sa aiba in spate o linie de fabricatie clara, de la primul stramos auto al marcii, pana in prezent, asa incat sa poata urmari, daca doresc, cum s-a perfectionat in timp, fara a-si pierde din elementele definitorii, fapt ce o diferentiaza de alte branduri puternic si ii permit sa isi invinga concurenta nu violent, ci prin mijloacele specifice artelor martiale: rezistenta, putere bine strunita, abilitati tehnice deosebite, fiabilitate, consum redus de combustibil, vitalitate mecanica, adaptabilitate la mediu si protejarea acestuia.

Toyota Corolla este liderul actual incontestabil in privinta antifonarii, apropiindu-se, datorita atenuarii zgomotelor produse de rulaj si de motor, de revolutionara categorie a masinilor electrice.

Aceia ce calatoresc cu un autoturism Toyota Corolla se bucura de un grad de confort deosebit, in acest model aerodinamic, desi capacitatea portbagajului a crescut la noua generatie de masini la 452 de litri.

Astfel, pasagerii din spate se bucura de un spatiu mai mare pentru picioare, de 70,6 cm, iar scaunele din fata au spatarele mai zvelte si se pot regla in marje mai mari, pe inaltime cursa ajungand pana la 6 cm, iar glisarea longitudinala la nu mai putin de 26 de cm.

Habitaclul optimizat are o estetica deosebita, designerii de la Toyota adaugand mici accente ce ii confera frumoasei Corolla un plus de distinctie. Astfel, insertiile aparte din interiorul masinii, completate de lumina ambientala albastra, in combinatie cu argintiul, fac din calatoria cu acest vehicul al viitorului o adevarata placere.

Mergandu-se pe ideea de a se pastra in interior si ceva vechi, tocmai pentru sublinierea traditionalismului nipon, ceasul digital ne aminteste ca nu nu suntem totusi intr-o capsula a timpului , in drum spre mileniul 23, ci undeva in toamna anului de gratie 2013, foarte aproape de momentul lansarii celei de-a 11-a generatii Toyota Corolla ce va fi produsa in 16 locatii si distribuita in nu mai putin de 150 de tari.

Rapitoarea Toyota Corolla este masina ideala pentru orice familie, mai ales daca avem in vedere in vedere dotarile, siguranta in rulare, protectia data de cele 9 airbaguri SRS, sistemele de franare deosebite, controlul novativ al tractiunii si stabilitatea exceptionala, consumul mic de carburant si emisiile reduse de CO2.

Eiji Toyoda, omul ce a contribuit la dezvoltarea celei mai bine vandute masini din toate timpurile, poate fi mandru de noul produs al specialistilor japonezi, chiar daca in urma cu trei saptamani, la 17 septembrie 2013 (cu doar o zi inainte de lansarea oficiala a Toyotei Corolla in Romania!), a decis ca, dupa o suta de ani petrecuti pe pamant, mistuit de pasiunea sa neostoita pentru autovehicule, ar fi bine sa mearga sa se odihneasca putin, Dincolo.


Propusa in 3 variante: Terra, Luna si Sol, la preturi rezonabile, Toyota Corolla este o masina ce combina fericit trecutul, prezentul si viitorul, invitandu-i pe posesorii acesteia, ca si pe aceia ce calatoresc cu ea, sa se bucure de frumusetea clipei prezente.



Pentru ca aceasta este mesajul transmis de Toyota Corolla: Sunt frumoasa cu un scop precis, chiar de sunt doar o masina: acela de a va arata ca viata este minunata si trebuie traita la intensitate maxima, asemeni cum florile de cires de pe meleagurile indepartatei Japonii simbolizeaza atat delicatetea, efemeritatea clipei prezente, cat si darzenia de a rezista in fata vitregiilor vremii, curajul de a iesi victorioase in lupta cu timpul, doar pentru a adauga Lumii un strop de frumusete diafana.


Pentru ca, da, marca Toyota nu striveste noua Corolla de minuni a lumii, ci ii adauga o inefabila nipona petala argintie... fie ea si motorizata!



- articol scris in cadrul competitiei Superblog 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!