E-istet.ro, platforma online de pregatire pentru evaluarea nationala a celor mici!

Incepe vacanta de iarna si din acest motiv caut de cateva zile pe net site-uri atractive pentru scumpul nostru nepotel Ionut, un baietas inteligent de doar sase anisori.

O prietena mi-a povestit de site-ul e-istet.ro si m-am grabit sa intru si eu acolo, pentru a vedea personal despre ce este vorba.

Click pe imaginea urmatoare (logo platforma e-istet) pentru a intra si voi alaturi de mine!



Prima impresia a fost excelenta. Din punctul de vedere al graficii e-istet.ro arata extrem de atractiv, cei mici (dar si parintii lor!) avand motive extrem de serioase pentru a fi captivati de modul de prezentare al acestei platforme online de pregatire pentru evaluarea nationala a micutilor scolari.

Uite ca se poate face educatie si altfel, distrandu-te online in timp ce rezolvi diverse teste de romana si matematica pentru ciclul primar, impartite pe sectiuni, dupa clase!

Parintii pot plati abonamente lunare, deloc impovaratoare, cu preturi cuprinse intre 29 si 57 de lei, pentru ca prichindeii lor sa se pregateasca in mod interactiv, online, la cele doua discipline fundamentale in educatia scolara a oricarui copil: romana si matematica.

Portalul s-a lansat doar de cateva luni, dar isi castiga deja adepti, pana si cei mari fiind tentati sa vada daca pot rezolva testele demo si sa vada daca sunt sau nu... e-isteti! (Nu sunt chiar atat de simple precum ar parea la prima vedere!)

Mai apoi, pot crea un cont pentru cel mic, dand click pe butonul: "Vreau cont!"

Exista trei tipuri de abonamente, diferentiate in functie de numarul lunilor in care el poate sa beneficieze de teste interactive si distractive de limba romana si matematica:

- Abonamentul Bronz - 29 lei - valabilitate: o luna;
- Abonamentul Argint - 48 lei - valabilitate doua luni (reducere 17%);
- Abonamentul Aur - 57 lei - valabilitate 3 luni (reducere 34%).


Testele sunt atractive, dar si complexe, in egala masura, asa incat chiar merita sa incercati sa rezolvati cateva dintre acele lectii demo, pentru a va edifica in deplina cunostinta de cauza despre ce este vorba.

Va ofer mai jos un mic tutorial despre cum se rezolva un asemenea test demonstrativ la limba romana pentru clasa I:


  • punctajul de start este de 10 puncte, iar maximul de puncte pe care il puteti obtine la final este de 100 de puncte;
  • fiecare test poate sa fie rezolvat intr-un timp limitat: 45 de minute (cat tine o ora de curs obisnuita la scoala);
  • copilul trebuie sa raspunda la 12 intrebari care ii pun la incercare cunotintele, atentia, logica, viteza de reactie;
  • se poate rezolva testul de pe laptop sau tableta;
  • dupa ce se scrie sau se alege raspunsul corect din mai multe variante oferite, trebuie apasat butonul „Asteptare” din dreapta paginii; va aparea cuvantul "Confirmat";
  • la finalul celei de-a 12-a intrebari trebuie apasat butonul „Finalizare test”;
  • in foarte scurt timp copilul va putea vedea ce punctaj a obtinut, sub forma unei medii generale, cate rasunsuri corecte si cate gresite a avut si, ce este mai important, care erau rezolvarile la raspunsurile eronate pe care le-a dat.

In imagini, iata cum arata o lectie-test la romana pentru clasa intai:

- deschidem testul; scriem/alegem raspunsul corect la intrebarea nr.1 si apasam butonul "Asteptare"; dupa ce vedem in dreapta pe buton cuvantul "Confirmat" trecem la urmatoarea intrebare;




- dupa raspunsul la cea de-a 12-a intrebare apasam butonul "Finalizare test";


- vedem ce nota am obtinut si derulam pagina pana la raspunsurile eronate, pentru a vedea care era raspunsul corect si incercam sa intelegem de ce am gresit.







Jucati-va si voi si cei mici cu lectiile acestea interactive. O sa va placa foarte mult platforma e-Istet, o sa vedeti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!