"Cat de mult" imi plac melodiile lui Marius Matache!... Si voua?

Am crescut cu muzica folk si sunt convinsa ca ma va insoti toata viata mea.

Chiar si acum, cand scriu aceste randuri, draga  mea chitara sta cuminte intr-un colt si asteapta sa mai cantam un cantec de suflet...






Una dintre marile revelatii pe care le-am avut in momentul in care am intrat in blogosfera a fost Marius Matache, de care, marturisesc cinstit, nu auzisem inainte.

O voce calda, melodii ce invesmanteaza cum nu se poate mai inspirat versurile cu mesaj, pe care Mache, asa cum il alinta prietenii, le daruieste ascultatorilor.

Intr-o lume care nu mai pune pret pe linii melodice, pe cuvantele cu miez, ci pe zgomote si onomatopee, cantecele inspirate ale lui Marius Matache, un talentat reprezentant al tinerei generatii de folkisti romani, reprezinta pentru  mine o oaza de liniste ce ma izoleaza, fie si pentru cateva momente, de vacarmul insuportabil al cotidianului.





Melodiile lui ma transporta intr-o lume mai senina, in care sunetele rotunde se intalnesc cu rostiri rotunde, si uite asa se formeaza sfere de lumina, care te indeamna sa ne inaltam si sa plutim pe portative de aer, in vibratiile maiestre ale coardelor de chitara.


Marius Matache a debutat acum 11 ani, la concertul Imperfect din clubul Big Mamou, si iata ca acum, in martie 2015, cu ajutorul unui sponsor generos - Domeniile Samburesti, a pornit in cel mai important turneu al sau de pana acum, desfasurat la nivel national, in 11 orase  (București, Brașov, Bistrița, Mediaș, Timișoara, Craiova, Onești, Roman, Suceava, Gura Humorului, Piatra Neamț).

Intitulat sugestiv "Primavara HOINARa", maratonul de concertelor se va intinde pe aproape toata luna lui Martisor (2-22 martie 2015).



 Programul complet al turneului este urmatorul:

• 2 martie - Teatrul Mignon, Bucuresti;
• 6 martie - Restaurant La Taifas, Brasov;
• 7 martie - Class Cafe, Bistrita;
• 8 martie – Hanul Greweln, Medias;
• 12 martie - The 80's Pub, Timisoara;
• 13 martie - Casa de Cultura Traian Demetrescu, Craiova;
• 18 martie - Biblioteca Municipala Radu Rosetti, Onesti;
• 19 martie - Restaurant Casa Veche, Roman;
• 20 martie - La Fierarie - Pub Boem, Suceava;
• 21 martie - Casa de Cultura Municipala Gura Humorului;
• 22 martie - Pub Km 0, Piatra Neamt.

Este o mare realizare pentru un cantautor sensibil, ce ar merita sa fie mai cunoscut de catre marele public...

Va invit sa participati si voi la acest eveniment deosebit!

Veti  pleca de acolo cu sufletul mai usor, fredonand melodiile sale; unele de pe albumul de debut Marius Matache – "HOINAR prin Piața Matache",  dar și de pe noul sau material discografic care va aparea in partea a 2-a a acestui an. 

O ultima mentiune inportanta: pentru concertele din Moldova (18-22 martie), Marius Matache il va avea alături pe Puiu Cretu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!