Cum se monteaza corect o placa OSB?

Cum se monteaza corect o placa OSB?
Ai inceput constructia caminului tau si ai nevoie de cele mai bune sfaturi in alegerea materialelor de constructii? Ei bine, afla ca unul dintre cele mai folosite materiale din domeniul constructiilor sunt placile OSB, recunoscute pentru proprietatile lor si pentru versatilitatea in utilizare. Cu toate acestea, daca nu sunt montate corect, placile OSB pot sa isi schimbe proprietatile si sa nu mai aduca aceleasi avantaje locuintei tale precum te asteptai. Pentru a veni in sprijinul tau si a tuturor constructorilor, depozitul online MagConstructii, locul unde poti gasi cea mai variata gama de placi OSB, vine in ajutorul tau cu un ghid de montare corecta a placilor OSB.


Ai grija la structura placii OSB atunci cand incepi montarea

Pentru a intelege mai bine cat este de important procesul de fixare si montare a placilor OSB, este bine de stiut si structura acestor materiale de constructie. In primul rand, ce trebuie sa stim despre placa OSB este ca are in componenta aschii subtiri din lemn, orientate dinspre straturile de mijloc spre suprafata si foarte bine lipite intre ele. Datorita acestui lucru, spre deosebire de alte materiale de constructii, placa OSB se deosebeste prin capacitatea de a rezista la procesul de incovoiere si de a avea o foarte buna rigiditate si stabilitate. De asemenea, datorita structurii foarte bune si compacte, placile OSB pot fi folosite atat in mediile interioare, cat si in cele exterioare, in locuri in care exista si umiditate. Chiar daca pare paradoxal pentru lemn, placa OSB rezista la umiditate datorita rasinii cu care este acoperita si care ii confera impermeabilitate materialului de constructii.


3 modalitati de fixare a placii OSB

Inainte de a fi montate, este importanta gaurirea si taierea placilor OSB, cu ajutorul unor instrumente special construite pentru a taia si delimita perfect bucatile de placa OSB. Atunci cand folosim placile OSB in construirea si amenajarea spatiilor interioare, trebuie sa luam in considerare 3 modalitati principale de fixare a placilor. Ca regula generala, placile OSB pot fi montate cu ajutorul oricarui tip de suporti care permit fixajele utilizate pentru materialele din lemn.   Asadar, exista 3 modalitati pe care le puteti folosi pentru a fixa placile OSB. Acest lucru se face fie cu ajutorul cuielor, suruburilor sau prin niste capse speciale. Datorita fortei mari de frecare si forfecare a placilor, acestea pot fi montate chiar si in imediata apropiere a muchiilor, fara sa existe vreun risc de smulgere sau de strivire. Iar pentru ca procesul de fixare a placilor OSB sa fie cat mai rapid, este recomandata folosirea unor pistoale speciale, pneumatice si care sa asigure fixarea cat mai rapida si mai exacta a cuielor si capselor speciale.


Cum fixezi placa OSB pe pardoseala si pereti?

Datorita orientarii aschiilor din straturile demijloc si de la suprafata, montarea placilor OSB are o anumita particularitate, de aceea este bine sa luati in considerare anumite reguli de fixare a acestora, mai ales cand este vorba despre niste suporti. In primul rand, luati in considerare axa principala (axa de rezistenta) a unei placi, iar mai apoi latimea acesteia. Pentru ca cel mai adesea intalnim fixarea placilor OSB pe suprafata peretilor, pentru a obtine o rigiditate cat mai buna la incovoiere, dar si o rezistenta cat mai buna la umiditate, este bine sa fixam placa OSB in pozitie verticala. In schimb, daca te hotarasti sa folosesti acest material de constructie pentru placarea podelelor si a astererilor, atunci este bine sa montezi si sa dispui placile OSB cu latura lunga perpendicular pe reazeme (grinzi, capriori), iar cu latura scurta fixata pe suporti. Iar ca un sfat suplimentar, pentru a putea sa economisesti atunci cand iti fac cumparaturile, MagConstructii iti recomanda sa alegi si sa cumperi placile OSB cu lungimea optima din stocurile curente ale depozitului online. Construieste cat mai eficient si fara costuri foarte mari si foloseste placi OSB de calitate, de la MagConstructii. Acest ghid practic de montare a placilor OSB ti-a fost oferit de depozitul online MagConstructii.

Un comentariu:

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!