Operatiunea de ignifugare lemn este obligatorie daca iti construiesti o casuta la tara!

Laura vrea sa isi construiasca o casuta la tara cum a vazut ea in revistele straine, dar cu specific pronuntat romanesc, doar ca are o problema: locuinta de vacanta va fi in cea mai mare parte din lemn si, dupa cate incendii a vazut  ea la stiri in ultima vreme, ii este cam teama sa nu se transforme in torta cand ii este lumea mai draga.

Noroc ca tot navigand pe net a dat de firma Rovent care ofera celor interesati servicii de ignifugare lemn.

Cum este mai mult interesata de moda, decat de constructii civile sau industriale, fie ele si ecologice, a inceput abia acum sa cerceteze online cam in ce consta tratamentul de ignifugare a lemnului utilizat in constructiile civile si uite asa a aflat Laura o multime de lucruri despre asta,  inclusiv de pe site-ul servicii-ignifugare.ro, al firmei amintite mai sus.

Habar nu avea ca ignifugarea este un procedeu complex care presupune nu doar o acoperire superficiala cu diverse substante speciale a suprafetelor lemnoase, ci ele sunt indicat sa patrunda in profunzime, pana in fibra lemnului, pentru ca ii da acestuia o rezistenta la aprindere deosebit de mare, chiar daca nu il face indestructibil la foc.

Ignifugarea lemnului se poate face fie prin scufundarea in niste solutii ignifuge speciale, fie prin pulverizare sau pensulatie, functie de situatia concreta.

Oricum, mai intai se procedeaza la o curatare foarte buna a suprafetei ce urmeaza a fi protejata cu substante adecvate, se chituiesc crapaturile, se trateaza atent rosturile.

Se face inclusiv un tratament insecto-fungicid, pentru ca microorganismele diverse, dar si binecunoscutele carii de lemn si mucegaiuri, pot sa degradeze lemnul extrem de rapid, facandu-l vulnerabil la intemperii de tot felul, inclusiv atmosferice.

Mai apoi, dupa curatare,  se aplica doua straturi de substante ignifuge, inteligent alese de catre specialisti, care confera materialului lemnos proprietati remarcabile de rezistenta la incendii.

Cei de la Rovent au un personal foarte bine pregatit, folosesc substante calitative, au dotarea necesara pentru realizarea unor lucrari foarte bune, intr-un timp extrem de scurt. 

In plus, preturile pornesc de la doar 5 lei/mp, ceea ce este extrem de convenabil.


ignifugare lemn


Mai mult ca sigur, prietena mea Laura, ii va contacta, deoarece a vazut pe site-ul lor ca pot executa servicii de ignifugare lemn nu doar la materialele de constructie propriu-zise (inclusiv la sarpante), dar si la mobila, decoratiuni interioare si exterioare, chiar si la garduri.

Desi banuia, s-a interesat daca si pomii pot beneficia de vreun tratament ignifug, dar evident ca acest lucru nu este posibil!

In schimb, stalpul de electricitate din fata portii da, firma poate executa si ignifugarea lemnului din care este confectionat acesta.

Daca si voi aveti o casa la tara pe care vreti sa o demolati, iar pe vechiul amplasament sa ridicati una noua, ganditi-va serios daca nu este cazul sa ii contactati pe specialistii de la Rovent, pentru ca v-ar putea da niste sfaturi utile si chiar v-ar putea ajuta in principal in prevenirea unor potentiale incendii, iar in subsidiar si in ceea ce priveste anihilarea dusmanilor lemnului (mai ales a cariilor si mucegaiurilor diverse), ce il pot degrada iremediabil, chiar si dupa numai trei ani, daca gasesc un mediu propice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!