Tensiunea oscilanta - un inamic impotriva caruia se poate lupta!

Daca veti intra pe site-ul SENDO si o sa aveti curiozitatea sa accesati pagina  "simptome tensiune oscilanta" o sa gasiti acolo  o multime de date medicale interesante legate de acest subiect.

Studii recente realizate in colaborare cu marile universitati ale lumii au concluzionat ca, in majoritatea cazurilor, persoanele care au asemenea tulburari de presiune a sangelui se plang:

- la valori crescute (peste 140): de ameteli si pierderea echilibrului, dureri de cap, transpiratii, vedere incetosata, palpitatii, oboseala la efort mic, respiratie dificila, tiuituri in urechi;

- la valori scazute (sub 80): de hipertermie, deshidratare severa, insuficienta sau aritmie cardiaca.

Tensiunea oscilanta nu este, totusi, chiar in toate situatiile ceva grav, mai ales daca este vorba de tineri care fac efort fizic la sala sau de persoane care, inevitabil, trebuie sa faca fata unor factori de stres ridicat pe o perioada limitata.

Daca insa tensiunea oscilanta incepe sa fie ceva obisnuit pentru o persoana, aceasta trebuie sa ia masurile ce se impun. 

In plus, exista si unele medicamente care pot da o tensiune arteriala oscilanta (de exemplu anticonceptionalele, antiinflamatoarele nesteroidiene, antidepresivele).

Dieta poate contribui si ea la o hipertensiune oscilanta, mai ales in cazul acelora care obisnuiesc sa foloseasca sarea in exces, ori sa bea in mod frecvent cafea sau diverse sucuri carbogazoase energizante.

Aceasta enumerare succinta de simptome tensiune oscilanta ar trebui sa ne puna pe ganduri si sa ne faca sa luam rapid masurile ce se impun.

Pentru normalizarea tensiunii arteriale oscilante ar trebui sa ne schimbam stilul de viata, sa renuntam la fumat, sa consumam mai multe fructe si legume, sa incercam sa slabim.

O tensiune arteriala oscilanta poate conduce cu timpul la risc de infarct miocardic, accident vascular, risc de dementa, boli grave de rinichi, ne avertizeaza medicii cardiologi.

Le recomand celor interesati sa se uite pe net dupa "tensiune oscilanta cauze", pentru a afla mai multe pe aceasta tema si a putea sa isi faca un plan de viata sanatoasa in mod avizat.

Avand in vedere ca multe medicamente de inima sunt relativ ieftine, scaderea tensiunii arteriale este usoara, daca adoptam si un mod de viata sanatos, ce ar trebui sa includa si efectuarea de miscare fizica macar 30 de minute pe zi, plus incercarea de a elimina pe cat posibil factorii stresanti din viata noastra.


Telul ar fi reducerea tensiunii arteriale sub limita de 140, ceea ce ar reduce mortalitatea cu aproape un sfert la bolnavii cu afectiuni cardiovasculare.

Evident, primul lucru pe care ar trebui sa il avem in vedere ar fi acela de a ne achizitiona un tensiometru performant, care sa ne masoare cu o exactitate cat de mare este nivelul tensiunii arteriale.

Acest lucru este foarte usor de indeplinit, deoarece pe site-ul Sendo.info veti gasi o gama extinsa de aparate de masurat tensiunea arteriala, la preturi extrem de bune, accesibile inclusiv pensionarilor.



Dupa aceea, daca observam ca exista oscilatii frecvente ale tensiunii, este bine sa luam masurile ce se impun: o vizita la medicul de familie sau cardiolog, schimbarea dietei, eliminarea pe cat posibil a stresului din viata noastra.

Printre primele masuri ce se pot lua pana ajungem la medic sunt si diversele proceduri specifice terapiilor complementare, precum acelea din reiki sau EFT (Emotional Freedom Technique).

Anumiti terapeuti ne pot spune ca exista pentru o tensiune oscilanta cauze mai subtile, de natura emotionala.

Astfel, o agresivitate infranata poate conduce frecvent la o hipertensiune oscilanta, chiar daca multi considera drept o calitate stapanirea de sine.

Avand in vedere acest lucru, ar trebui sa ne intrebam daca exista o armonie intre cap si inima, intre ratiune si emotiile pe care le traim.

Dar despre acest subiect, mai pe larg, voi scrie intr-o alta postare de pe blog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!