Cum redresezi o baterie auto cu ajutorul unui redresor

In cazul in care bateria cu care este dotat vehiculul dumneavoastra, necesita operatiunea de redresare, puteti efectua acest lucru foarte usor, cu ajutorul unui dispozitiv numit redresor. Cum trebuie procedat:
  • Acumulatorul se demonteaza cu deosebita atentie, pentru a nu atinge clemele de partile metalice si pentru a evita formarea de scurtcircuite.
Atentie! Intai se procedeaza la desprinderea clemei bornei pozitive.
  • Redresorul se fixeaza pentru incarcare de 12 volti, apoi se baga in priza.
  • Bornele se leaga la clestii adecvati, avand grija ca semnele +/- sa se potriveasca intocmai.
  • verificati incarcarea folosind un voltmetru. Daca nu dispuneti de un astfel de aparat, va puteti baza pe „ochiul magic” al acumulatorului. Exista pe piata si redresoare  performante, de ultima generatie, care se opresc exact cand  bateria este incarcata suficient.
  • La terminarea incarcarii, scoateti fiecare cleste, cu grija, tinandu-l de partea izolata.  
  • Dupa ce ati scos redresorul din priza, montati bateria pe autovehiculul dumneavoastra.
  • Este imperativ necesar ca borna pozitiva (+) sa o montati la sfasit!
  • Un ultim detaliu consta in verificarea bornelor.
Chiar dupa ce ati efectuat redresarea unei baterii auto, va recomand sa utilizati un voltmetru, aparat util pentru masurarea incarcarii. El trebuie sa arate peste 11, 5 volti cand motorul este oprit si peste 13, 8 volti cand motorul este pornit.
Daca nu aveti un voltmetru la indemana, aprindeti farurile si fiti atenti la intensitatea cu care functioneaza. Cea mai buna varianta este sa vizitati un service auto, pentru a fi pe deplin convins de functionalitatea bateriei in urma redresarii!
SC SORGETI SRL va pune la dispozitie o gama diversa de aparate si accesorii auto utile, precum niste redresoare Ferve automate, egalizatoare si boostere, la preturi deosebit de atractive! Redresoarele automate prezinta avantaje in plus, facilitand un transport mai usor si fiind ideale pentru baterii AGM, acumulatori cu gel si pe baza de plumb-acid.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!