Comprimator rotativ pentru gestionarea deseurilor cu volum mare

Roll packer mobil jumbo RP 7700 M este utilajul special pentru operatiunile de gestionare deseuri despre care as vrea sa va povestesc astazi.

Este vorba despre un comprimator rotativ importat de o firma autohtona de la compania producatoare Bergmann din Germania, binecunoscuta pe plan international pentru utilajele de prelucrare a deseurilor pe care le fabrica.
Principala calitate pe care aceasta masinarie speciala o are, este aceea ca prinde, rupe si comprima deseurile direct in containerul in care se afla materialele refolosibile respective,  nu mai este nevoie de vreo operatiune prealabila de acest gen.

Roll paker-ul 
mobil jumbo RP 7700 M are un tambur ce se misca in mod continuu, rupand materialele refolosibile, iar si iar, pana cand volumul acestora este redus prin comprimare de 4-5 ori, fata de cum erau initial.
Acest utilaj este extrem de potrivit pentru paleti si alte materiale din lemn, precum si pentru alte tipuri de materiale reciclabile cu volume mari, deoarece aerul din asemenea containere (ce pot sa fie lungi de pana la 7  metri) prin operatiunea de compresie este eliminat aproape in totalitate.
Trebuie precizat ca in containerele deschise pentru materiale reciclabile, raportul intre acestea si aer este in prezent de 8 la 2. Prin utilizarea roll packer-ului produs de compania nemteasca Bergmann, are loc o inversare a procentajului, in containerul de depozitare a deseurilor compactate, mai existand aer in proportie de maxim 20%.
Nu mai este nevoie nici de achizitionarea unor tocatoare deseuri voluminoase si scumpe, deoarece roll packer-ul suplineste cu brio aceasta operatiune preliminara.
Tamburul confectionat din otel de calitate, are o greutate de 1500 de kg, asa se face ca intr-un container deschis in care intra, de exemplu, 35 metri cubi de deseuri, se pot compacta nu mai putin decat 10 tone de paleti.
Utilajul german are o actiune hidraulica, asa incat intretinerea roll packer-ului este extrem de usoara, iar functionarea lui este in parametri normali o lunga bucata de timp.
Cilindrul de compactare deseuri, actionat hidraulic, pare decupat din filmele SF: are niste dinti fiorosi, extrem de amenintatori pentru deseurile din containerul in care actioneaza.
Nivelul de zgomot, surprinzator, este redus: doar 65 decibeli la un metru distanta, adica face tot atata zgomot cat un mixer sau un aspirator casnic.
Poate actiona in containere cu pana la 3,1 metri inaltime, cu rezultate excelente, combinand operatiunile de zdrobire si compactare a deseurilor de orice fel.
Asa stand lucrurile, operatiuni de tocare, taiere, udare, impachetare prealabila nemaifiind necesare, chiar merita achizitionat de firmele care genereaza in urma activitatii lor de productie o cantitate mare de deseuri de orice tip (in special foarte voluminoase, greu manevrabile.)
Este un utilaj al carui pret se amortizeaza foarte repede, costurile de gestionare a deseurilor reducandu-se vertiginos, deci merita sa faceti o asemenea investitie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!