Instaltermic.ro: Informatii despre incalzirea in pardoseala cu agent termic sau electrica

Incalzire prin pardoseala cu agent termic sau electric?
Daca vreti detalii despre cele doua tipuri de incalzire in pardoseala instaltermic.ro are niste articole extrem de interesante, care ar trebui ca sa fie citite cu atentie de catre toti aceia care vor ca sa faca trecerea de la un sistem de incalzire clasic, pe baza de calorifere sau de radiatoare electrice, la unul destul de nou in tara noastra, care are atat sustinatori, cat si combatanti inversunati.
sistem de incalzire electrica

In ce ma priveste, am ajuns la concluzia ca avantajele unui sistem de incalzire in podea, fie el electric sau cu agent termic, depaseste cu mult micile neajunsuri determinate de un cost initial ceva mai ridicat decat in cazul instalarii unui sistem de incalzire termica obisnuit, conventional.
Mai ales daca ai de gand ca sa iti construiesti o casa noua, este o solutie foarte moderna, desi... vine totusi din neolitic!
Putina istorie despre sistemul de incalzire prin pardoseala
Oamenii din vechime ce se adaposteau in pesteri au remarcat ca pot avea caldura din belsug daca aleg niste spatii subterane aflate deasupra unor ape termale, care incalzeau podelele reci de piatra si peretii.
Ulterior, intalnim sistemul acesta de incalzire si in tinuturi stravechi din Asia (Coreea de Nord de astazi, Georgia etc.) dar si in Grecia si Roma Antica.
Mai aproape de zilele noastre, pe la 1600 legumicultorii francezi isi incalzeau astfel serele in perioadele racoroase, iar englezii de pe la 1900 foloseau sistemul acesta in Catedrala din Liverpool, ne spun sursele vremii.
Iata ca acum, redescoperim aceasta solutie arhaica de alungare a frigului din locuite si spatii publice, mai ales ca este vorba una mult mai ecologica, fara mari emisii de CO2, in conditiile unul confort sporit.
Difera doar rezolvarile de natura tehnica gasite, in pas cu secolul 21, inspeta, ele se bazeaza tot prin incalzirea initiala a podelei, pentru ca apoi aerul cald sa se raspandeasca in intreaga incapere.
Si totusi... Sistem de incalzire in podea electric sau cu agent termic, ce sa alegem?
Daca vorbim de locuintele particulare, in linii generale, specialistii ne sfatuiesc ca sa adoptam un sistem de incalzire prin podea electric pentru spatiile de locuit deja existente, deoarece nu necesita renovari de amploare, firele sau covorasele (rogojinile) electrice avand nevoie pentru amplasare doar de 3-5 mm sub pardoseala, iar pentru casele ce se construiesc acum, sistemul cu tevi prin care circula apa incalzita este recomandabil, chiar daca au nevoie de 10-15 cm pentru gazduire.
Variante de sistemele de incalzire electrica pentru exterior
Daca nu stiati, aflati de la mine ca exista cabluri electrice incalzitoare si pentru exterior, nu doar pentru interior: pentru rampele de acces ale masinilor, pentru treptele locuintei sau trotuare (ca sa se inlature diversele cazaturi periculoase determinate de polei), pentru jegheaburi si burlane sau acoperisuri, pentru tevi si conducte pe care sa le protejeze contra inghetului.
Care sunt costurile de intretinere ale unui sistem de incalzire electrica prin podea?
Cel mai interesant este faptul ca intretinerea lor este practic nula.
La aceasta lipsa de costuri de intretinere se adauga si reducerea consumului de electricitate, determinata de faptul ca in fiecare incapere sistemul functioneaza autonom (la fel ca si un bec), de aceea incalzim ambiental doar spatiul pe care il dorim, nu obligatoriu toata casa.
Avantajul principal al sistemului de incalzire electrica prin pardoseala
Incalzirea in podea electrica se realizeaza in cateva secunde, spre deosebire de cel pe baza de conducte de agent termic, unde procesul poate dura si cateva ore, in functie si de adancimea la care este amplasata reteaua de tevi, de sapa care conduce caldura, de tipul de pardoseala folosit.
Va invit pentru informatii suplimentare despre cele doua tipuri de incalzire in pardoseala si solicitarea unor cotatii de pret ca sa intrati pe site-ul Instaltermic.ro!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!