Cum combatem uscaciunea ochilor?

produse sanatate ochi
Pentru a scapa de senzatia neplacuta de uscaciune a ochilor, tot mai multi dintre noi am inceput ca sa folosim picaturi de ochi.

In farmacii exista tot soiul de marci de picaturi oftalmologice, dupa unele surse, chiar peste o suta, ceea ce, trebuie sa recunoasteti, ingreuneaza foarte mult alegerea celui mai bun produs de acest gen.

Sanatatea ochilor trebuie sa fie pe primul plan, asa incat mai bine ar fi, ca sa nu gresim, sa ne ducem la medic, nu sa le cumparam asa, "dupa ureche". 

Daca nu aveti timp pentru a va programa la o clinica oftalmologica ori daca o consultatie de 100 sau chiar 200 de lei vi se pare mult prea costisitoare, exista si o varianta mai simpla si mult mai ieftina.

In magazinele de confectionat ochelari, de la o vreme exista si medici oftalmologi care acorda consultatii clientilor pe niste preturi modice, de 20-30 de lei. Nu e obligatoriu ca sa aveti probleme oculare grave pentru ca sa va adresati unuia dintre ei, care, in afara de un consult relativ sumar, in urma caruia o sa aflati daca aveti sau nu nevoie de ochelari pentru distanta sau pentru citit, veti putea primi la cerere si o reteta pentru picaturi de ochi care sa combata uscaciunea.

Lacrimarea si iritare sunt doua semne esentiale din care rezulta ca aveti ochii uscati. Ea trebuie combatuta cat mai rapid cu putinta, pentru ca altfel ar putea ca sa va deterioreze corneea iremediabil.

Cauzele lacrimarii ochilor:

Precum va imaginati, exista numeroase motive care pot conduce la acest disconfort ce se poate transforma intr-o problema cu grave consecinte in ceea ce priveste sanatatea ochilor.

Iata doar cateva dintre acestea:

- munca indelungata la calculator fara pauze frecvente;

- aerul prea uscat generat de echipamente de climatizare (aparatele de aer conditionat);


- vantul prea puternic sau soarele arzator; 


- medicamentele diuretice etc.


Simptomele ochilor uscati pot ca sa fie tratate, generic vorbind, cel mai frecvent cu ajutorul lacrimilor artificiale sau cu anumite picaturi oftalmice anume prescrise de catre medic pentru a scapa de anumite infectii care conduc inclusiv la acest disconfort.

O sanatate a ochilor buna se pastreaza si daca ce iau in considerara cativa factori de baza in alegerea picaturilor pentru combaterea uscaciunii oculare.

1) Desi reclamele de tot felul ne asalteaza permanent, ar trebui ca sa nu se apeleze la picaturi realizate stricte pentru a elimina inrosirea ochilor, deoarece acestea, de cele mai multe ori, nu sunt 2 in 1, adica nu ne scapa si de uscaciunea ochilor. Iata de ce e mai bine ca sa mergem la un medic, nu sa consideram ca avand internetul la dispozitie putem decide ce picaturi oftalmologice sunt cele mai bune pentru noi.

2) Daca o persoana are cataracta, glaucom sau alta afectiune oculara, adica o sanatate a ochilor precara, este interzis sa recurga la autotratament, fara o prescriptie clara in acest sens.

3) Picaturile pentru ochi au concentratii diferite si, in cele mai multe cazuri, efecte adverse periculoase, Iata de ce nu este de joaca si trebuie sa stim exact de cumparam, pentru ca unele ar putea fie sa nu ne ajute, fie sa ne provoace mai mult rau decat bine.

Dupa cum observati, tot la doctor trebuie ca sa ajungem.

Iar mai apoi, daca avem o reteta, putem sa comandam picaturile prescrise fara nicio probleme, chiar de pe internet daca ne este mai comod, dar obligatoriu dintr-o unitate farmaceutica autorizata.

Asa economisim bani, timp si efortul de a merge pana la o farmacie si a sta la coada, deoarece, ati vazut si voi, exista in permanenta aglomeratie in aceste magazine de unde se cumpara medicamente, dat fiind cate persoane bolnave sunt la noi in tara.

Un comentariu:

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!