Sfaturi pentru a evita o situatie de urgenta la instalatia sanitara de Craciun

Craciunul este cel mai frumos moment din an si nu ai vrea ca sa iti strice magia Sarbatorilor de Iarna un pardalnic de robinet defect la baie sau, mai rau, plesnirea unei tevi ori o inundatie de proportii cauzata de craparea subita a unui element al unui calorifer din living sau dormitor. 


mesteri reparatii baie
Ce-i drept, precum v-am mai sfatuit pe blogul meu de mai multe ori, poti apela cu incredere la un instalator proceput 07handyman, dar mai bine sa previi decat sa ajungi intr-o asemenea situatie neplacuta in care trebuie sa te ocupi de reparatii casnice, lucru care iti poate distruge  instant momentele de bucurie  asteptate cu atata nerabdare vreme de 12 luni.

De multe ori, astfel de incidente nesuferite se produc taman cand urmeaza ca sa vina musafirii in vizita sau, mai rau, cand urmeaza ca sa pleci cu sotia si copiii la rude, la prieteni ori in vacanta hibernala planificata inca din august.

Iata ce trebuie facut pentru a evita pe cat posibil o asemenea nenorocire de Sarbatori.

Ai grija ca sa golesti  canelele de scurgere pentru a nu fi infundate si a genera inundatii.

Instaleaza site de filtrare la chiuveta si dus pentru a te asigura ca nu vor exista resturi blocate pe traseul apei menajere ce pot infunda conductele sanitare si le pot face ca sa pocneasca de enervare. Zau ca nu vreti sa aveti de-a face cu nervii intinsi la maxim ai unei conducte sanitare care explodeaza cand ti-e lumea mai draga si te astepti mai putin la o inundatie in casa!

Nu arunca in vasul de wc resturi alimentare pe motiv ca iti e lene sa mergi pana la ghena, pentru ca s-ar putea infunda canalul de scurgere si o sa ai nevoie urgenta de un instalator. Iar acest serviciu de desfundare vas de toaleta iti garantez ca nu este deloc ieftin, asa ca mai bine pune un cos de gunoi suplimentar in bucatarie si fa efortul sa mergi pana la locul unde se arunca resturile menajere, daca nu vrei ca ulterior sa platesti scump comoditatea ta.

Pentru a nu ajunge in situatii disperate este bine ca sa verifici saptamanal starea instalatiilor sanitare.

Pare o pierdere de vreme, dar iti garantez ca nu este deloc asa. Vei salva timp, stres, bani.

Pai nu e mai bine ca sa cumperi un cadou frumos si scump celor dragi, decat sa ii platesti pentru reparatia tevilor sanitare din apartament pe care nu le-ai intretinut asa cum se cuvine, cu respect?

Mai bine sa previi si sa rezolvi defectiuni minore cu ajutorul specialistilor in instalatii, imediat ce apar, decat sa ai nevoie de o echipa de meseriasi de top pentru o lucrare de reparatii ampla, necesara in urma unei inundatii de amploare petrecuta in cel mai nepotrivit moment, de pilda de Craciun sau de Revelion.

In definitiv nu e mare filosofie ca sa faci aceasta verificare de rutina.

Iata de ce iti ziceam la inceput: "Verifica scurgerile!"

Apa trebuie sa se scurga suficient de rapid, sa nu ramana baltind in chiuveta sau in cada minute intregi, semn ca exista o obstructie pe undeva.

Poti folosi pompa manuala pentru desfundarile de rutina sau un instrument de curatare special, pe care il poti achizitiona cu usurinta din magazinele de profil sau chiar si de la supermarket, cand sunt promotii, daca vrei ca sa il iei pe un pret mai mic.

Robinetele trebuie sa se inchida bine si ele, sa nu lase sa picure apa menajera.

Verifica si partea inferioara a robinetelor pentru a depista daca se simte cumva umezeala.

Daca dupa maxim un minut ele tot mai picura, e clar ca ai nevoie de o inlocuire a robinetului facuta de un instalator.

Verificati coturile tevilor, daca nu picura.

Pana la sosirea instalatorului se pot folosi chituri speciale sau benzi adezive pentru rezolvarea micilor crapaturi (fisuri) in aceste coturi prin care apa trebuie ca sa circule usor, fara poticniri.

Vasul de wc este un alt obiect sanitar care trebuie verificat saptamanal sau chiar mai des.

Apa care curge continuu din bazin nu este doar enervanta, dar si umfla factura de apa inutil.

Verifica daca sunt probleme cu umplerea rezervorului de apa al vasului de toaleta care in mod ideal ar trebui ca sa se umple complet in circa 30 de secunde.

Daca totusi, cu toate masurile preventive luate, apare o situatie de urgenta, puteti apela la un mester priceput 07handyman, deoarece angajatii de aici va pot rezolva cu maxima promptitudine si profesionalism desavarsit problemele ce apar la instalatia dvs, sanitara.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!