Solutia inovativa a unui tavan extensibil, economica si spectaculoasa

Alegerea unui tavan extensibil devine de cativa ani si pe la noi prin tara o solutie de amenajari interioare foarte cautata de catre aceia ce vor o modernizare a spatiului in care locuiesc cu efect imediat, desi au un buget limitat.
Daca in mod obisnuit tindem ca sa ignoram plafonul clasic, sa nici nu mai bagam de seama ca avem tavane la camera, daca vom monta in locuinta plafoane false in sufragerie, dormitor, bucatarie sau chiar in baie, lucrurile vor sta cu totul altfel. O sa le admiram mult mai des, asa cum am face cu tavanul unui palat, daca am avea sansa ca sa fim castelani.

Ce este un tavan extensibil?

Tavanul stretch este de regula o membrana de PVC sau de polistiren care se fixeaza prin niste baghete special prinse de pereti la o mica distanta de plafonul propriu-zis al unei incaperi.

Desi relativ nou sosit in Romania, in lume este cunoscut de aproape jumatate de secol, avand o multime de fani.

Cel mai interesant la acest sistem de tavan membrana este faptul ca permite o renovare extrem de rapida cu niste costuri reduse, ascunzand dupa instalare cu succes deplin orice posibil defect al plafonului de baza (crapaturi, denivelari, tevi, cabluri electrice etc.).

Curatarea unui plafon fals de acest tip se face si ea extrem de simplu, fara a mai fi nevoie de a scoate mobilierul din incaperea respectiva, iar mucegaiul, ciupercile daunatoare sanatatii, nu vor mai exista, membrana extensibila fiind o bariera excelenta inclusiv impotriva umezelii.

Nemaiexistand problema condensului nici macar in baie, nu mai trebuie ca sa tot reparam tavanul clasic si sa folosim substante chimice periculoase.

Curatirea membranei se face cu un burete umezit si cu sapun.

Daca  plafonul extensibil este lacuit sau lucios, nu se folosesc produse abrazive sau corozive, deoarece il pot deteriora iremediabil si va trebui inlocuit.

In plus, producatorii avertizeaza ca utilizarea de substante chimice sau solventi puternici nepotriviti (inadecvati) pot ca sa anuleze garantia plafonului extensibil montat.


Solutia inovativa a montarii unui tavan extensibil permite si incorporarea fara probleme a tuturor tipurilor de surse de iluminat, ventilatie, tevi.

Produsele fiind marcate CE conform normelor europene in materie, exista siguranta ca sunt neinflamabile.

Mate, satinate, metalice, translucide (luminoase), perforate, cu proprietati acustice si termice imbatabile, au si o duritate foarte buna, putand sa fie utilizate multa vreme.

Acest gen de plafoane false se bucura si de o garantie de lunga durata de la ApollonDesign, daca veti decide ca sa le comandati de la ei.

Garantia de 10 de ani acordata pentru acest tip de membrana reciclabila 100% este un argumente puternic in favoarea alegerii acestui tip de tavan extensibil ieftin.

Plafonul artificial tensionat a intrat in Europa cam prin anii 1970, dar a devenit popular dupa 1990, la inceput fiind ales mai ales pentru sedii de firma.

Cu timpul s-a "democratizat", acum fiind intalnit si in multe
case particulare.

Statisticile recente internationale spun ca a fost adoptat in peste 120 de tari, de pe cinci continente.


Cel mai interesant este ca vechiul tavan nu trebuie sa sufere o pregatire prealabila pentru montarea celui nou.

Un asemenea tavan extensibil are si evidente proprietati antifonice, putand sa reduca zgomotul exterior cu pana la jumatate sau chiar mai mult. Asadar e foarte bun in cazul in care aveti niste vecini zgomotosi la etajul superior apartamentului dvs.

Un tavan extensibil este sensibil la obiectele ascutite sau taietoare, asadar poate sa fie gaurit sau sfasiat (taiat). In raport de amplasarerea sa daunelor se poate remedia folosind anumite variante inedite.

Un tavan extensibil lucios mareste vizual o incapere, reduce costurile cu energia termica in timpul iernii si mentine racoarea data de aparatul de aer conditionat in timpul verii.

Diferente tavan extensibil mat, lacuit, satinat

Tavanul extensibil mat da impresia de vopsea lavabila obisnuita, cel satinat este o varianta intermediara intre plafonul fals mat si cel lucios, cu sclipiri de oglinda.

Foarte frumoase sunt plafoanele false translucide sau transparente (luminoase) care creaza  o atmosfera speciala spatiului unde sunt montate.

Va invit ca sa le admirati si sa le comandati si voi, pentru a le monta in caminele voastre!

Un comentariu:

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!