Biserica vie din Noua Zeelanda a gradinarului Barry Cox

Știați că în Noua Zeelandă există o biserică construită aproape în totalitate din copaci vii ramuri si frunze care alcătuiesc în mod inedit acoperișul, pereții și îi tapetează interiorul?

Această construcție bizară, care poate să găzduiască chiar și 100 de persoane, a fost realizată cu multă migală de către un grădinar catolic talentat, prin plantarea pe proprietatea sa privată a mai multor specii de copaci special aleși.

A meritat, deoarece acum edificiul natural este un loc foarte liniștit și toți aceia care ajung acolo ca să îl viziteze spun că s-au simțit excelent după ce au vizitat-o.






Construcția bisericii verde din Noua Zeelandă a durat circa patru ani, dar rezultatul este unul formidabil, așa că investiția în efort, răbdare și bani s-a dovedit a fi pe deplin justificată.

Edificiul bisericesc ce a rezultat este catolic și poate fi comparat ușor cu un soi de catedrală vegetală aflată în interiorul unui labirint vegetativ uimitor.

Creatorul său, un grădinar din Noua Zeelandă pe nume Barry Cox este foarte mândru de realizare sa arhitectural-vegetală.

Ce poate să fie mai bine decât să ajungi acolo, dacă vrei să afli un moment de respiro și de înălțare sufletească?

Aceasta o structură vie, amplasată pe trei hectare de grădină, inițial așa fost gândită ca fiind una pentru uz personal, ca să spunem așa, aflându-se într-o grădină particulară, dar după edificiul a fost realizat, Barry Cox a fost convins (cu dificultate) să permită și accesul publicului spre a-i admira proiectul verde, începând de prin 2015.

Construcția a fost începută în 2007 și a fost nevoie de copaci ce cresc în Noua Zeelandă de mai multe specii, precum am amintit la începutul articolului meu, grădinarul alegându-i cu mare atenție pentru a forma un acoperiș rezistent, dar și pereții. În plus, acești arbori trebuiau și ca să se armonizeze cu grădina unde se află, să nu facă notă discordantă.

Dacă ajungeți vreodată prin Noua Zeelandă chiar merită să o vedeți. 

Chiar dacă va fi o vizită cu taxă (lucru tot mai des întâlnit chiar și în Romania, pentru vizitarea unor lăcașuri de cult!), o să vă placă în mod sigur.

Este bine de menționat ca în grădină nu există chioșcuri de unde să se poată cumpăra mâncare sau băutură, nu urlă muzică la difuzoare, nu este permis să se facă picnic în zona bisericii, nu se fumează și nici câinii nu sunt admiși.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!