Job bun in strainatate? Oportunitate sau necesitate?

Ce interesant trebuie să fie să pleci în străinătate pentru un loc de muncă visat nu din necesitate, așa cum facem noi românii din anii 1990 și până în zilele noastre, ci pur și simplu pentru că acolo găsești un job care să îți ofere o satisfacție materială și personală deplină, care să se potrivească sută la sută cu ceea ce ai visat să faci încă de pe băncile școlii sau, poate mai recent, când ai intrat într-o altă perioadă a vieții tale.

Cei din alte țări au cu totul și cu totul alte criterii în funcție de care își schimbă locația în clipa în care decid să plece într-un loc situat mai aproape sau mai departe de țara de baștină.

Ce e drept, alegerea locației se face după capacitatea acesteia de a putea să se potrivească cu visele persoana în cauză, extrem de rar pentru motivul că acolo se găsește în mod obiectiv un spațiu prielnic pentru o dezvoltare profesională accelerată.

Un sfat ignorat frecvent de către aceia care vor să plece la un job în străinătate este acela că trebuie să meargă acolo unde se află locul de muncă potrivit pentru ei și nu neapărat acolo unde se află locația la care visează și aparent se găsește un loc în specializarea pe care o au. Asta dacă jobul este acela ce îi îndeamnă să se mute, nu dorința de a fi într-un soi de semi-vacanță perpetuă.


Ce-i drept, există și situații în care se pot acoperi atât dorința de avansare în profesie a unei persoane, de obține un salariu mare, de a lucra în domenii atractive, cât și posibilitatea acesteia de a se bucura așa cum se cuvine de frumusețile țării respective.

 În orice caz, în zilele noastre, reprezintă o mare oportunitate aceea de a putea ca să fii la cârma propriei tale vieți, al propriului tău destin, să poți ca să îți proiectezi de unul singur calea pe care vrei să te dezvolți, să îți alegi viitorul care ți se pare cel mai atractiv, să îți schimbi locul în care trăiești după bunul plac, folosindu-ți liberul arbitru.

Ce minunat ar fi ca și noi, românii, să putem să ajungem să trăim acele zile în care a merge în străinătate la lucru va fi pur o chestiune de alegere personală, de căutarea propriei fericiri, a împlinirii sufletești, care să aibă mai puțin de a face doar cu nevoile de ordin material, așa cum se întâmplă acum, cu stringenta necesitate de a ne ajuta rudele rămase în România și care, din nefericire, în loc să o ducă tot mai bine, o duc din ce în ce mai greu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!