Te-ai intâlnit până acum cu sosia ta?

Vi s-a întâmplat ca absolut din întâmplare să dați nas în nas cu o persoană care să semene leit cu dumneavoastră?

Mie, da! Chiar ieri!

Mă înscrisesem la un webinar de dezvoltare personală și am avut marea surpriză, în momentul in care am intrat online în camera virtuală unde se desfășura evenimentul, ca să văd într-o fereastră laterală o participantă care părea să fie... sora mea geamănă!!!

Șocant moment, trebuie să recunosc cinstit!!!


Există un mit conform căruia fiecare persoană de pe acest Pământ este unică, ceea ce trebuie să spunem că era  pentru muți dintre noi într-un anumit grad liniștitor, mai ales de când savanți cu notorietate internațională incontestabilă ne-au anunțat cu surle și cu trâmbițe faptul că există o infinitate de universuri, iar undeva, acolo în spațiul îndepărtat sau într-o lume paralelă, într-un alt plan, fiecare dintre noi avem o copie mai mult sau mai puțin fidelă.
  ↵

A întâlni o persoană care să îți semene perfect cu tine este o situație ciudată, chiar incomodă într-o anumită măsură, este ca și cum te-ai ciocni brusc la o petrecere cu ștaif de cineva care s-a îmbrăcat cu un outfit exact ca al tau.

Se zicea până de curând că probabilitatea de a-ți întâlni sosia este extrem de mică, chiar inexistentă, din punct de vedere științific.

 Iată însă că viața nu se supune regulilor decretate de către oamenii de știință, ci doar legilor sale proprii și foarte puțin cunoscute. 

Biologilor le place să spună că sunt un soi de astronomi ce studiază un microcosmos, iar aici, exista un număr de combinații de gene atât de mare (în mod probabil) încât persoane care să semene identic nu prea există.
 ↵

În realitate circa 99,9% din ADN este identic la întreaga specie umană, doar diferența de 0,1% fiind aceea care ne dă un anume grad de unicitate, și acela destul de discutabil. 

În ultima vreme cercetătorii au ajuns să recunoască și ei, puși în fața evidențelor, faptul că două persoane cu medii genetice diferite pot totuși ca să aibă un aspect fizic foarte asemănător.

Așadar, există șanse ca să ajungi să arăți mult mai asemănător cu o rudă îndepărtată sau chiar cu un străin și mai puțin cu fratele tău geamăn (in cazul în care ai unul!).

De ce se întâmplă acest lucru?

Pur și simplu pentru că aspectul fizic variază în funcție de o multitudine de factori, nu doar de bagajul genetic!

Locul nașterii, respectiv poziția geografică, orașul, peisajul natural special, umiditatea, temperatura și calitatea aerului, alimentele pe care le consumăm, alcoolul sau tutunul, pot să schimbe înfățișarea unei persoane în așa măsură încât să o facă să semene cu un străin.

Datorită internetului ajungem acum să avem oportunitatea ca să ne întâlnim cu persoanele asemănătoare nouă pe care în alte condiții nu le-am fi întâlnit niciodată. 



Tu te-ai întâlnit până acum cu sosia ta?




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!