Mașinile electrice, tot mai numeroase după extinderea stațiilor electrice

Unul dintre marile avantaje ale unui autoturism electric este acela că nu mai este dependent de hidrocarburi, deci nu trebuie să mergeți mai mergeți la o benzinărie pentru a alimenta rezervorului unei mașini. 

 

Păi nu e mai simplu ca să ai o mașină electrică care poate să fie încărcată în viitor aproape oriunde există o priză ce permite încărcarea rapidă și ieftină? Desigur, există diferențe uriașe între stațiile electrice de alimentare, dar probabil că în anii viitor ele vor fi din ce în ce mai mici.

 

Visul oricărui șofer modern ar fi ca în timpul nopții să își pună acumulatorul mașinii la încărcat precum face cu telefonul motiv.

 

Viteza acestor încărcătoare nu ar fi o problemă așa de mare, deoarece dacă bateria ar fi de mare capacitate energia ar fi suficientă pentru drumurile cotidiene prin oraș din cursurile unei sau chiar două zile.

 

Firma bucureșteană Volt a preluat distribuția pentru România a produselor EV-Box, liderul global în producția de stații de încărcare pentru mașini electrice, potrivit unui comunicat al companiei. Multă lume a auzit deja de stații de încărcare Volt?

 

E normal, compania a instalat până acum zeci de mii de puncte de alimentare cu energie electrică a autovehiculelor electrice în întreaga lume, după relatările presei internaționale.

 

EV-Box este deja liderul european în stațiile de încărcare EV și este una dintre puținele companii de taxare la nivel mondial în acest moment. Un pas riscant în condițiile în care inițial la stațiile publice de alimentare puținii posesori de mașini electrice sau hibrid puteau alimenta gratis.

 

Povestea EV-Box este interesantă. Fondatorul a fost unul dintre primii oameni din Olanda care au testat un Tesla Roadster. În timpul acestei experiențe, el a realizat foarte repede că viitorul nu doar că sună bine, ci și e alimentat electric mai bine. Așadar a început ca să demareze construirea unei infrastructuri de stații de încărcare pe bani. Guvernul Portocalei Mecanice a contribuit și el la susținerea acestei inițiative progresiste.

 

Volt vrea să dezvolte o rețea de asemenea stații de încărcare e tot întinsul României care, asemeni unei pânze de păianjen, să se extindă tot mai mult, pe măsură ce conaționalii noștri vor fi convinși de avantajele multiple pe care le oferă utilizarea unui astfel de autovehicul modern.

 

Se dau subvenții pentru achiziționarea de asemenea mașini, chiar și hibrid, dacă șoferii nu sunt așa de curajoși încât să treacă direct la unul 100% electric, iar stațiile de alimentare este vital ca să țină ritmul cu această dezvoltare alertă, ce este în consens cu vremurile pe care le trăim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!