Mașinile electrice, tot mai numeroase după extinderea stațiilor electrice

De ce ar trebui să treceți la o mașină electrică în ciuda prețului aparent ridicat și a intervalului limitat? Mai ales că acum a început tot mai mult ca să se extindă și rețeaua de stații de încărcare de la Volt.

1. Costuri mai reduse de combustibilul utilizat

Costul unui kilometru de energie electrică este mult mai mic decât cel al benzinei sau motorinei. Cu un kilometraj anual de 10.000 - 20.000 km, acest lucru poate salva bani serioși. 

2. Opțiuni diverse de tarifare, în funcție de stația de alimentare aleasă (publică, personală, instalată la job)

Autovehiculele electrice pot fi încărcate gratuit (încă) la unele stații publice, dar chiar dacă pe viitor se va plăti energia utilizată, ea va avea un preț diferențiat în raport de locul unde se va face alimentarea. 

3. Combustibil independent de importurile de petrol

Energia electrică care poate fi încărcată în mașină va putea ca să fie produsă inclusiv acasă, în regie proprie (prin sisteme de panouri solare, energie eoliană etc.). E mare lucru ca să nu depinzi de prețurile internaționale ale petrolului sau ale motorinei. Energia electrică poate fi produsă așadar în mai multe moduri, iar până se vor găsi alte  soluții în materie de combustibili, energia electrică produsă prin metode moderne, pe cât posibil nepoluante, pare cea viabilă.

4. Întreținerea mai puțin costisitoare a autovehiculelor electrice

Majoritatea mașinilor electrice nu își vor schimba niciodată discurile de frână, ele sunt vioie, chiar după o lungă perioadă de utilizare în condițiile unui trafic urban nebunesc, cu foarte dese opriri pe traseu, așa cum se întâmplă în București.


5. Motorul electric bazat pe modalitatea de accelerație dinamică face diferența

Datorită modului de funcționare al motorului electric, puterea este disponibilă în orice moment. Șoferii unor astfel de mașini au parte doar de o accelerație care le va face cu siguranță multă plăcere. Centrul de greutate al autovehiculelor este în așa fel proiectat încât crește stabilitatea și îmbunătățește plăcerea de a conduce.

6. Diminuarea gradului de poluare sonoră

Deoarece mașinile electrice sunt extrem de silențioase, au avantajul că se va reduce nu doar poluarea cu noxe chimice, ci și sonore. Diminuarea numărului de decibeli este esențială pentru un confort bun.

7. Se reduce mult poluarea atmosferică cauzată de combustibilii solizi

Mașina electrică nu poluează mediul înconjurător imediat, iar în cazul în care energia electrică este produsă mod ecologic, mașina electrica nu poluează în altă parte.

Așa stând lucrurile, dacă va crește și numărul de stații de încărcare electrică din țara noastră și numărul acelora ce vor trece la noile tipuri de autoturisme va fi din ce în ce mai mare. Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum deblochez o usa? Cele mai eficiente metode de a deschide o usa blocata

MegaHost - locul unde domeniul meu web va fi ACASA!

Tu ce formatie nunta Bucuresti te-ai gandit sa angajezi pentru petrecere?