De ce să îți montezi balustrade de sticlă la casă?

E o modă acum de a-ți instala balustrade de sticlă dacă îți construiești o nouă locuință sau chiar dacă ești în curs de modernizare a celei vechi, de pildă prin adăugarea unui etaj.


Motive pentru care balustradele de sticlă sunt tot mai căutate (și montate)Instalarea balustradelor de sticlă poate aduce un aer extrem de elegant unui imobil, îl face să fie în ton cu vremurile actuale.


Chiar și o casă tradițională ce tocmai este supusă unui proces amplu de  modernizare poate să capete o nouă viață dacă proprietarul alege din gama largă de balustrade de sticlă unele care să se potrivească cu respectiva construcție rezidențială.


Interesant este că acest tip de balustrade, din sticlă securizată, se poate folosi cu deplin succes atât la renovările interioare, cât și la cele exterioare.


Fiind realizate din varietăți de sticlă specială nu se pune problema că nu ar putea să reziste excelent la intemperii. Din acest motiv sunt ideale atât pentru balcoane, piscine, verande, dar și multe alte amenajări făcute în aer liber.


Singura limitare în materie de amplasare de balustrade de sticlă (în locul unor balustrade din materiale clasice) este aceea a imaginației proprietarului și eventual a arhitectului care realizează proiectul. Aceste elemente constructive din sticlă, prin versatilitatea materialului, permite realizarea unor lucrări  foarte spectaculoase vizual, dar și din punct de vedere al rezistenței în timp.


Dacă vorbim de balustrade de sticlă montate în interiorul locuințelor, adeseori alături și de niște scări din același material, aspectul estetic este unul cu adevărat senzațional.


 Beneficiile balustradelor din sticlă  • instalarea acestui  tip de balustrade este foarte ușoară, nu necesită multă pregătire anterioară;
  • balustradele din sticlă sunt durabile, ușor de curățat și întreținut la parametri optimi;
  • asigură o protecție contra accidentelor excelentă;
  •  nu doar că arată vizual foarte bine, dar permite și o vizibilitate fără obstacole, dând impresia de spațialitate chiar și în acele zone interioare mai restrânse ca dimensiuni.


Tipuri de balustrade din sticlăPrecum îți imaginezi, există mai multe tipuri de balustrade confecționate din sticlă, ceea ce permite proprietarilor care vor să își instaleze astfel de elemente constructive să aleagă exact acele sisteme care se potrivesc cel mai bine imobilelor pe care le dețin.


În principiu există două mari categorii de balustrade de sticlă: cu ramă sau fără ramă.


Balustradele din sticlă care nu au rame arată spectaculos  de la distanță (și chiar de aproape!), de aceea se folosesc mai ales pentru balcoane.


Balustradele din sticlă cu rame pot ca să înveselească interiorul unei case, în afară de faptul că au și un pronunțat rol de securitate.


Cât costă o balustradă de sticlă?Aparent, o astfel de balustradă de sticlă costă relativ mult, dar dacă se va face un calcul per total al costului de instalare, proprietarii de case vor putea să constate cu încântare faptul că ele sunt chiar mai convenabile ca preț decât au crezut în primul moment.


Evident, costul depinde de câteva elemente precum ar fi: modelul balustradei, dimensiunea acesteia, grosimea.


Un alt factor ce poate ca să adauge sau să scadă din prețul total al balustradelor de sticlă se referă la culoarea acesteia sau imprimarea cu diverse elemente decorative, personalizate.  Evident că o balustradă gravată la comandă costă mai mult decât una din sticlă securizată clară sau mată.


Argumente finale în favoarea montării de balustrade de sticlăTotuși, indiferent dacă se alege montajul unor balustrade de
elemente constructive transparente
sticlă exterioară și/sau balustrade de sticlă interioară, mai simple sau complexe, cu sau fără ramă, cu sau fără motive ornamentale, beneficiile privind îmbunătățirea aspectului imobilului respectiv sunt evidente și de aceea merită cu prisosință investiția.


Trebuie amintit în încheiere și faptul că, o casă unde există astfel de balustrade, în momentul în care este pusă în vânzare are mai multe șanse ca să fie înstrăinată pe un preț bun decât una în care, deși există balustrade, acestea sunt clasice, adică realizate din lemn sau din fier forjat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!