Motive pentru a deveni electrician...femeie!

curs electrician pentru femei
Iar se vorbește zilele acestea despre cum încearcă americanii să țină balanța egalității între sexe în echilibru. Pretext pentru a-ți pune o întrebare: chiar au trecut demult acele zile în care profesiile exclusiv masculine sau feminine? Trebuie să recunoști că există meserii calificate pentru bărbați, dar acesta nu înseamnă sub nicio formă că femeile ar trebui să se teamă de pregătirea tehnică. Acum nu mă gândesc musai la excavatoriste sau la a lucra pe motostivuitoare (prietenii știu de ce!).


Așadar… ești femeie? 


Te-a gândit vreodată ca să te faci... electrician? Chiar așa! E o meserie de viitor, ce va fi extrem de bine plătită în anii ce vin! Plus că e suficient ca să faci un curs de electrician pentru a putea să începi ca să câștigi bani frumoși.


Pe vremea lui Ceaușescu femeile românce puteau să aibă asemenea activitate fără probleme. Acum prejudecățile sunt cele ce pun barieră doamnelor și domnișoarelor care și-ar dori să domesticească fi(a)rele electrice.


Eu zic că pentru curajoasele din 2019 înscrierea la un astfel de curs de pregătire profesională este incitantă. Formarea pe care o obțineți la Cpp Alexander’s, de exemplu, o să vă permită ca să te simți confortabil în lucrul cu diverse cabluri electrice și componente din locații diverse (particulare sau de firmă).


A fi un electrician femeie poate face diferența. Un angajator care dorește să își facă reclamă, să facă diferența pe nișa sa de activitate s-ar putea să fie încântat de perspectiva de a te angaja la firma sa. 


Teoretic, legea interzice angajatorilor să discrimineze pe cineva doar pentru că este femeie. 


Să fii femei electrician chiar e cool, nu-i așa?


Argumente pentru a te face femeie electrician1. Nu va trebui să îți faci probleme că meseria ta prea curând va cădea în dizgrație.


Electricienii sunt la mare căutare în România. Mulți tineri meseriași au plecat în străinătate, deci ai suficient câmp de acțiune. Se estimează că, până în 2025, cererile de  electricieni vor crește cu minim 20 - 25%.


2. Poți lucra imediat după ce vei absolvi un curs de electrician, nu îți trebuie facultate pentru asta.


3. Este o meserie bănoasă, așa încât vei putea să îți întreții familia chiar și dacă ești o mamă singură.


4. Vei avea mereu de învățat lucruri noi în materie de reparații electrice.


Meseria de electrician este una în care nu ai vreme ca să te plictisești pentru că mereu e nevoie de cunoștințe de specialitate, de competențe specifice, pe care majoritatea oamenilor nu le au. Electricienii buni trebuie să rezolve probleme complexe care necesită gândire critică și experiență, așa încât vei avea permanent de-a face cu provocări profesionale pe care trebuie să le depășești cu succes. Dar fiind o femeie inteligentă, sigur vei putea să le faci față. Nu există rutină, deci nu ai cum să te plictisești dacă devii electrician autorizat.


5. Poți alege dacă vrei ca să lucrezi doar în localitate sau să faci deplasări și în afară.


6. Poți ca să lucrezi în mod independent, după un program pe care chiar tu ți-l stabilești, să îți alegi clienții.


Așa stând lucrurile, ce-ar fi ca indiferent dacă tocmai ai terminat liceul sau o altă formă de învățământ mai înaltă să faci un curs de electricieni? S-ar putea să fie exact ceea ce ai nevoie pentru ca să fii o eroină modernă capabilă să îmblânzească puterea nevăzută a electricității. 


Dacă un bărbat e capabil de asta, vă dați seama ce poate să facă o femeie ambițioasă care vrea să reușească în domeniu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!