Echipament de atelier prețios, pentru un "Ilie de la sculărie" pretențios


Îți mai amintești de balada aia folk cu Ilie de la sculărie pe care o cânta după 1989 Emeric Imre? Tare melodia, nu-i așa? (Vezi că la finalul postării ai și versurile!)


 A cam trecut vremea acelor Ilie, sunt duși cu toții prin țările vestice, așa că acum, femeie sau bărbat, trebuie să ne descurcăm prin forțe proprii. Dar pentru asta trebuie ca să găsim și un echipament de atelier potrivit.


Echipament de atelier pentru bricolaj


Ești dintre acele persoane care urmăresc cu aviditate promoțiile la scule pentru bricolaj? Și eu! Și eu!


Moștenire genetică din familie, pentru că și tata a fost la vremea lui un soi de Ilie de la sculărie.


Sincer, cred că e mai simplu ca să ai o trusă cu scule de urgență, un soi de trusă medicală pentru fiare (din alea de metal, nu dihanii de la zoo!), așa că mereu îmi cumpăr câte ceva.


În cadrul sculelor de mână există o subcategorie foarte interesantă: echipament de atelier (mecanic, de tâmplărie etc.).


Ultima mea achiziție cu greutate a fost… o menghină! Am venit frumușel cu menghina în traistă, rugându-mă ca să nu se rupă desaga taman când trecea vreun om pe lângă mine pe trotuar. Doamne ferește! I-ar fi strivit laba piciorului la cât de grea era!


Dacă nu mi-a dat prin cap să comand o menghină de banc lățime de strângere 108 mm de la expertscule.ro așa îmi trebuie!

scule atelier mecanic


Au aici, pe site și menghine de banc, și menghine de tâmplărie, de diferite greutăți. Și, ce e mai important, o aduce acasă curierul. Ceea ce nu e puțin lucru. Una e s-o cari de la scara blocului cu liftul în casă și cu totul altceva să faci ca mine: s-o plimbi într-o plasă de rafie de la supermarket cale de mai bine de o stație de tramvai (pentru că m-am ambiționat să merg pe jos ca să fac mușchi!). Scapi de durerea de spate și ai la îndemână o sculă tare utilă.


Ai ceva de pilit (nu unghiile, evident!). Pui piesa respectivă între fălcile menghinei, strângi cât trebuie și apoi cu pila îți faci treaba. Sau dacă ai ceva de tăiat. Eu, de exemplu, m-am chinuit amarnic anul trecut când m-am decis să îmi repar singură canapeaua extensibilă. Aveam nevoie ca să tai o bucată de lemn de esență tare ca să fac un picior pentru ea.


Nu aveam menghină și am pus niște greutăți și după aia am dat la bomfaier. Unul mic, luat pentru traforaj, că la supermarket nu aduseseră bomfaiere la promoție. 


La expertscule.ro am văzut că au și un cadru de ferăstrău anti-ex 550 cu pânzele aferente tare fain. Am pus deja ochii pe el și o să-l comand și eu că nu se știe niciodată ce ai de tăiat prin gospodărie.

echipamente atelier tâmplărieSunt atâtea videoclipuri pe YouTube din care înveți să îți faci tot felul de lucruri din materiale refolosibile, așa încât chiar ar fi păcat să nu pui în practică cât mai rapid unele dintre ele. Asta cât mai poți ca să le urmărești fără a plăti abonament. 
Dar pentru bricolaj îți trebuie scule bune. Materialele de lucru pot să fie second hand, dar niciodată nu trebui să apelezi la echipamente de atelier sau la scule de folosință generală de slabă calitate. Iar la ExpertScule.ro chiar se găsesc produse foarte bune. Sunt nițel cam scumpe, dar merită. Un ciocan bun și chiar o menghină poate să reziste chiar și zeci de ani. La fel și niște truse de chei premium.


Tot la subcategoria de echipament de atelier din grupa mare a sculelor de mână, uită-te și la menghina rotativă. E o frumusețe de unealtă de lucru, care s-ar putea să te ajute mai mult decât crezi.


Ce găsești la secțiunea Scule de mână în magazinul online ExpertScule.ro?- accesorii scule de mana;
- capete chei tubulare și accesorii; 
- chei;
- ciocane, punctatoare și dălți;
- clești; 
- echipament de atelier;
- extractoare;
- foarfeci;
- scule de control și măsurare;
- scule diverse;
- scule pentru biciclete; 
- scule pentru construcții; 
- scule pentru electroniști;
- scule pentru instalații; 
- seturi de scule; 
- șurubelnițe. 


Datele de contact ale Expert Scule sunt următoarele:Societatea Tour Impex Grup SRL este administratorul www.expertscule.ro.


Sediu social se află în Deva, pe str.Împăratul Traian, bl. 16, ap. 15, jud. Hunedoara.
Adresă de corespondență este: Deva, Calea Zarandului, nr. 70, jud. Hunedoara.
Comenzi și suport telefonic pentru persoane fizice și juridice: 0786 703 665 (de luni până vineri între orele 8,30 - 17,00).
Comenzi online: oricând.


Mai multe detalii despre produse, modul de a comanda și cum intrați în posesia coletelor aflați vizitând magazinul lor. 


Și tu poți fi un Ilie de la sculărie la firmă sau acasă, în atelierul personal, folosind uneltele de la ei! Doar să le alegi cu inteligență pe cele care îți trebuie!

Iată și versurile amuzante care să te inspire când îți alegi uneltele online:

"Cică-ntr-o uzină dintr-un mic oraş A venit un leader din străinatate, Gazdele cu dânsul se purtau gingaş, Ca să-i intre-n voie le făceau pe toate. Vizitând străinul secţiile lor, S-a oprit deodată şi, cu bucurie, Arătând spre-un simplu, vârstnic muncitor: "Ăsta nu-i Ilie de la sculărie? " Iar oficialii tare s-au mirat De această faptă totuşi peste poate Şi l-au pus pe-o listă neîntârziat Ca să plece grabnic în străinatate. A plecat la Roma cu-n autobuz, După ce un vameş, fir-ar el să fie Fără ezitare cică le-ar fi spus: "Ăsta nu-i Ilie de la sculărie? " Iar la Roma Papa însuşi i-a primit, I-a tratat amabil cu-n pahar de apă Şi era şi dânsul foarte fâstâcit, Neştiind de unde totuşi s-o înceapă. Dar, ca orice Papă, a găsit un drum Şi pe unul gureş vocea lui mlădie L-a-ntrebat cu-n tandru scârţâit postum: "Dânsul nu-i Ilie de la sculărie? " Observând aceasta cei îndrituiţi, Care mersul lumii zilnic îl veghează La o faptă mare ei au fost sortiţi Să-i organizeze şi o mică pază. Când erau la Papă, Doamne, ce necaz, Unul dintre paznici leşină afară Medicii de gardă il făcură treaz Şi motivul bolii toţi îl căutară. Recitat:
"Poţi cumva şi nouă tu să ne explici cauza din care ai căzut în luptă? Domnilor, v-aş spune.. cum stăteam aici adâncit în veghea asta ne-ntreruptă, " Cântat din nou:
"A trecut regina Angliei pe-aci, Cu suita mare şi cu protocoale, M-am retras la umbră spre-a nu stingheri Şi-am simţit genunchii cum îmi pică moale. Când am auzit-o cu cât interes Îşi întreabă Curtea, cum c-ar vrea să ştie Cine-i bătrânelul purtător de fes De lângă Ilie de la sculărie? " Refren (se cântă după fiecare strofă) : Ăsta nu-i Ilie de la sculărie x 4"
Videoclip:

Muzica: Emeric Imre Versuri: Adrian Păunescu Colaboratori: Jimi El Laco - Vioară, chitară, orchestrație Sebastian Lazăr - Percuție Liviu Sorescu - Pian Emeric Imre - Vocal, chitară acustică, muzicăNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!