Centrale termice/accesorii GPL: avantaje oferite pentru anumite case de vacanță rurale

Tot românul știe deja că GPL-ul, adică gazul petrolier lichefiat) este pe locul 3 în lume ca utilizare, dacă ne referim la mașinile care funcționează pe bază de combustibil alternativ.

GPL - combustibil utilizat la mașini, dar și la centralele termice


Italienii au fost pionierii din acest domeniu. De șapte decenii ei l-au adoptat și uite așa lumea a început treptat-treptat să se familiarizeze cu GPL-ul.

În țara noastră el se folosește pe scară largă de către șoferi, dar iată că există în magazinele de specialitate chiar și centrale termice pe bază de GPL, perfecte pentru acei proprietari care nu pot să își monteze din diferite motive centrale pe gaz natural.

Centrale termice GPL: o soluție salvatoare când nu ai altă sursă de încălzire


Mai ales dacă ai o casă de vacanță undeva unde nu există posibilitatea racordării la rețeaua de gaze naturale o astfel de centrală este perfectă.

Unde mai pui că nici nu ai costuri de instalare, adio cheltuieli cu proiectul, stresul general de echipa care vine să îți monteze țevile, eventual extinderi și alte nebunii.

Categoric, la o centrală GPL ai riscul de a rămâne fără combustibil când ți-e lumea mai dragă, dar dacă ne gândim că de regulă nu mergi extrem de frecvent la casuța de la țară pe timp friguros, nu ar trebui ca să ai probleme de acest gen. Plus că acum ele sunt mult mai performante decât în trecut.

Dacă ai de gând să îți petreci o vacanță de iarnă în decorul rustic dintr-un sat îndepărtat, e bine totuși să iei în calcul și varianta clasică a încălzirii cu lemne și/sau cărbuni, cu ajutorul sobelor, pentru că s-ar putea ca să nu se poată face aprovizionarea cu GPL dacă zăpada e cât gardul. Bine, de când cu încălzirea globală, omătul a devenit o raritate, dar cu toate astea, e bine de știut și să te asiguri din vreme, dacă vei ajunge să fii izolat pentru câteva zile în locuința ta de basm.

Acum, ca să fim corecți, nici gazul natural nu vine el așa, continuu, precum ar fi de așteptat, dar riscurile sunt totuși mai mici.

Dacă îți pui o centrală pe bază de GPL ai avantajul că trebuie să încarci când se termina gazul petrolier lichefiat, pe bază de comandă prealabilă.

Există centrale termice care funcționează fie cu gaz natural, fie cu GPL, dar și centrale de încălzire termică hibrid, care pot ca să fie adaptate pentru a funcționa cu GPL, chiar dacă inițial ele folosesc drept combustibil gaz natural.

În acest caz, o singură butelie nu este de ajuns, este de nevoie de mai multe, de obicei cu o capacitate de 60 de litri.

Pentru realizarea conectării este nevoie de țevi pentru alimentarea centralei termice respective, precum și de verificarea și punerea propriu-zisă în funcțiune a instalației (ce, credeați că ați scăpat de asta?). Montajul nu se poate face în regie proprie, ci doar de o firmă autorizată de către forurile de profil din țara noastră.

Așadar, centrala termică, fie ea și cu GPL, are nevoie la fel ca instalația pe gaze naturale de autorizație ISCIR. Altfel riști să fii amendat.

Așadar, e bine să îți montezi o astfel de centrală dacă nu locuiești permanent în locuința de la țară și nu ai posibilitatea montării unui altfel de sistem de încălzire din motive obiective.

Dacă ai decis că merită să-ți asumi riscul și să cumperi un astfel de sistem de încălzire, este important ca să te documentezi cât mai bine privitor la echipamentul cel mai potrivit cu GPL pe care să îl montezi.

Dacă nu te pricepi, mai bine apelează la un specialist în domeniu, pentru că în acest mod nu vei da greș cu alegerea pe care o vei face.

Tipuri de centrale termice GPL


Există două tipuri de centrale termice care utilizează gaz petrolier lichefiat: convenționale și în condensare.

Centralele termice GPL convenționale sunt mai ieftine și de regulă au tiraj natural, adică au coș de fum pentru a elimina noxele degajate în urma arderii combustibilului amintit.

O variantă a acestora sunt centralele GPL cu tiraj forțat care au camere de ardere deschise, randament superior în exploatare și, lucru important, sunt mai sigure în exploatare.

Centralele termice pe GPL în condensare sunt echipamente de ultimă generație, care fac economie de combustibil datorită know-how-ului pe care îl includ. Noxele degajate sunt în cantitate mai mică, fiind vorba de niște centrale eco friendly, iar modul în care sunt proiectate le asigură o durată de viață crescută, în comparație cu acelea tradiționale (convenționale).

Puterea, debitul, modul de realizare al controlului instalației (prin intermediul unui panou mecanic sau digital), nivelul zgomotului, iată alții factori ce trebuie luați în seamă când se comandă o centrală termică pe GPL.

Dacă vei intra în magazinul online Quickshop.ro o să găsești diverse tipuri de centrale termice cu funcționare pe GPL.

Iată doar două dintre acestea:

Centrala termică Motan Green 28 kw în condensație


centrala termică GPL Motan
Este un produs novator, cu recuperarea căldurii, care are o eficiență remarcabilă de 104%!!!

Cu un design atrăgător, dimensiuni reduse, panou de comandă cu display LCD, centrala Motan amintită face față cu brio nevoilor de încălzire și apă caldă menajeră dintr-o locuință de vacanță.

Trebuie menționat că este dotată cu schimbător de căldură, ventilator cu turație variabilă și pompă de circulație Low Energy care provine de la reputatul producător Grundfos.

Prezintă tiraj forțat, are vas de expansiune, vană cu 3 cai, supapă de siguranță, racord de evacuare (60/100 mm).

Alături de echipamentul propriu-zis, vei primi și duze GPL necesare și un kit de evacuare/admisie pentru centrale în condensare Motan.

Transportul este gratuit pentru clienții din orice localitate a României, iar timpul de livrare este de regulă de doar 24 de ore.

Centrala termică GPL Viessmann Vitodens 100-W 35 kw în condensație

 centrala termică GPL Viessmann
Un alt produs deosebit de apreciat din categoria de centrale termice care funcționează pe bază de gaz petrolier lichefiat provine de la Viessmann, brandul de care toată lumea a auzit.

Pachetul de la Quickshop.ro conține centrala propriu-zisă și un kit GPL pentru montajul acesteia.

Cu o putere de 35 Kw, este o centrală termică în condensație care furnizează apa caldă menajeră instant.

La fel ca și varianta de centrală de la Motan, de care povesteam anterior, și aceasta are un tiraj forțat, și, în plus o clasa energetică ACM și de încălzire A.

Transportul este de asemenea gratuit în întreaga țară.

Intră și tu în magazinul online – Quickshop.ro și analizează cu atenție oferta de centrale termice GPL. S-ar putea să găsești acolo produsul pe care îl căutai de mult.


Date de contact:


SC Vertical CIA SRL :
CIF: RO18679835
Reg. Com.: J40/8027/2006
Adresa punct lucru si depozit: Str. Cireșului nr .14, Dragomirești Vale, Ilfov
Cont Banca Transilvania : RO11BTRLRONCRT0301396501
Programul de lucru:
- de luni până vineri între orele 8-17;
- sâmbăta și duminica închis.
Comenzi telefonice: 0757.917.118
0757.349.690
0736.499.490

site: www.quickshop.ro (comenzi online non stop)
email: comenzi@quickshop.ro

Un comentariu:

  1. Centrală termică pe GPL cu randament de 104%? Nu credeam că există așa ceva... E de studiat subiectul, mai ales că am o casă bătrânească într-un colț uitat de lume (și de primar)
    Mulțumesc pentru informație!

    RăspundețiȘtergere

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!