Domenii personalizate și hosting de calitate pe Găzduire.ro

Este final de an și cu toții cred că ne-am convins deja că viața noastră va fi și anul viitor foarte mult una atipică, desfășurată mai ales în mediul online. Nu crezi că a sosit vremea ca să ai și tu un domeniu personalizat în universul virtual la preț accesibil? Asta dacă nu ai deja unul sau chiar mai multe!

Pe internet ne vom desfășura din ce în ce mai mult munca (până și medicina se transformă în telemedicină, ai observat?), școala se face și ea de acum înainte la distanță (credeți că anul viitor va fi altfel?), iar de divertisment nu mai vorbim. Ce preferi: un film prăfuit de pe TVR 1 (asta dacă se mai difuzează așa ceva acolo) sau unul de pe Netflix pe care să ți-l alegi tu personal și care să te țină cu sufletul la gură?


Așa stând lucrurile, este clar că este nevoie să ne integrăm și noi cât mai bine cu ceea ce ne oferă tehnologia. Și, de ce nu, să ne transformăm în creatori. 


O să zici (poate) că tu și conținutul online sunteți perfect paraleli, dar nu este deloc așa: în momentul în care ai postat pe Facebook, pe Instagram sau pe YouTube o fotografie de vacanță sau un filmuleț te-ai transformat vrând-nevrând în creator.


Sunt bune rețelele astea sociale de care îți spun, dar au o hibă majoră: dacă patronii lor decid la un moment dat că vor să tragă oblonul peste ele sau, mai grav chiar, să cenzureze conținutul postat de oameni acolo, te-ai ars. Poți pierde tot ce ai postat într-o clipă.


Nu mai ne referim la situația în care ai o afacere în care ții legătura cu beneficiarii serviciilor și/sau produselor tale pe o rețea socială. Poți să te trezești în faliment peste noapte și să îți pierzi baza de clienți.


Nici varianta unui site cu o adresă obținută gratuit nu este o soluție pe termen mediu și lung, deoarece s-ar putea ca să pierzi tot din același motiv: cei ce ți-au furnizat-o pot decide că nu mai este rentabil ca să ți-o lase așa, free. În concluzie o să-ți bage acolo fără voia ta tot soiul de reclame dacă nu le dai cu titlul de abonament lunar sumele pe care ți le vor cere. Și iar o să îi pierzi pe aceia care îți urmăresc respectivul site.


Cum ieși din această situație? Cumpărându-ți un domeniu propriu și parcându-l ca pe o mașină într-un loc anume destinat. Să zicem pe găzduire.ro, dacă e să dau exemplu de un hosting românesc bun.


Ce este un domeniu online?


Aceia mai în vârstă care nu prea au avut de-a face nu online-ul până la momentul declanșării pandemiei de coronavirus probabil că se întreabă ce este acela un domeniu…


Ei bine, un domeniu este ceea ce îi spune și numele: o proprietate. Doar că nu vorbim de un teren fizic, ci de un teren virtual.


Gândește-te la el ca la un spațiu care are o anume adresă. Cât de vastă e moșia ta online depinde de mai mulți factori: de cât de mult conținut postezi la adresa respectivă și de cât spațiu pentru asta achiziționezi de la firma de găzduire.


Adresa asta www.numeleales plus o terminație .ro, .com., .info și altele asemenea nu este bună doar pentru a crea un site personal sau de prezentare a firmei tale acolo. E bună și pentru un blog, pentru un forum, pentru un magazin online, pentru o pagină de prezentare când lansezi un produs sau un serviciu, pentru un anunț mai deosebit, pentru un album foto digital, iar lista poate continua.





Ceea ce trebuie să reții este faptul că după ce ai achitat o sumă relativ mică, vreme de un an sau mai mulți poți să te declari stăpânul adresei web respective și nimeni nu poate să intervină pentru a-ți șterge conținutul (evident, dacă respecți regulile de comportament pe net și nu postezi cine știe ce blestemății pe net.


Fiecare domeniu este unic și personalizează sau individualizează ceea ce se află în spatele acestuia.  AȘa se face că domeniul și extensia respectivă sau TLD (Top Level Domain) sunt unice. Nu este posibil sau permis ca două sau mai multe persoane sau companii să înregistreze același domeniu. S-ar face confuzii neplăcute și nimeni nu își dorește așa ceva. Astfel, fiecare domeniu din lume corespunde unei singure persoane / companii, deci fiecare domeniu este personalizat.


Ideal al fi să achiziționezi un domeniu .ro, pentru că așa o să anunți din start că te adresezi românilor prioritar (evident, dacă aceasta este intenția ta).


O să te simți grozav ca stăpân de domeniu, garantat!


Iar legat de costurile pe care le ai de achitat anul pentru adresa web propriu-zisă și serviciile de hosting, te invit ca să intri pe găzduire.ro. O să ai o surpriză extrem de plăcută, îți garantez. Chiar ți le poți permite!


3 comentarii:

  1. merită să lucrezi cu găzduire.ro: prețuri bune și amabilitate deosebită
    recomand!

    RăspundețiȘtergere
  2. Simonis Alexandru Popescu1/12/20 11:14 a.m.

    foarte bună această firmă de hosting, iar costurile anuale pentru un utilizator simplu sunt mai mult decât atractive

    RăspundețiȘtergere
  3. cel mai bun moment ca să renunți la adresa actuală de pe blogger sau wordpress și să-ți iei una personală, chiar dacă nu scrii prea des articole... e bun un site și să pui acolo pozele din vacanță

    RăspundețiȘtergere

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!