Hamace și leagăne: visul unei nopți în carantină

Urât an 2020-ul ăsta. Bine că peste o lună se termină! deși, dacă ascultăm la Pitiile moderne care tot apar acum pe toate posturile tv și mai nou chiar și în online, lucrurile nu stau deloc bine nici în lunile următoare. Ba din contră, putem spune!

Problema este că atâta frică au vrut să ne toarne cu toții în vene, încât mulți dintre noi chiar am ajuns la saturație.


Nu îți e dor și ție de o vacanță din aia adevărată în care să nu te plimbi pe țărm de mare cu masca pe figură, în care să te zbengui pe un ring de dans dintr-un club sau chiar amenajat în aer liber fără a mai fi atent ca să păstrezi distanța fizică regulamentară ca să nu iei amendă de circulat afară din casă?


Uneori nu ți-ai dori să închizi ochii și printr-o magie să te trezești teleportat pe o insulă pustie în care să te legeni într-un hamac multicolor privind la cerul senin sau să citești din cartea pe care ți-ai luat-o cu tine acolo (și care nu e musai să fie Cartea Sfântă, cum ai fi tentant să spui dacă te întreabă acum cineva: “Ce volum ți-ai lua dacă te-ai transforma voluntar în Robinson Crusoe?”).


Eu cred că mi-aș lua cu mine cartea copilăriei mele pe care o citeam iar și iar, afară în curte, legănându-mă ușor într-un leagăn precum acesta de pe maniamall.ro:Are denumirea comercială de Hamac Single Multicolor pentru Curte sau Gradina, Dimensiuni 200x100cm cu Cablu si Sac Depozitare și costă doar câteva zeci de lei. Preț de criză sanitară, deh!


Care e cartea aceea grozavă? Nu, nu Biblia, ci una mult mai pământeană ce se cheamă simplu: “Toate pânzele sus” de Radu Tudoran.


Pe vapoare mai sunt oare hamace? Poate că unul precum acesta nu ar strica nicidecum… Să fii pe mare, să privești Steaua Polară și cât poți cuprinde cu privirea din noianul de stele, oricum destul de puține, după cum ne zic oamenii de știință (britanici sau nu), alături de persoana iubită… Sună bine?


Ia uite ceva interesant în acest sens pe maniamall.ro: Hamac Dublu pentru 2 Persoane cu Cablu și Sac Depozitare, Dimensiuni 160x195cm, Capacitate 200 kg. Nu-i așa că-i fain?

Mda… Acum cercetătorii englezi ne vorbesc de constelația bolilor, de vaccinuri contra Sars-Cov-2 mai mult sau mai puțin eficiente, nu de stelele de pe boltă… Triste vremuri trăim…


Dacă stai la țară, chiar ești o persoană fericită! Poți să îți legi un hamac asemeni celui din poza următoare între doi pomi din livadă și să visezi că lumea merge pe un drum bun, nu spre distrugere iminentă, că oamenii chiar încep să se apropie din nou, nu să se distanțeze social…


Crezi că bat câmpii? Bine ar fi să o pot face! Îți pui un hamac din ăsta în rucsac, îți iei familia sau 2-3 prieteni buni și pleci în excursia vieții tale… Poate în Apuseni… Poate în munții Olteniei pe unde strămoșii noștri hălăduiau cândva… Sau, de ce nu, prin Dobrogea care în aceste zile a devenit subiect politic din pricina peșterii Sf. Andrei unde eu mergeam an de an pentru energia fantastică ce exista acolo (asemănătoare aceleia din Țara Sfântă)... 


Cu nostalgie mă gândesc la acea listă făcută în 2019 în care trecusem așa, un pic cu timiditate printre planurile de îndeplinit și de mers pe El Camino. Cum era vorba aia: dacă vrei ca să îl faci pe Dumnezeu să râdă, fă-ți planuri de viitor!


Acum nu mă mai gândesc la străbătut la pas drumurile iberice, nici măcar de mers în Apuseni nu mai am curaj să mă gândesc prea curând.


Un hamac în curtea casei, vântul adiind ușor, razele de soare care să răzbată prin frunzișul gutuiului bătrân și liniște… Cât mai multă liniște…


 O să mă întrebi de ce tot vorbesc de hamace și leagăne în această postare…


Pentru că ele reprezintă din punctul meu de vedere un simbol al copilăriei, ai sufletului lipsit de îngrijorări, al libertății absolute… Și pentru că am văzut așa ceva în magazinul online Maniamall.ro.


Sunt acolo o mulțime de chestii faine de pus sub brad, dar parcă un hamac în culori vesele este un cadou așa, mai deosebit, care, cine știe, poate că va atrage și o rezolvare a blocajului în care Pământul întreg se găsește la acest moment.


Dacă stai la bloc este mai dificil să montezi un hamac, deși, dacă stăm să ne gândim un pic: nu există mulți locuitori ai planetei acesteia greu încercate precum românii. Inventivi la maxim și cu un spirit de supraviețuitori demn de o cauză mai bună. La urma urmei, un hamac se poate monta și în sufragerie sau în camera copilului dacă vrei cu adevărat asta! Sau poate vrei un Leagan tip scaun rotund suspendat, pentru casa sau gradina, cu franjuri, 120kg, negru. Nu spune că nu-ți place, pentru că nu te cred!


Datele de contact ale firmei de care ți-am zis?


Online Business Logistic SRL

DJ 106K, Nr. 124, Sebes, Alba

CUI: RO 34444334 Reg.Com. J01/345/2015

Call Center: 0749 151 050

Cod Postal: 515800


www.maniamall.ro

https://www.facebook.com/ManiaMall.ro/

Un comentariu:

  1. Gigi Călătoru1/12/20 8:34 p.m.

    ieftine și îmbietoare hamacele astea! vreau și eu unul!!!!

    RăspundețiȘtergere

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!