Măști de lucru pentru o protecție respiratorie foarte bună

Nu am vorbit niciodată ca în anul acesta 2020 despre echipamente de protecție pentru oameni de toate vârstele și mai ales de măști.


Aceste măști care deja ne-au schimbat viața în așa măsură încât parcă nu mai suntem noi înșine, cei din 2019. 


Nu cred că există cineva care să poarte cu plăcere o mască, deși suntem majoritatea pe deplin conștienți că ele sunt utile. Sau cel puțin ne conferă acest sentiment, de scut respirator de protecție împotriva periculosului coronavirus care nu se lasă convins să dispară încă.


Și dacă de măștile contra infectării cu Sars-Cov-2 s-a tot vorbit, nu trebuie ignorate nici acele produse de protecție respiratorie de la RonsalProtect.ro destinate diferitelor activități fizice.


Oricine a zugrăvit o casă, fie și din postura de amator știe prea bine că o mască bună este indispensabilă când faci reparații la pereți și chiar și în momentul în care vopsești.


Măștile de protecție respiratorie pentru diferitele treburi gospodărești nu trebuie nici ele ignorate, mai ales că, de multe ori, chiar sunt mai ușor de purtat decât acelea medicale care au ajuns ca să ne dea un disconfort tot mai mare.


O mască respiratorie pe care s-o purtăm dacă stăm într-un mediu unde există mult praf sau alte particule dăunătoare sănătății, provenite, de exemplu de la șlefuirea unei piese de mobilier, parcă este ceva mai simpatică, nu-i așa?


Deși există și astfel de măști foarte simple, cele mai bune și mai profesioniste, dacă vreți, sunt acelea cu filtre.


Trebuie spus că ele, în cele mai multe cazuri nu filtrează decât particulele dăunătoare pentru respirație de dimensiuni un pic mai mari, nu viruși și bacterii extrem de mici, deci nu vor fi niște măști universale, ci doar măști de lucru prin gospodărie. Dar sunt rezistente și se pot folosi mult mai mult timp decât o mască de protecție contra coronavirusului sau care se poartă pentru a ne feri de gripa de sezon.Deoarece urmează o nouă carantină, mai ales dacă ne gândim că mulți nu vor vrea să se vaccineze la ordin și vor trebui convinși cumva, chiar o să avem vreme de trebăluit prin casă. Iar un echipament de lucru potrivit nu este decât binevenit în acest sens.Vrei și tu o mască de lucru bună la un preț mai mult decât accesibil?


Atunci poți alege cu încredere una din material nețesut SMS, polipropilenă și cauciuc care oferă un nivel de protecție FFP2.


Acum suntem cu toții în temă, așa că știm deja ce semnifică acest acronim: FFP2 ne păzește de un nivel redus de particule fine (mai exact de până la 12 x VLM) și aerosoli pe bază de ulei  sau apă (adică sunt perfecte dacă utilizăm în activitățile pe care le facem ciment, dacă tencuim pereți, șlefuim uși ori diverse mobile de lemn).


Este o mască cu o formă convexă, diferită de măștile medicale și are drept element distinct o supapă de expirație.


Producătorul acesteia ne spune că este o mască ce utilizează principiile electrostatice, dar dacă fizica nu a fost materia noastră preferată la școală, mai bine să nu ne batem capul cu asta. 


Important este că are un bun sistem de fixare pe nas realizat din cauciuc natural, nu o biată sârmă ce trebuie îndoită precum la măștile obișnuite de exterior contra coronavirusului și o spumă care o face extrem de comod la purtare.


Chiar merită cumpărată semimasca AP552 cu supapă de expirație, deoarece are un preț accesibil și nici măcar nu trebuie aruncată după prima utilizare, fiind rezistentă în timp.

Iată o poză cu ea mai jos:

Nu-i așa că arată ok din toate punctele de vedere?


Ca estetică nu știu ce să zic, dar interesantă vizual este cu certitudine!


E bine de știut și că Ronsal Protect are certificare Oeko-Tex® Standard 100 pentru gama R8ED, VISION si 4TECH. Ce înseamnă asta?


În concret, este vorba despre un sistem de certificare la nivel global utilizat pentru produsele textile fabricate din materiale evaluate ca fiind inofensive pentru purtare. Echipamentele de protecție sunt testate în nu mai puțin decât 17 institute prestigioase internaționale care s-au reunit sub titulatura unei asociații: Oeko-Tex®. 


Datele de contact ale companiei Ronsal Protect:


www.ronsalprotect.ro

tel: 0723811041

contact@ronsalprotect.ro

punct de lucru: Sat Cuparu, nr. 127, com. Dragodana, jud.

Dâmbovița

3 comentarii:

 1. Gigel Zugravu2/12/20 10:51 a.m.

  prețuri excelente pentru măști și nu numai! merci de pont!

  RăspundețiȘtergere
 2. Cristiana P.2/12/20 10:53 a.m.

  Arată bine... Tocmai mă gândeam cu soțul meu azi că ar bună o renovare prin casă, dacă tot ne țin ăștia în arest la domiciliu din nou. Prețurile mi se par ok, comparativ cu ce am văzut eu prin mall la diferite echipamente de protecție... Mulțumesc pentru articol! Foarte util!

  RăspundețiȘtergere
 3. Liliana CIurezu - Târgoviște2/12/20 10:57 a.m.

  Am citit postarea ta și m-am gândit că n-ar strica să dau cu niște lavabilă prin sufragerie înainte de sărbători. Sper să se usuce rapid și să nu fiu nevoită să rămân doar în dormitor. E bună masca aia de care ai scris. Să mai pui articole din astea pentru că sunt utile multora dintre noi! Pe curând, la o nouă postare! Lili

  RăspundețiȘtergere

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!