De unde pot cumpăra online un cititor coduri de bare cu fir bun?

Un scaner de coduri de bare este un dispozitiv care citește identificatorii digitale de pe pachetele sau etichetele produselor și transmite informațiile primite către o casă online, un echipament POS sau un computer pentru analiză și procesare ulterioară. Cu el, poți optimiza munca magazinului și a depozitului, poți accelera multe operațiuni în care manipulezi diferite tipuri de produse.


Inventatorul codului de bare și a cititorului acestuia a fost, așa cum probabil ți-ai imaginat deja, un american pe nume Woodland. Acesta, cam pe la jumătatea secolului trecut a realizat ingenioasa invenție pornind de la codul Morse. Știi tu: linie - punct- linie…


Abia în zilele noastre comunele liniuțe verticale care formau codurile de bare existe pe produse au fost acele codurile QR actuale, care, mai noi, au apărut deja până și pe cutiile milei din biserici! Tehnologizare dusă la extrem.


Principiul de funcționare al unui scaner clasic

Cum poate citi un scaner un cod de bare simplu? 


Se pornește de la modelele matematice pe care se bazează și inteligența artificială actuală de tip binar (on/off). Orice linie neagră este egală cu 1, iar linia albă cu 0.


Simplist vorbind, capul aparatului de scanare dispune de o lumină laser sau led care se orientează spre codul de bare respectiv. Apoi acea lumină se reflectă de pe cod către o celulă fotoelectrică și se generează un model specific dungilor albe și negre de tip 1/0. Apoi apar impulsurile electrice date de circuitul electronic prezent în scaner.


Scanner pentru codurile de bare: unde mai este utilizat azi?


Principalele domenii de aplicare ale scanerelor de coduri de bare sunt comerțul, depozitarea, logistica transporturilor și producția. De asemenea, sunt folosite în biblioteci, instituții medicale, servicii de livrare prin curier și sisteme de abonamente pentru diverse evenimente (de exemplu, citesc o scanare a codului de bare de pe un bilet sau brățară de intrare). 


Scopul scanerului de coduri de bare - identificarea instantanee a produsului


Beneficiile folosirii lui sunt următoarele:


 • se mărește viteza de acceptare, expediere și deplasare a produselor, colectarea comenzilor și inventarul;

 • serviciul pentru clienți la casă este accelerat, deoarece vânzătorul nu trebuie să introducă manual coduri de bare - mărfurile cu identificatori scanați sunt introduse automat în chitanță, anulate din sold, iar programul de casă de marcat calculează costul total al acestora;

 • se minimizează numărul erorilor angajaților comise din cauza neatenției, uitării, oboselii etc.


Tipuri de scanere de coduri de bare


Scanerele de coduri de bare sunt împărțite în mai multe tipuri, în funcție de:


 • tehnologia de citire;

 • metoda de conectare;

 • tipurile de coduri de bare pe care sunt capabile ca să le recunoască.


Scanerele wireless de coduri de bare sunt mult mai practice în acest sens. Cu ele, angajații se pot deplasa liber prin spațiile comerciale sau depozite. Raza lor de acțiune depinde de tipul de conexiune:


 • prin Bluetooth;

 • prin Wi-Fi.


Sunt foarte folosite acum, dar e nevoie de o conexiune bună, altfel apar probleme cu transferul de date.


Scanerele de coduri de bare mai pot fi împărțite în scanere:

 • de mână;

 • staționare;

 • încorporate. 

Dispozitivele portabile sunt compacte și ușoare. Acest lucru le face confortabil de ținut în mână. Sunt simple în funcționare. Sunt utilizate acolo unde nu este necesară o performanță ridicată la citirea codurilor de bare și nu există un flux continuu de clienți. De exemplu, într-un depozit cu o cifră de afaceri mică, în magazine de îmbrăcăminte, încălțăminte, echipamente etc.

Modelele portabile fără fir asigură mobilitatea personalului și permit deplasarea liberă prin depozit/magazin și să se scaneze coduri de bare inclusiv prezente pe mărfuri de dimensiuni mari, care sunt dificil sau imposibil de adus la locul de muncă al operatorului.

Scanerele staționare sunt instalate într-un anumit punct al încăperii. Nu se ridică, ci, dimpotrivă, produsele sunt aduse acolo unde este plasat identificatorul.

Dacă ai nevoie și tu de un cititor coduri de bare cu fir, poți alege modelul preferat de pe idmag.ro.

 Iată doar 3 modele dintre cele mai interesante cititoare coduri de bare cu fir Zebra:

 1. Cititor coduri de bare cu fir Zebra DS3608

 

cititor coduri de bare Zebra idmag.ro

- perfect pentru logistică și producție

 

2. Cititor coduri de bare cu fir CS3000

 

cititor scanare coduri de bare

- ideal pentru retail

 

3. Cititor coduri de bare cu fir LS2208


scaner cu fir


- pentru retail, la un preț extrem de convenabil.


Date contact pentru magazinul online de unde poți cumpăra un cititor coduri de bare bun:

+40376449800 | comenzi@idmag.ro
web: idmag.ro
Str. Siriului 36-40, București, sector 1, 014354, Romania

Pagina de facebook IDMag

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!