De ce să optați pentru încălzirea electrică în pardoseală?

Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni de încălzire pentru casa dumneavoastră, încălzirea electrică în pardoseală poate fi o alegere excelentă. Dar înainte de a lua o decizie, ar trebui să evaluați avantajele și dezavantajele acestei opțiuni, precum și să o comparați cu alte opțiuni de încălzire.


Avantajele încălzirii electrice în pardoseală




  1. Eficiență energetică. Încălzirea electrică în pardoseală utilizează mai puțină energie decât sistemele de încălzire tradiționale, ca de exemplu radiatoarele binecunoscute sau sistemele de încălzire centralizate.


  1. Confort termic. Folosind acest sistem de încălzire în pardoseală oferă o căldură uniformă și constantă în toată casa, fără a mai exista anumite zone reci sau calde. Acest lucru poate contribui la un mediu de viață mai confortabil și mai sănătos.


  1. Ușor de instalat. Încălzirea electrică în pardoseală poate fi instalată în orice moment, fără a fi necesară modificarea structurii casei. Acest lucru o face o opțiune convenabilă pentru renovări sau pentru construcția de noi case.


  1. Design estetic. Foarte important de spus, o astfel de încălzirea în pardoseală este invizibilă și de aceea nu ocupă spațiu în camera unde este instalat. Acest lucru poate fi o alegere excelentă pentru persoanele care doresc să păstreze un aspect minimalist în locuințele lor din puncte de vedere al sistemului de realizare a căldurii pe timpul răcoros.


Dezavantajele încălzirii electrice în pardoseală


  1. Costul inițial crescut. Încălzirea electrică în pardoseală poate fi mai costisitoare decât alte opțiuni de încălzire actuale, precum ar fi radiatoarele, aerotermele sau chiar și sistemele de încălzire centralizate.


  1. Durata de încălzire. Sistemele de încălzire electrică în pardoseală de obicei necesită mai mult timp pentru a atinge temperatura dorită, ceea ce poate fi o problemă pentru persoanele care doresc să își încălzească rapid casa.


  1. Necesitatea de a avea podele potrivite. Încălzirea electrică în pardoseală poate funcționa cel mai bine pe anumite tipuri de podele, cum ar fi plăcile ceramice sau de piatră, care conduc căldura mai bine decât podelele din lemn sau spațiile acoperite cu mochete sau covoare, ce nu lasă ca să iasă liber căldura.


  1. Costul de întreținere mai mare. Încălzirea electrică în pardoseală are nevoie de întreținere periodică, pentru înlocuirea senzorilor sau a termostatului, ceea ce conduce la cheltuieli ulterioare instalării lor.


  1. Probleme în materie de reparație. În cazul în care cablurile sau plăcile de încălzire se defectează și trebuie reparate sau înlocuite, acest lucru poate fi dificil și costisitor, deoarece sistemul de acest gen este îngropat în podea.


Compararea sistemelor de încălzire electrică în pardoseală cu alte opțiuni actuale


Încălzirea electrică în pardoseală poate fi o alegere bună pentru acele persoane care doresc o variantă viabilă de încălzire eficientă energetic, care să ofere beneficiarilor un confort termic ridicat și care să prezinte și un design estetic cât mai plăcut sau, mai exact, să se integreze cât mai vine în modul de amenajare al spațiului în care se va instala. 


Cu toate acestea, nu trebuie ignorat nici faptul că poate fi mai costisitoare inițial decât alte opțiuni de încălzire, precum ar fi radiatoarele sau sistemele de încălzire centralizate. 


Pe de altă parte, trebuie așteptat ceva mai mult în cazul acestui sistem în pardoseală după ce va fi pus în funcțiune să se ridice temperatura în camera respectivă, ceea ce poate fi o problemă pentru persoanele care doresc să încălzească rapid casa.


Comparativ cu încălzirea prin pardoseală cu apă caldă, încălzirea electrică în pardoseală poate fi mai ușor de instalat și de întreținut, deoarece nu este necesară instalarea unui sistem de conducte pentru apă. 


Pe de altă parte, în comparație cu sistemele de încălzire de tip aeroterme, încălzirea electrică în pardoseală poate fi mai eficientă energetic și poate oferi un confort termic mai mare și nu vor exista zone reci, neîncălzite. Cu toate acestea, respectivele sisteme de încălzire cu aer forțat pot fi mai ușor de instalat și pot fi mai potrivite pentru casele mai mici.


Eficiența încălzirii electrice în pardoseală: cât de bine funcționează un astfel de sistem?


Unul dintre avantajele majore ale încălzirii electrice în pardoseală este, precum am menționat mai sus, eficiența energetică pe care o oferă. Deoarece încălzirea electrică în pardoseală funcționează printr-un sistem de cabluri sau plăci de încălzire montate sub podea, căldura se dispersează uniform prin întreaga încăpere, reducându-se în chip fericit pierderile de căldură prin pereți sau ferestre.


Sistemele moderne de încălzire electrică în pardoseală mai prezintă o caracteristică: au senzori de temperatură care reglează automat căldura în funcție de necesitățile casei și îmbunătățesc eficiența energetică. Datorită acestor caracteristici, încălzirea electrică în pardoseală poate ajuta la reducerea costurilor de încălzire pe termen lung.


Întreținerea și curățarea unui sistem de încălzirea electrică în pardoseală


Încălzirea electrică în pardoseală este,relativ ușor de întreținut și de curățat. În general, sistemele de încălzire electrică în pardoseală nu necesită, spre satisfacția beneficiarilor, prea multă întreținere, dar este important să se efectueze verificări regulate ale sistemului de către specialiști în domenii pentru a evita eventualele probleme.


Curățarea sistemului poate fi realizată cu ușurință cu ajutorul unui aspirator cu filtru HEPA, care va elimina praful și murdăria din jurul cablurilor sau a plăcilor de încălzire. În plus, este important să se verifice cablurile sau plăcile pentru eventuale fisuri sau probleme de instalare.


În general, încălzirea electrică în pardoseală este o opțiune atractivă pentru proprietarii de case care caută o soluție de încălzire eficientă energetic și în trend. Cu toate acestea, trebuie să luați în considerare și costurile inițiale de instalare, potențialele probleme de reparare și necesitatea de a avea podele potrivite pentru a obține cele mai bune rezultate. Decizia depinde de preferințele și nevoile fiecărui proprietar de casă.


Cu o experiență de 25 de ani în domeniu, Hobbit Integral RO este o companie cu mare notorietate în țara noastră se ocupă de instalarea sistemelor de încălzire în pardoseală și a sistemelor de degivrare. 


A avut curajul  de a propune clienților sistemele de încălzire electrică în pardoseală și sistemele de degivrare încă de pe vremea când ele nu erau populare în România.


Acum, la un sfert de secol distanță, Hobbit Integral RO se poate lăuda cu instalarea unor astfel de sisteme pe mai mult de 150.000 de metri pătrați.


Merită să fiți și dvs. clienții companiei menționate, să colaborezi cu specialiștii cei mai buni în domeniu. Mai ales că puteți fi de oriunde din țară. În plus, garanția oferită pentru astfel de sisteme de este de 20 de ani.





Datele de contact ale Hobbit Integral:


HOBBIT INTEGRAL RO BUCURESTI

Str. G-ral Macarovici V.George nr. 23, sector 6, București

telefoane: 021 410 08 91

                  0723 248 954 / 0722 548 161


HOBBIT INTEGRAL RO CLUJ

Str. Eugen Brote nr.8, Cluj-Napoca

telefon: 0722 237 677


website: https://www.hobbit-integral.ro

e-mail:  incalzire.pardoseala@hobbit.ro

https://www.facebook.com/HobbitIntegral











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!