Empria: Protecții pentru copii și animale împotriva haosului vesel Laky Team!


Dragii mei cititori umani și non-umani, astăzi vreau să vă povestesc despre o întâmplare incredibil de amuzantă cu final neașteptat, care a avut loc în casa mea, în timpul unei scurte absențe a stăpânilor.


Echipa Laky în acțiune: faceți cunoștință cu noi!


A fost o aventură haioasă și neașteptată, în care eu, Laky - cățelul năzdrăvan, alături de complicele meu, Alexică - bebelușul curios și Aris - perușul zurbagiu, am reușit să transformăm locuința noastră într-un adevărat tărâm al dezordinii.

Ce-i drept, am avut parte de un epilog Empria, dar despre asta ceva mai încolo.

Ne-a ajutat un pic la creat haos și mâța Hera. Dar cum ea este mai prețioasă de felul ei și cu mustățile mult prea sus, nu prea s-a implicat 100% în dezastrul pe care l-am făcut noi cu mult entuziasm. Știți și voi cum e cu narcisiștii ăștia! Nici măcar când e vorba de design interior nu vor să facă echipă cu alți profesioniști. Iar Gașca Laky chiar este una de top în făcut dezordine jucăușă! Fără supărare!


Mai de ajutor decât Hera ne-a fost Aris, papagalul casei, care a avut niște idei geniale despre cum se pot trânti diverse lucrușoare mai ușoare cocoțate pe sus, prin zone unde noi nu am putut ajunge. Plus emiterea artistică a unor strigăte omenești tocmai bune de confuzat vecinii supărăcioși. Ca să nu mai vorbim de legănatul pe lustra din bucătărie sau din sufragerie! 


Cine mai are nevoie de mers la circ când ne are pe noi în casă?


Dar hai să vă povestesc pe îndelete cum s-a derulat aventura noastră fantastică: a celor 3 Muschetari Vestiți (plus Hera cea înfumurată!)...


Bucătăria sub asediu: Transformarea cerealelor și dulceții în carusel aromatic


Am decis să începem cu bucătăria, loc foarte ofertant de dat startul acestei misiuni pline de umor. Fiind vajnic posesor de coadă veselă, dar și puternică la nevoie, am răsturnat cutia cu cereale și borcanul cu dulceață de pe masă, provocând un atractiv spațiu de arome și texturi. 


Bebelușul Alex, care încă e mare băutor de lapte, cu inocența lui specială, a năvălit în debara și a făcut o operațiune deosebit de inteligentă. A luat toate conservele de pe raftul de jos la care a putut ajunge și, cu mare frenezie, le-a aruncat generos pe jos, de-a dura, creând o adevărată operă de artă vizuală abstractă. 


Nu mai vorbim de zgomotul asurzitor al conservelor, la care am contribuit și eu din plin, rostogolind cutiile de tablă prin toată bucătărie. Asta în acompaniament de lătrături originale.


Hera s-a încruntat ea nițel și și-a zbârlit blănița pentru că i-am agresat auzul fin, dar papagalul Aris a fost de-a dreptul încântat. Zbura încoace și încolo cu bucurie, scoțând strigăte isterice de încurajare, auzite cu siguranță și de mulți locatari din bloc. 


Vecinii din apartamentul de sub noi probabil au crezut că ne antrenăm pentru “Animalele românilor au talent!”, așa hărmălaie făceam!


Da, recunosc spășit, la un moment dat au bătut în țeavă și au țipat să facem liniște. Pentru un minut-două ne-am cam conformat, abținându-ne din răsputeri să nu scoatem niciun sunet. Nu neapărat pentru că ne era frică de ei, ci pur și simplu pentru că obosisem făcând atâta balamuc vesel. Evident, ne-a trecut fulgerător prin minte că stăpânii noștri și părinții lui Alexică vor avea o surpriză când se vor întoarce și vor da nas în nas cu vecinii pe scara blocului! Dar am alungat cu toții gândul ăsta neplăcut!


Baia: Apă și confetti roz - Jocuri nebunești cu Laky, Alex și Aris


După ce ne-am tras sufletul, în timp ce Hera se uita cu un aer dezaprobator la noi, am decis cu Alex și Aris ca să atacăm: BAIA!!!. 


Sulul de hârtie igienică a devenit protagonistul principal. Cu bucurie, eu am smuls cu dinții fâșii-fâșii din atracția roz. Am creat un adevărat covor de confetti micuțe, pe care le-am împrăștiat artistic, mai apoi, prin toată casa. 


Bebelușul Alex, cu ochii lui strălucitori și mintea ageră, a găsit că este distractiv să facă și un joc nautic, pentru că exista în baie, uitată, o găletușă plină cu apă. A început să mă stropescă râzând cu gura până la urechi, în timp ce eu schelălăiam și făceam salturi de plăcere. Aris făcea acrobații pe bara de la duș și repeta ca o moară stricată: “Ce faci Alex?” “Ce faci Alex?”


Alex făcea bine, dovadă că la un moment dat a răsturnat găletușa de 5 litri plină ochi cu apă și așa distracția a urcat rapid la cote paroxistice… Ne-am aruncat fericiți prin băltoaca formată în baie. Păcat doar că rapid s-a scurs toată apa în canal și ne-a lipsit de o țopăială mai lungă. Dar a fost bine și așa: Alex și cu mine am stropit totul în jur! Nimic nu a scăpat de creativitatea noastră debordantă în materie de mici creatori de haos casnic!


Camera Bebelușului - O Redecorare haotică cu Laky, Aris, Alex și Hera



Următoarea destinație a fost camera bebelușului, unde jucăriile și-au găsit noi locuri de aterizare, prin cotloanele încăperii. Eu, Laky - cățelul jucăuș, m-am distrat de minune începând să arunc în aer mingile și jucăriile de pluș, punând în scenă adevărată spectacole aeriene! Spre bucuria lui Aris, care, ca orice papagal care se respectă, mă acompania cu strigături caracteristice. 


Bebelușul Alex, cu energia lui neobosită, în ciuda faptului că era ud leorcă și plin de confetti roz (făcute de mine din hârtie igienică), a aruncat toate cărticelele de povești din cufărul de pe parchet. Le-a răspândit pe podea și le-a rupt coperțile ajutat și de colții mei fioroși, așezând literatura pentru copiii de până la 3 ani într-un nou registru creativ. Așa, pentru un plus de originalitate marca 2023!


Aris a venit și el să ajute la ruperea foilor de carte. Cu ciocul lui puternic a rupt în fâșii subțiri imaginile cu desene mai puțin inspirate, dovadă că și el, la fel ca mine, tot fan Disney a rămas! 


La final, camera lui Alex era redecorată într-un mare fel! Mai ales că am golit și toate sertarele de hainuțe și le-am târât încoace și încolo, după inspirația de moment a fiecăruia din echipă! Chiar și Hera s-a implicat!


Dormitorul părinților: Locul Cucuielor - Accidentele care au schimbat tot sau începutul sfărșitului


Pentru punctul culminant al dezordinii, am invadat dormitorul părinților. Ori eram o gașcă de cotropitori, ori nu mai eram! Cu picioarele mele talentate, am plonjat pe patul matrimonial  și am transformat pernele în platforme de sărituri pline de stil.


Bebelușul Alex, cu mare veselie s-a agățat de cuvertură și cearceafuri, dorind să ajungă și el sus, în pat. În primă fază nu prea a reușit, dar am intervenit eu trăgându-l cu colții, ca pe un pui de cățeluș. A râs în hohote și mi-a mulțumit cu o îmbrățișare care mai-mai că m-a lăsat fără aer preț de câteva secunde. Dar mi-am revenit repede, ca orice cățel respectabil! Apoi, patul părinților a devenit un sanctuar al jocului, pentru că l-am transformat într-o trambulină de vis.


Așa că, prieteni umani și non-umani, vă pot spune că aventura noastră din acea zi se dovedea a fi un adevărat succes. Casa noastră se transformase într-un teritoriu al haosului plin de viață. A fost o zi plină de distracție. Eram gata să continuăm să provocăm haos în numele distracției, dar la un moment dat s-a petrecut ceva mai puțin plăcut, care a pus punct nebuniilor noastre…


În dormitorul părinților exista o măsuță pătrată. Tocmai coborâsem din pat și am vrut să mergem să vedem și ce putem face și în balcon, înainte de a ataca sufrageria. Alex s-a dus spre masă și, în viteză fiind, a dat cu capul de colțul blatului. Un mare cucui i-a crescut în frunte, cât ai număra până la 3. A început să urle de durere, să plângă cu lacrimi amare. 


Eu, din cauza șocului, am vrut să ies să cer ajutor, dar în loc să o iau spre ușa dormitorului, am luat-o spre ușa de sticlă care dădea spre balcon. Fiind transparentă, nu am observat că e închisă și buuum… am intrat cu toată forța în ea. Așa că m-am ales și eu cu un cucui de toată frumusețea și am început să schelălăi de usturime sărind fără control prin cameră.


Aris, papagalul, văzându-ne răniți pe câmpul de luptă, a început și el să țipe îngrozit și să zboare prin cameră fără GPS intern, riscând să se lovească la rândul lui de pereți!


Doar Hera, ca orice pisică extraterestră, se uita la noi ca la desene animate și nu schița niciun gest de ajutor. Găsise un șoricel de pluș și îl lovea plictisită cu o lăbuță. Doar privirea ei mustrătoare părea să spună cu superioritate: “Ce-ați căutat, ați aflat!”


Așa ne-au găsit părinții lui Alex și stăpânii mei când au ajuns acasă.


Partea bună a fost că nu ne-au mai certat, văzându-ne cât de loviți eram după aventura noastră nebunească. Ne-au oblojit, au făcut pace cu vecinii furioși, dar ne-au și pus în cui distracția pe moment. Cum? Pentru că a intrat în scenă… EMPRIA!!!


Ce sau cine este EMPRIA?


EMPRIA este un magazin online foarte colorat (perfect pentru simțul meu estetic canin!), specializat în vânzarea de produse de protecție pentru bebeluși și animale de companie. Are deja 5 ani de când funcționează în România și este binecunoscut pe piața de profil. 


Ca un amănunt pitoresc, au sediul în zona Bucureștii Noi a sectorului 1. Cum noi am stat înainte pe Cireșoaia, o stradă din cartier, nu e de mirare că părinții lui Alex au apelat la ei ca să comande elemente de protecție pentru bebeluși și animale.


Copiii echipei Empria au fost surse de inspirație inițiale pentru această afacere. Plus povestirile clienților. Mda, nu doar Alex și cu noi, ceilalți din gașca Laky Team, pornim în aventuri uimitoare cănd rămânem singuri acasă! Mai sunt și prin alte case bebeluși și animale de companie doritoare de distracție la maxim! (Tare ne-am dori ca să îi cunoaștem! Așa, pentru schimb de experiență!)


EMPRIA TEAM a dezvolat  primul concept de afaceri: Rent4Baby, iar mai apoi Buy4Baby. Pentru protecția noastră, a celor cu idei năstrușnice de joacă!



În ultimii ani EMPRIA a câștigat locul 1 la categoria “Bebeluși, Copii, Jucării și Puericultură” în competiția magazinelor online GPeC, iar în anul 2021 și Premiul pentru vânzări de calitate eMAG Marketplace.


Acum, în 2023, cei de la EMPRIA vor să aibă grijă de toată familia. Foarte bine, pentru că joaca e pentru toată lumea, indiferent de vârstă, dacă e om sau animal de companie. Că doar și noi facem parte din familie, nu-i așa? Chiar dacă avem 4 picioare sau doar două plus niște aripi!


Siguranțe pentru sertare și dulapuri, protecții colțuri mobilă de la Empria 


Revenind la părinții lui Alex și stăpânii noștri, aceștia au comandat rapid online din magazinul online de care vă ziceam următoarele:


1. Protecție colțuri mobilă, ca să nu mai se lovească Alex, dar nici eu, să nu mai avem cucuie care să ne transforme în unicorni de ocazie!



Au ales 3 seturi de câte 6 bucăți subțiri de protecții colturi mobilier, 2.3x0.7x5 cm, care să se potrivească coloristic cu mobila din casă. Au multe culori la Empria. Inclusiv seturi de protecții transparente.


2. Siguranțe sertare, ca să nu mai scoatem noi, isteții familiei, hăinuțele și să le răspândim prin toată casa.



Au comandat pentru toate sertarele din casă la care puteam noi ajunge! Unde mai pui că sunt bune și pentru ușile de la dulapuri! Of, of și iarăși of!!!


Așa că avem acum interzis la sertare, dar și la dulapuri. Au forme rotunjite, un design cu butoane duble invizibile și un sistem de blocare automată.


Le-au plăcut stăpânilor mei  produsele comandate de pe site-ul empria.ro, așa că acum vor să mai cumpere și

niște opritoare ușă pentru protecția degetelor bebelușilor, dar și niște siguranțe geamuri și uși glisante





Cu sistemul de siguranta pentru ferestre BabyJem, spre exemplu, geamul este protejat împotriva deschiderii accidentale, iar noi, ca vajnici exploratori suntem protejați de accidentele prin cădere care ne pot pune viața în pericol. Sau chiar să fim protejați de zburat pe fereastră din greșeală, dacă ar fi să mă gândesc la Aris, papagalul nostru acrobat, ori la Hera (chiar dacă are ea, zice-se, 9 vieți!)


Ce-i drept, protecțiile Empria sunt bune ca să nu ne mai accidentăm, dar uite că acum trebuie să ne gîndim la alte aventuri pentru când vom fi din nou singuri acasă. Dar nu ne facem griji!  Unul e Laky - cățelul ștrulubatic. Iar companionii lui, Alex și Aris, nu sunt nici ei mai prejos. În ce-o privește pe Hera am ceva dubii, dar știu eu că înăuntrul liniștii ei arogante de mâță aristocrată, zace un suflet de pisică jucăușă care se cere doar descoperit.


Da! Uite un nou subiect de aventură! Cum să o facem pe Hera să își lepede masca de zeiță olimpiană și să devină o parteneră de giumbușlucuri de nota 10? Puteți să ne dați niște sugestii în acest sens? Vă așteptăm ideile cu nerăbdare!


Și poate că vă instalați și voi în casă niște protecții Empria că nu se știe niciodată când te poți alege din neatenție cu un cucui cât toate zilele, tare-tare dureros!


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2023 - Proba 1.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!