Rezerva online o cazare Sebes la pensiunea Ryn.ro!

 Vrei sa te cazezi la Pensiune Ryn din Sebes? Nu gresesti, pentru ca are o nota foarte mare acordata de oaspetii care i-au trecut pragul.


Bine pozitionata, aceasta varianta inspirata de cazare in Sebes - Alba este cea mai buna optiune daca vrei ca sa haladuiesti prin imprejurimi si sa te incarci cu energiile benefice ale locului, cu pacea acestui colt de Romania care mai persista, in pofida vremurilor tot mai tulburi pe care le traim.



Aveam o colega in facultate care era din Sebes. Si care nu dorea un post in Capitala, ci sa se intoarca ACASA. Pana nu am ajuns si eu pe acolo nu intelegeam de ce spune asta, in timp ce mai toti aceia din provincie visau sa ramana in marea metropola damboviteaza, unde frematul locuitorilor nu inceteaza niciodata.


In Alba m-am simtit si eu ACASA cu adevarat… 


Si am vazut doar o mica parte in cele doua saptamani in care am fost acolo… 


De exemplu, nu am fost la Ghetarul din Pestera Scarisoara care, dupa ultimele masuratori, este cel mai mare ghetar subteran din lume. Are o vechime de 10.500 de ani si peste 120.000 de metri cubi de gheata. Grosimea stratului de gheata este de 36 de m. Impresionant, nu-i asa? Aceste date ma fac sa ma gandesc ca se anunta o criza a apei pe planeta de proportii apocaliptice, iar ghetarii de suprafata au inceput sa se topeasca cu repeziciune (in mod natural si nu numai…).


Sunt dealuri multe in judetul Alba, dar unul este cu totul aparte. Ma refer la Dealul cu Melci, un loc fosilifer unic in Romania. Acest loc este un conglomerat cu gresii si marne, unde sunt prinse peste 35 de specii de moluste care au o vechime decirca 65 - 70 milioane de ani. Adica au fost contemporane cu dinozaurii si poate si cu o civilizatie straveche, daca credem teoriile care spun ca nu suntem prima specie inteligenta care a existat pe Terra. Merita sa mergi acolo pentru a simti energia acelor vremuri de demult, nu-i asa?


Si am ajuns cu enumerarea si la sistemul de galerii romane de la Alburnus Maior, Rosia Montana care este cel mai lung din Europa, avand o lungime de 7 km.


In 2007 noi am vizitat aproximativ 170 de metri, cu un ghid al locului. A fost cea mai tare experienta pe care am trait-o in acea vara. Romanii stiau ei ce stiau, dovada ca exploatarile miniere din zona totalizeaza 150 km. Rosia Montana reprezinta cel mai vechi centru minier din Romania, fiind atestata documentar, pe o tablita cerata, in anul 131 d. HR.


Am coborat scarile acelea alunecoase care parca nu se mai sfarseau, cu sufletul sfartecat de tristetea unei localitati care deliberat era lasata sa moara. De curand am vazut un reportaj cu ceea ce este acum Rosia Montana in 2021 si mi-am adus aminte de o experienta traita acolo, la un foc de tabara cand, asa, ca intr-o viziune, am intrezarit cu ochii mintii spiridusii din maruntaiele pamantului care implorau fara cuvinte sa gasim o solutie, sa nu-i lasam sa piara…


Judetul Alba mai se mandreste si cu Prima scoala publica cu predare in limba romana, care s-a infiintat la Blaj, in 1754. 



Cel mai bine ar fi sa iti faci un concediu intreg in aceasta zona de tara, eventual sa te cazezi la o pensiune draguta din Sebes si sa incepi ca sa colinzi prin judet. O sa vezi si multe monumente istorice si multe minuni ale naturii. O sa ai cele mai uimitoare experiente, pe care altfel nu le-ai putea avea niciodata, indiferent de insula exotica pe care poate visezi sa ajungi odata.


In calitate de turist, daca vii cu familia, nu cu un cort la spinare, cel mai bine este ca sa alegi o cazare la unitatea Ryn care iti va oferi sansa ca sa te desprinzi de tumultul orasului, de pandemia asta fara de sfarsit, de jocurile politice care ne-au lasat pe noi, oamenii de rand, in afara discutiilor. 



Alege sa iti petreci un concediu fantastic in aceasta zona si iti vei incarca bateriile pentru multa vreme cu vitalitate, deoarece vei putea ajunge la radacinile adevarate ale acestui neam.  Cu siguranta o sa iti placa totul acolo!


Date contact Pensiunea Ryn:


Este situată la 5 minute de centrul orasului Sebeş, Alba, la 50 de km de Aeroportul Internaţional Sibiu, la 15 km de Alba-Iulia şi 60 de km de Municipiul Deva. 


Str. Occidentului nr. 1A, Sebeș, jud. Alba

Coordonate GPS: 45.960467, 23.553599

Program: Zilnic 8:00 AM - 10:00 PM

Tel: +40 772 018 669

Tel: +40 755 373 851

WhatsApp: +40 755 373 851

Email: info@pensiunearyn.ro


2 comentarii:

  1. e tare fain la Rosia Montana.... As vrea sa mai pot ajunge si eu

    RăspundețiȘtergere
  2. carmen popescu30/12/21 2:37 a.m.

    E cred ca acolo sunt cele mai multe obiective de vizitat din tara... ca importanta si diversitate...
    Iar Sebesul e o buna baza de cazare pentru un concediu de vis! recomand sa ajungeti si voi acolo.

    RăspundețiȘtergere

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!